Δευτέρα

Greek souvlaki στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Από μικρό παιδί έμαθε τι σημαίνει business δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος εκείνη την εποχή διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη επιχείρηση εμπορίας ζαχαρωδών. Ομως παράλληλα έμαθε ότι βασικότερος παράγοντας επιτυχίας είναι ο άνθρωπος, είτε εργοδότης είτε εργαζόμενος.

Ο Δημήτρης Δαμιανίδης, ο άνθρωπος πίσω από το «Λάδι και Ρίγανη» μεγαλώνοντας βούτηξε στα βαθιά νερά της εστίασης. Και τώρα ανοίγει τα φτερά της επιχείρησής του στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το «Olive Oil & Oregano» το οποίο άνοιξε στο Λονδίνο.

Τη δεκαετία του ’80 έκανε τα πρώτα βήματά του: «Ηταν η δεκαετία που δούλευα, έκανα σπουδές (σ.σ.: είναι κάτοχος MBA του Kingston University και Diploma Marketing & Management του Loyola University) και ξεκίνησα την οικογένειά μου» λέει στην «Espresso της Κυριακής».

Σήμερα, ως κύριος μέτοχος της Patafritas ΑΕ, μητρικής εταιρείας του «Λάδι και Ρίγανη», ανοίγει το πρώτο του μαγαζί στο Λονδίνο εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Ετσι οι επισκέπτες των Αγώνων θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το greek souvlaki, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Και φυσικά δεν πήγε για λίγο, πήγε για να μείνει. Και απ’ ό,τι δείχνουν τα δεδομένα, θα μείνει για τα καλά.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ»
Στο εύλογο ερώτημα αν έχει χρόνο για προσωπική ζωή και για να βλέπει τα τρία παιδιά του, τη 16χρονη Ελευθερία, τη 14χρονη Βιολέτα και τον 7χρονο Παναγιώτη, ο Δημήτρης Δαμιανίδης απαντά θετικά, επισημαίνοντας: «Δεν είμαι σκλάβος της δουλειάς». Οποτε έχει τη δυνατότητα, παίρνει μαζί του τα παιδιά του και τη σύζυγό του Αναστασία, η οποία φροντίζει εκείνον και τα παιδιά, ωστόσο έχει στο ενεργητικό της ιδέες που «απογείωσαν» τις επιχειρήσεις της οικογένειας.

Το εμπορικό κέντρο Westfield Stratford City είναι χτισμένο στην είσοδο του Ολυμπιακού Πάρκου του Λονδίνου. Εκεί βρίσκεται το «Λάδι και Ρίγανη», γνωστό εδώ στην Ελλάδα από το «The Mall Athens» και τη Γλυφάδα. Εκεί οι επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων και οι Λονδρέζοι θα μπορούν να γευτούν το greek souvlaki, αλλά όχι μόνο. Εκτός από έτοιμο φαγητό, παρασκευασμένο με άριστης ποιότητας υλικά, θα μπορούν να αγοράσουν εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, όπως λάδι, ρίγανη, λαχανικά και μυρωδικά.

Μετά τη βράβευση ως «το πιο καινοτομικό concept της χρονιας 2011» από τη Διεθνή Ενωση Εμπορικών Κέντρων τον Ιούνιο του 2011 στο Παρίσι, το «Λάδι και Ρίγανη» πάει για το… χρυσό στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Και έπεται συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: