Παρασκευή

Καταρρέει το κατηγορητήριο στη δίκη των «βατραχιών» της ΜΥΑ



Μετά την σημερινή διακοπή της Δίκης των ΟΥΚάδων η διαδικασία θα συνεχισθεί την Τρίτη στις 11 το πρωϊ όπωςανακοίνωσε η Έδρα κι αυτό σημαίνει ταυτόχρονα μιά νέα αγωνιστική κινητοποίηση.όλων των Ελλήνων που συμπαραστέκονται 
ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ 
στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωϊ έξω από το Ναυτοδικείο Πειραιά! Ή και μέσα αν χρειαστεί!





Η έδρα ζήτησε την αποβολή στελεχών της Χρυσής Αυγής που διαμαρτυρήθηκαν για τις προκλητικές δηλώσεις συνηγόρων και Δημητρά
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, που συμπαρίστανται στους βατραχανθρώπους ζήτησαν οι “αντιρατσιστές”. Αυτό προκάλεσε την οργή των Εθνικιστών και Πατριωτών, οι οποίοι ευρίσκοντο εντός και εκτός της αίθουσας του Ναυτοδικείου. Αυτοί που έστησαν αυτή την δίκη είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ φώναζαν προς κάθε κατεύθυνση… Πατριωτικά συνθήματα ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα. Τελικά οι τόνοι έπεσαν χωρίς τις συλλήψεις που ήθελαν οι κατήγοροι των ΟΥΚ και η δίκη συνεχίζεται.
υνεχίζεται η δίκη των Βατραχανθρώπων – Ζωσμένη από ΜΑΤ η αίθουσα
Εκατοντάδες Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Ναυτοδικείο Πειραιώς για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους Βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος. Το κλίμα είναι θερμό από νωρίς και η αίθουσα είναι περικυκλωμένη από άνδρες των ΜΑΤ. Η διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς απουσίαζαν οι 2 μάρτυρες κατηγορίας (αλβανικής καταγωγής), που προσήλθαν τελικά ενώπιον του δικαστηρίου με περιπολικό(!) και συνοδευόμενες από αστυνομικές δυνάμεις.
Η όλη διαδικασία, όπως εξελίχθηκε, ήταν το λιγότερο κωμική, με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Αγγελίδη (κομιστή του επίμαχου βίντεο και δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας) να πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να μηνύεται για ψευδορκία από την υπεράσπιση. Το κλίμα έγινε ακόμα πιο έντονο όταν ο – εξαιρετικά προκλητικός – δικηγόρος της πολιτικής αγωγής άνοιξε… διάλογο με στελέχη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να αντιδράσουν και η διαδικασία να διακοπεί. Τελικά στο χώρο κλήθηκαν άνδρες των ΜΑΤ και οι τόνοι έπέσαν. 
Εν τω μεταξυ  ΔΙΕΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, ΣΤΙΣ 11:30 H ΔIKH ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΣΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ – ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ -  ΒΗΜΑ Online: “Εντάσεις στη δίκη των βατραχανθρώπων του Λιμενικού - Κατηγορούνται για τα ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Με εντάσεις και δύο διακοπές μέχρι στιγμής συνεχίζεται στο Ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη των 39 ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος για τα ρατσιστικά, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, συνθήματα, τα οποία φώναζαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα. Eξω από το Ναυτοδικείο, από νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή, παραμένουν συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων εθνικιστικών οργανώσεων, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους τόσο με συνθήματα, όσο και με προκλήσεις εναντίον μεταναστών, που τυχαίνει να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.”

Τωρα Συνελήφθη δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας στο ναυτοδικείο όπου διεξάγεται η δίκη των ανδρών της ΜΥΚ για ψευδορκία!

Με εντολή του προέδρου του Ναυτοδικείου συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου,ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης ο οποίος είχε τραβήξει το επίμαχο βίντεο με τους άνδρες της ΜΥΚ,  κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων των ανδρών της ΜΥΚ και με την κατηγορία της ψευδομαρτυρίας, αφού κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπέπεσε σε αντιφάσεις!


Η -επεισοδιακή- δίκη, διεκόπη για την Τρίτη, στις 11:30. Το κατηγορητήριο, καταρρέει, με τους μάρτυρες κατηγορίας να πέφτουν σε αντιφάσεις και να μηνύονται από την υπεράσπιση.
Ο εκ Χαλκίδας διώκτης των Οϋκάδων δικηγόρος, Θανάσης Τάρτης, δεν πέρασε καθόλου ωραία μέρα σήμερα. Ένας απο τους παριστάμενους....
δεν άντεξε στις προκλήσεις του Τάρτη και, ενώ ζήτησε απο το δικαστήριο την εκδίωξη του απο την αίθουσα, διέφυγε της προσοχής και τρέχοντας έσκασε μια μπουνιά στον Θανάση Τάρτη... Ο δε Δημητράς δεν κοίταξε άνθρωπο στα μάτια όση περίμενε για να καταθέσει.

Σύλληψη ατόμου μέσα στο δικαστήριο, το οποίο επετέθη κατά του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Τάρτη. Μετά από ένταση μέσα στην δικαστική αίθουσα υπήρξε μικροεπεισόδιο που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Συνελλήφθη ένα άτομο και η δίκη διεκόπη. Οι κατήγοροι δηλώνουν φοβισμένοι επειδή στο facebook υπάρχει ομάδα που ζητά τα ΟΥΚ να ξαναφωνάξουν στις παρελάσεις, με 18.000 μέλη......

Ο συλληφθείς είναι ο Απόστολος Κοκκινόπουλος. Πρώην μέλος των ΟΥΚ ο ίδιος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΛΑΟΣ, στις περασμένες εκλογές. Άτομο με ευρεία δραστηριότητα στους πατριωτικούς κύκλους Με εντολή του προέδρου του Ναυτοδικείου συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου,ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης ο οποίος είχε τραβήξει το επίμαχο βίντεο με τους άνδρες της ΜΥΚ,  κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων των ανδρών της ΜΥΚ και με την κατηγορία της ψευδομαρτυρίας, αφού κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπέπεσε σε αντιφάσεις!

Περίπου 200 Έλληνες που βρίσκονται από τις πρωινές ώρες έξω από το ναυτοδικείο για να συμπαρασταθούν στους άνδρες της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών, εισέβαλαν .....

πριν λίγο στο ναυτοδικείο και ανέβηκαν με συνθήματα προς την αίθουσα που γίνεται η δίκη.



Μετά από παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων πείστηκαν και επέστρεψαν έξω από το κτίριο. Να θυμίσουμε τι έχει συμβεί από το πρωί. Καταρχάς οι δύο μάρτυρες (ένας Σκοπιανός και ένας Αλβανός) δεν παρουσιάστηκαν προφασιζόμενοι πως κινδυνεύει η ζωή τους, αλλά δόθηκε εντολή από το δικαστήριο να τους φέρουν με περιπολικό.

Ο δε βασικός μάρτυρας κατηγορίας (δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας) που τράβηξε το βίντεο και ανέβασε το κείμενο στην εν λόγω εφημερίδα διετάχθει η σύλληψη του για ψευδορκία καθώς υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις...Η όλη διαδικασία, όπως εξελίχθηκε, ήταν το λιγότερο κωμική, με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Αγγελίδη (κομιστή του επίμαχου βίντεο και δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας) να πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να μηνύεται για ψευδορκία από την υπεράσπιση. Το κλίμα έγινε ακόμα πιο έντονο όταν ο – εξαιρετικά προκλητικός – δικηγόρος της πολιτικής αγωγής άνοιξε… διάλογο με στελέχη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να αντιδράσουν και η διαδικασία να διακοπεί. Τελικά στο χώρο κλήθηκαν άνδρες των ΜΑΤ και αυτή τη στιγμή οι τόνοι έχουν πέσει και η δίκη συνεχίζεται....
περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση..

Θεσμοί υπό κατάρρευση, κοινωνία σε νευρική κρίση. Αυτά που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Ναυτοδικείου, ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο για να συμπαρασταθεί στα παιδιά της ΜΥΑ (Λιμενικό Σώμα), που βρέθηκαν στο στόχαστρο των εθνομηδενιστών για συνθήματα που ακούστηκαν μετά από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010. Οι πρωτεργάτες των διώξεων, η πολιτική αγωγή και οι μάρτυρες κατηγορίας αποδοκιμάστηκαν, ενώ στην αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση, με πολίτες να διιαπληκτίζονται με την έδρα, η οποία έδιωχνε κόσμο έξω, ενώ έγινε και μια απόπειρα επίθεσης στον γνωστό για τις απόψεις του δικηγόρο της πολιτικής αγωγής Θανάση Τάρτη, από άγνωστο άτομο, το οποίο απομάκρυνε η αστυνομία από την αίθουσα.
Η παρουσία του Παναγιώτη Δημητρά (ο οποίος επικαλείτο συνεχώς τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και του Γιώργου Πεταλωτή μετά το συμβάν της παρέλασης), αλλά και τα όσα είπε, έριξαν λάδι στη φωτιά, εξαγριώνοντας τον κόσμο και δημιουργώντας συνεχώς εντάσεις.
Στην ουσία της υπόθεσης: η έδρα «έπαιξε» ανοικτά υπέρ των μηνυτών, όσον αφορά τουλάχιστον στα διαδικαστικά, όπως έκανε και ο εισαγγελέας.
Όταν ζητήθηκε η αποβολή της πολιτικής αγωγής από την υπεράσπιση, η έδρα απέρριψε το αίτημα, μετά από μακρά διακοπή. Ο δε εισαγγελέας, δεν διαφώνησε και αυτός με την παρουσία του Παναγιώτη Δημητρά του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι στο δικαστήριο και το ξεκαθάρισε, όταν τέθηκε το θέμα από την υπεράσπιση, που μίλησε για αντιδικονομική διαδικασία και μάρτυρα που «προέκυψε από το πουθενά».
Επίσης: ζητήθηκε από την υπεράσπιση η φυσική παρουσία της Αλβανίδας και του Σκοπιανού που δήλωσαν και πέτυχαν παράσταση πολιτικής αγωγής, με τον συνήγορο της τελευταίας να «μασάει» τα λόγια του για το θέμα.
Χαρακτηριστικό είναι το ότι, όταν η πολιτική αγωγή περιέγραψε τα «συναισθήματα» του Σκοπιανού και της Αλβανίδας, μετά το άκουσμα των συνθημάτων, η υπεράσπιση (Πυλιώτης) αναρωτήθηκε γιατί μένουν εδώ, αφού φοβούνται. Σημειωτέον ότι ο Σκοπιανός, δεν κατοικεί στη χώρα μας (ο Παναγιώτης Δημητράς είπε κάτι αμίμητα για «συνεργασίες» και «προγράμματα», χωρίς να πει ότι ο Σκοπιανός συνεργάτης του βρίσκεται στην Αυστραλία).
Πάντως, διάχυτη είναι πια η εντύπωση ότι όποιος θέλει έρχεται στην Ελλάδα και με τη συνεργασία των «θεσμών», μηνύει επίλεκτους στρατιωτικούς, θέτοντάς τους σε διαθεσιμότητα και ομηρία και «απονευρώνοντας» έτσι τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο δημοσιογράφος Γιάννης Αγγελίδης, ο οποίος τράβηξε και έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, θεωρήθηκε από την υπεράσπιση (και από την έδρα) ότι υπέπεσε σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να μηνυθεί δις για ψευδορκία και να μην του επιτραπεί να αποχωρήσει.
Αρνήθηκε δε να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις της υπεράσπισης, επικαλούμενος την προστασία των προσωπικών του δεδομένων. Κανείς εκ των μαρτύρων κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Αγγελίδη, αλλά και των μηνυτών που επιδίδονται συστηματικά σε κοινωνική μηχανική (Δημητράς, Παπαδόπουλος), δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ούτε έναν εκ των κατηγορουμένων.
Από την άλλη, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (ένας Αστυνόμος και ένας Ανθυπαστυνόμος) από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι επεξεργάστηκαν το υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, οπτικά και ηχητικά, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο αλλοίωσής του, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατή η ηχητική ταυτοποίηση» και ότι «δεν μπορούμε να αποδώσουμε τα συνθήματα». Πάντως, στην εξέτασή τους, η έδρα επέδειξε (επιτηδευμένη) σχολαστικότητα, δίνοντας την εντύπωση ότι έψαχνε κάποιο αντικειμενικό στοιχείο για να «πατήσει».
Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Ναυτοδικείου (στρατοδίκης του Στρατού Ξηράς), συνομιλώντας με την υπεράσπιση, ειδικά μετά την κατάθεση του δημοσιογράφου Γιάννη Αγγελίδη: «Δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση που να καταδεικνύει τους εντολείς σας», «έχει απαντήσει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει», «η αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορουμένου, τον οποίο υπερασπίζεστε».
Από την άλλη, η υπεράσπιση έδωσε τη μάχη της. Οι δικηγόροι Χριστίνα Τσαμπάζη και Στυλιανός Πυλιώτης, έδωσαν και πάλι σκληρή μάχη, χωρίς να μασήσουν τα λόγια τους: «Ο Σόρος είναι πίσω απ’ όλα αυτά, πίσω από τον ανθελληνικό πόλεμο», είπε ο Στέλιος Πυλιώτης, ενώ δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να αφήνει αιχμές για τη στάση της πολιτικής αγωγής: «εμείς πιστεύουμε στο Θεό», υπογράμμισε σε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά.
Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του διοικητή της ΜΥΑ Αντιπλοίαρχου (ΛΣ) Κωνσταντίνου Αλλοίμονου, ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά της ΜΥΑ και των κατηγορούμενων στελεχών της, στην έρευνα και διάσωση, στις ειδικές επιχειρήσεις, στη διάσωση μεταναστών και σε απεγκλωβισμούς συνανθρώπων μας από ναυάγια. Όπως επίσης αναφέρθηκε, κάποια στελέχη της ΜΥΑ, μετά την υπηρεσία τους έγιναν μοναχοί. Τονίστηκε επίσης από την υπεράσπιση το γεγονός ότι είναι οξύμωρο άτομα με ανθρωπιστική προσφορά, να χαρακτηρίζονται άκριτα «ρατσιστές».
Τέλος, πολύ χαρακτηριστικό του πως λειτουργούν οι εθνομηδενιστικές αρχές της χώρας μας είναι το ότι ο υποδιοικητής της ΜΥΑ, ο παρασημοφορημένος υποπλοίαρχος Αθανάσιος Χαραλαμπόπουλος, παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας (+68), είναι αυτή τη στιγμή στη διάθεση του αρμόδιου υπουργείου, ενώ είναι πρόεδρος σε μια επιτροπή προμηθειών εδώ και ενάμισι χρόνο, που ασχολείται με αγορά υλικών για το ΛΣ, αλλά και τις βαφές και τους καθαρισμούς των κτιρίων του Σώματος. Κι ας έχει περάσει 14 σχολεία σε Ελλάδα & ΗΠΑ (ελευθέρας πτώσεως, ανορθόδοξου πολέμου, αντιτρομοκρατίας, αιχμαλώτων, ΕΚΑΜ κα), όλα με άριστα. Ελλάς το μεγαλείο σου...
Η δίκη των στελεχών της ΜΥΑ θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 11:30, στο Ναυτοδικείο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: