Παρασκευή

Επτά με οκτώ δίς ευρώ στις μαϊμού συντάξεις. Ποιος τις έδινε όμως;

ikaΣτα επτά με οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια δεκαετία ανέρχονται οι απώλειες που είχε το ΙΚΑ από τις μαιμού συντάξεις και τα οποία θα αναζητηθούν.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος , αναλύοντας την ως εξής: «Υπάρχουν δύο γιγάντιες σπατάλες, η μία αφορά τις δαπάνες υγείας, και εξοικονομήσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ, και έχουμε και σημαντικές εξοικονομήσεις από τον έλεγχο των δαπανών συντάξεων. Μέσα στο Νοέμβρη θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις δαπάνες συντάξεων. Εκτιμώ ότι οι απώλειες τα τελευταία 10 χρόνια από τις συντάξεις φτάνουν τα 7 - 8 δισ. ευρώ».
Αυτό το οποίο όμως δεν αγγίζει καθόλου ο κ. Σπυρόπουλος, είναι το ποιος τελικά έδινε αυτές τις συντάξεις. Δεν μας λέει τίποτε για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι μάζευαν τα "δικαιολογητικά" για να βγάζουν τέτοιες μαϊμού συντάξεις. Δεν μας λέει για πολιτικάντηδες που γυρνούσαν στα χωριά και "εξυπηρετούσαν" τους ψηφοφόρους τους, λέγοντάς τους με ποιόν τρόπο θα καταφέρουν να "βγάλουν σύνταξη". Δεν μας λέει για τον τρόπο με τον οποίο μερικές φορές ήταν τα γραφεία πολιτευτών που έτρεχαν να βρούν γιατρούς που θα έγραφαν δικαιολογητικά. Και ούτω καθ' εξής.
Το να ζητήσουν πίσω τα χρήματα από ανθρώπους που ίσως δεν έχουν τώρα να τα δώσουν αποδεικνύει την μονομέρεια του κράτους. Το θέμα είναι το αν θα αγγίξουν την ρίζα της διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: