Παρασκευή

Διαλέξτε ψεύτες ή τεχνοκράτες

moutza_parliamentΓράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος

Αυτή είναι η λύση, που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό, όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την σύνοδο των G20 στις Κάννες. Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία στον οποίοδήποτε, ότι όλες οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην πατρίδα μας καθορίζονται από τα ξένα κέντρα εξουσίας. Ακόμη και οι σκυλοκαβγάδες μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας ή οι εσωκομματικές τους διενέξεις είναι όλα προκαθορισμένα ίσως και μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια.
Έτσι λοιπόν, αυτό που σήμερα σερβίρεται στον λαό μας, είναι ή μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ίσως κάποιων υπολοίπων ή μία κυβέρνηση τεχνοκρατών που και πάλι θα στηρίζουν οι προηγούμενοι. Αυτό που δεν διακυβεύεται είναι οι αποφάσεις των τεχνοκρατών των Βρυξελλών και οι θελήσεις των κερδοσκόπων που για ακόμη μία φορά επέλεξαν την πατρίδα μας, ως πεδίο συγκρουσής τους. Και επειδή προφανώς κανένας από τους πολιτικούς ταγούς μας, όσο πρόθυμος και αν είναι, δεν είναι αρκετός για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά επέλεξαν να τους βάλουν όλους στον χορό.
Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι οι εσωκομματικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ, ούτε η πολιτική κωλοτούμπα του Σαμαρά (εδώ μάλλον θα χαμογελά ο Καρατζαφέρης) που από αρνητής του μνημονίου έγινε σήμερα συνεργάτης του. Το ζητούμενο είναι η επιβίωση αυτού του λαού και η εθνική μας ανεξαρτησία μέσα σε μια Ευρώπη που είτε θα είναι πραγματική Ευρώπη και όχι κλωτσοσκούφι του κάθε πολιτικάντη ή κερδοσκόπου ή απλά θα πάψει να υπάρχει.
Αυτή η επιβίωση δεν πρόκειται να έλθει με καμία κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας", ούτε με κυβέρνηση - φάντασμα τεχνοκρατών, όπως επίσης δεν πρόκειται να αλλάξει και τίποτε και σε περίπτωση εκλογών. Καθώς α ίδια κόμματα, οι ίδιες ιδέες και πρακτικές πρόκειται να ανακυκλωθούν και στην τελευταία αυτή περίπτωση. Ίσως είναι μία από τις ελάχιστες φορές που στην ιστορία, παρουσιάζεται η ευκαιρία, η κρίσιμη μάζα ενός αηδιασμένου λαού να πάρει την τύχη στα χέρια του, με την πλήρη ανατροπή της συγκεκριμένης πολιτικής και κοινωνικής κάστας εξουσίας. Κάτι το οποίο στην παρούσα φάση δεν μπορεί να; γίνει με εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: