Παρασκευή

Στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων με το ερώτημα της αποπομπής ο αρχηγός



Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων με το ερώτημα της αποπομπής ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος φέρεται να ήταν ο πρωταγωνιστής στην αμαύρωση της επετείου του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντας «μπούρδα» την επέτειο του Πολυτεχνείου και παροτρύνοντας ομάδα πέντε πρωτοετών σπουδαστών να τραγουδήσουν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Παραδίδεται επίσης ο φάκελος στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου για να εξακριβωθεί εάν ο αρχηγός της Σχολής περιέπεσε σε ποινικά αδικήματα.


Σύμφωνα με το πόρισμα των δύο ΕΔΕ επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 20 ημερών στους ευέλπιδες που «με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου», ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων.


Στο πόρισμα αναφέρεται ότι από τις 15 Νοεμβρίου ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου είχε δώσει τον ύμνο σε έξι σπουδαστές της Σχολής «για να τον μάθουν». Ο έκτος όμως σπουδαστής εξαιρέθηκε στη συνέχεια καθώς είχε κυπριακή καταγωγή.


Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει γενικότερος κίνδυνος, αναφέρεται: «Δεν πιστεύω ότι σήμερα υπάρχουν προϋποθέσεις και το κατάλληλο κλίμα για επανάληψη τέτοιων γεγονότων διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αφοσιωμένες στο καθήκον τους που είναι η προάσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας, η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των διεθνών δικαιωμάτων της χώρας μας».

18 σχόλια:

Γιωργος είπε...

ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝ ΘΑ ΤΡΩΤΕ 1000 ΘΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ !! ΜΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ !! ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ !!! ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το απριλιανό καθεστώς βαρύνεται με στρατιωτική ήττα στην Κύπρο. Ηττα τελεία και παύλα. Αυτό δεν πρέπαι να το ξεχνάνε οι υπέρμαχοι της αντίληψης ότι οι απριλιανοί ήταν πατριώτες και στρατιωτικοί. Όταν το στράτευμα δεν λειτουργεί υπεύθυνοι είναι οι στρατηγοί και όχι οι στρατιώτες. Και οι στρατηγοί που έχουν συναίσθηση του καθήκοντος και δεν είναι μπούληδες του κερατά δεν μένουν στη φυλακή μετά από την ταπεινωση και τους θανάτους για την οποίους είναι υπεύθυνοι. Αυτοκτονούν.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΒΑΤΖΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ......ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΟΡΜΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

ρε ψευτοδημοκρατες σας πειραξε επειδη ο αρχηγος της σσε τραγουδεισε τον υμνο; και δεν σας πειραξε το λαμογιο που μας φυτεψαν για πρωθυπουργο; ενας ελληνας λεπεν χρειαζεται στην ελλαδα. ρε ουστ απο δω λαμογια.

Πανος είπε...

Ποιοί είναι οι στίχοι όμως του περίφημου αυτού ύμνου; Μήπως δεν είναι ύμνος και είναι ένα τραγουδάκι των Μπιθικώτση - Μοσχολιού; Τα ΜΜΕ (περιλαμβανομένου του Πρώτου Θέματος) αν θέλουν να παρέχουν σφαιρική ενημέρωση ας δημοσιεύσουν τα λόγια του ύμνου. Ας αφεθούν ελεύθερα χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις τα αρμόδια όργανα της σχολής να αποφασίσουν.

Δημητρης είπε...

Ο κομπλεξισμός σε όλο του το μεγαλείο....περαστικά... Εννοείται ότι πρέπει να αφήσουμε την ΣΣΕ απρόσκοπτα να βγάζει σωστούς αξιωματικούς, που πρώτοι αυτοί θα πέσουν στην μάχη για την επικράτηση των Ελληνικών δικαίων.... Τώρα όσοι καταφέρονται εναντίον του στρατού είναι ως επί των πλείστων αυτοί που δεν έκαναν φανταρικό, ή αν έκαναν, το κάθε τι τους ξίνιζε και τους βρώμαγε συνηθισμένοι από την περιποίηση της μανούλας τους... Έχω φίλους που όλοι καταφέρονται εναντίον του στρατού αλλά όταν υπηρέτησαν έβαλαν λυτούς και δεμένους για να τους βγάλουν Ι4 και Ι3 άοπλο.... Τιμή και δόξα στον Ελληνικό Στρατό και το λέω εγώ που ως ψηφοφόρος δημοκρατικών κομμάτων θεωρώ την πατρίδα πάνω από όλα τα κόμματα. Η Πατρίδα είναι Ιδέα...δεν καπηλεύεται από φτηνές ιδεολογίες και λαμόγια πολιτικούς. Δεν είδα κανέναν εισαγγελέα να διώκει τους κλέφτες του δημόσιου πλούτου....

Ανώνυμος είπε...

Δυό μέτρα ,δύα σταθμά!Οι κομουνιστες κανουν ακροαριστερη προπαγανδα στα μεσα, με "σατιρικες" εκπομπες,με ΚΑΖΑΚΗ και Καλαμουκη,φοναζουν για την "δικτατορια των προλεταριων",παντου για μονοκοματικη κυβερνιση.Δεν καταλαβεμω, μονων η δικτατορια του προλεταριατου ειναι νομημη !Πιος θα δικαση τον Καλαμουκι με τους υμνους τις αλης δικταοριας

maximos είπε...

Ζήτω οι νεκροί του Πολυτεχνείου! καραγκιόζηδες σοσιαλησταράδες!

ΔΑΠΙΤΗΣ είπε...

Να συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και πιστεύουμε στη γενιά του πολυτεχνείου που μας έφερε τη μεγαλύτερη χούντα από όλες. Που με την ελευθερία των ιδεών της μας έφερε τη τρόικα ,μετά από χούντα 30 ετών οικογενειοκρατίας. Δεν πιστεύω στο πολυτεχνείο δεν πιστεύω στη χούντα αλλά σε άξιες που με κάνουν να βλέπω μόνο την αλήθεια. Έχουμε κρίση παιδείας και έλλειψη από άξιους ανθρώπους είτε θα έρθουν δημοκρατικά είτε με βία ,αν είναι στρατός θα είναι χούντα αν είναι απλός πολίτης θα είναι επανάσταση το ΙΔΙΟ είναι η ταμπέλα αλλάζει(αλλά το αποτέλεσμα μετράει). Θέλουμε μόνο να νοιάζεται για το λαό τη χώρα και όχι για τα συμφέροντα. Πάντως η χούντα δεν έκλεψε το κόσμο δεν κατέστρεψε τη χώρα έφταιξε έργα που ζουν ως σήμερα ενώ οι σημερινοί πολιτικοί με τη πελατειακή σχέση τους κατέστρεψαν τη χώρα τυφλώνοντας τους αγράμματους και της μάζες με ρουσφέτια και μιντιακι λασπολογία. Ξυπνάτε ρεεε δεν είναι κακό να αναπολείς το καλύτερο, το λάθος είναι να μην τα αναγνωρίζεις επειδή σε τυφλώνουν τα τείχη των αντιλήψεων σου ΑΘΩΟΙ για της αντιλήψεις ΕΝΟΧΟΙ γιατί δεν πρέπει να τις εκφράζουν από ένστολη θέση(το στρατό τον θες εθνικόφρων). Μια συμβουλή όμως ότι και να πιστεύει ο καθένας έχουμε ένα κοινό εχθρό και η ιστορία αντιστρέφει τους ρόλους ΟΙ 300 ΠΡΟΔΟΤΕΣ εκ των έσω ,ας βρεθεί λοιπόν ένα Λεωνίδας να βρούμε μια φορά το σωστό δρόμο μας.

Λιτσα είπε...

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;;;; (ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ) ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ....ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ;;; ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.....

Nikos Prassas είπε...

Πες τα βρε, Χρυσόστομη! Όταν κινδυνεύει το Έθνος οι ικανοί πολιτικοί μας για να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, εφευρίσκουν κι από μια Χούντα να ξεφορτωθούν τα ιστορικά τους λάθη και εγκλήματα, όπως τώρα! Κι όχι μόνο αυτό, εκείνα τα μπουμπούκια που πάνε φοιτητές να σπουδάσουν και φοβούνται να πάνε στο στρατό μη κολλήσουν τη βρώμα της καραβάνας, τι τα θέλουν εκείνα τα καλάσνικοφ, τις βόμβες και τα εκρηκτικά στο σπίτι τους; Δεν μεγάλωσαν ακόμη και παίζουνε με τα όπλα;

Μια Ζωη Αγωνες είπε...

Στο στρατό υπάρχουν διαταγές και δεν υπάρχει Δημοκρατία όπως την ξέρουν οι πολίτες. Αν δεν γνωρίζεις το θέμα ειναι καλύτερα να μην παίρνεις θέση γιατι εκτίθεσαι άδικα.

Nikos Prassas είπε...

Φίλε μου, πήγα στρατό και σιχάθηκα τον πόλεμο, αλλά και κάτι ακόμα: εκείνες τις ντακότες τους Ιαδες που μπαινοβγαίνανε στα γραφεία της Ταξιαρχίας και λουφάρανε από την εκπαίδευση του φαντάρου, τους είδα αργότερα πυροσβέστες, αστυνομικούς και συνδικαλίσταρους! Δεν μπορείς να τα ισοπεδώνεις όλα με μια μονοκονδυλιά! Αν θέλεις Δημοκρατία πρέπει να ανέχεσαι όλες τις εκφράσεις και εκφάνσεις της! Ειδεμή φτιάχνεις μια Χούντα ή μια τύπου Σοβιέτ διοίκηση και παγώνεις τα πάντα! Είναι πολύ απλά! Διαλέγεις και παίρνεις!

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα στα νέα αυτά παιδιά που έχουν τέτοιες ιδέες.
Δεν το λέω από την οπτική του Αριστερού ...το λέει το 99% του Ελληνικού Λαού.
Ο Στρατός εκπαιδεύεται για να πολεμήσει αν χρειαστεί ποτέ τον εχθρό της Ελλάδας και όχι να έχει κατά νου την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Αλλωστε οσοι πηγαίνουν στο Στρατό δίνουν τον ορκο :
Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα.
Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους κλπ.
Τέλος...δεν υποχρέωθηκε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ να γίνει κάποιος Στρατιωτικός με το....ζόρι !!!

Κώστας είπε...

φιλε οτι οποιος εχει απωθημενα στον ψυχιατρο!!!! διοτι τα παιδια που πανε στο στρατο πανε για να εκπαιδευτουν σωστα και να υπηρετησουν την πατριδα και οχι να ικανοποιησουν τα κομπλεξ η την ψυχανωμαλια του καθενος!!!! ειμαι απολυτα πεπεισμενος οτι στον στρατο στην αεροπορια στην αστυνομια υπαρχουν ατομα που εξω στην κοινωνια δεν αξιζαν τιποτα δεν ειχαν καμια απηχηση απο κανεναν και μπαινοντας σε αυτα τα σωματα παιρνοντας μια σαρδελα η ενα αστερι νομιζουν οτι ειναι καποιοι!!!! το εχω ξαναπει πολλες φορες οτι σε ολα τα επαγγελματα που αντικειμενο τους εχουν τον παραγοντα ανθρωπο τα ατομα που προσλαμβανονται πρεπει να εξεταζοντα απο πολυμελη επιτροπη επιστημονων ψυχιατρων ψυχολογων σεξολογων κοινωνιολογων και να μπαινουν οι καλυτεροι και ψυχικα υγιεις!!! ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ!!!

Κυριακη είπε...

Δεν εχω καταλαβει κατι την δημοκρατια που την βλεπετε?και ποιος τελικα την εχει καταλυσει?μια παροιμια λεει αλλου βαρουν τα τυμπανα αλλου γινεται ο γαμος!

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά.

Ο άνθρωπος διψάει για εξουσία. Στο σύγχρονο κόσμο , το μυαλό έχει επικρατήσει της σωματικής δύναμης.

Το 99% των στρατιωτικών είναι κανονικού και κάτω IQ (Στον χώρο τον γιατρών ας πούμε μπορεί να είναι 85% με κανονικό και κάτω...)

Θέλουν να κυβερνήσουν γιατί θεωρούν εαυτούς ικανούς. Γιατί κλπ κλπ...
Ε και? Είμαι περίεργος , αν αυτοί οι ΝΤΕΜΕΚ πατριώτες, γνωρίζουν έστω και στο ελάχιστον την νεώτερη ελληνική ιστορία. Έστω και επιγραμματικά.

Θα είχε πολύ πλάκα μια τέτοια διαδικασία ερωτήσεων. Θα βλέπανε όλοι , πόσο ελληναράδες είναι ...... Τα πάντα είναι πρόφαση.

Άλλοι ψάχνουν εξουσία μέσα από την πατρίδα.... και άλλο μέσα άπο την θρησκεία.

Διαμαντης είπε...

Διάβασα και πάλι σήμερα τις ειδήσεις της ζούγκλας, μπούρδες επί της ουσίας, σχετικά με την ΣΣΕ και τα όσα συμβαίνουν εκεί. Λοιπόν κύριε Μάκη και οι λοιποί μπούληδες εκεί που δεν έχετε υπηρετήσει και αν υπηρετήσατε θα φυλάγατε σκοπιά στο καβούρι. Τι θέλετε στρατό χέστηδων ή αληθινών Αντρών ? Δεν είμαι αξιωματικός αλλά όταν υπηρέτησα ως δόκιμος οι κάμψεις με πλήρη εξάρτηση και πρόσθετο φορτίο ή οι φωνές του εκπαιδευτή και τα μπινελίκια ήταν κάτι σύνηθες. Πόσο μάλλον οι επαγγελματίες στρατιωτικοί !! Τα στελέχη που θα ηγηθούν αν και όποτε χρειαστεί πρέπει να είναι ατσαλένια στη ψυχή και στο σώμα. Ευφιείς και αποφασιστικοί. Να αντέχουν και να πέρνουν σωστές αποφάσεις υπό ιδαίτερα σκληρές και πιεστικές συνθήκες. Αλλα προφανώς επειδή κι εσείς εκεί αλλά και άλλοι όμοιοι σας είστε τελειωμένα βούτυρα και φοβισμένα ανθρωπάκια δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβετε. Θα σας πρότεινα λοιπόν να πάτε για ύπνο. Αφού όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται. Τα παραπάνω τα γράφω έχωντας παρακολουθήσει τις προηγούμενες μέρες τα σχόλια σας τόσο για την ΣΣΕ όσο και για την οικογένεια Φαραντάτου αλλά και το σημερινό σας γεμάτο φόβο δημοσιεύμα. Τους ανθρώπους αυτούς δεν μπορείτε να φτάσετε ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Και φυσικά δεν μπορείτε να τους λερώσετε όση λάσπη και αν πετάτε.