Σάββατο

Ο Αγοραστός διόρισε το Σιδηρόπουλο Υπεύθυνο για τα Αγροτικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας .Πλήρης συγκάλυψη στο πλιάτσικο της ΕΑΣ!!!

Με μια πρωτοφανή κίνηση  και ενώ η Περιφέρεια διαθέτει αξιόλογους ανθρώπους και γνώστες του Αγροτικού Θέματος!!!

 



 
Δύναμη, υπομονή, επιμονή, σύνεση, συνεργασία, συνέργια και αποτελεσματικότητα, ευχήθηκε ο Κώστας Αγοραστός στους τρεις νέους αντί-περιφερειάρχες και στον νέο εντεταλμένο σύμβουλο Σιδηρόπουλο για θέμα τα Αγροτικής Οικονομίας που υπήρξε ο νεκροθάφτης της ΕΑΣ. Και ενώ έκανε τις βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς αντίκρισμα κλείνει τα αυτιά του για την δεινή οικονομική θέση που έχει έρθει η ΕΑΣ εξ αιτιας των χειρισμών του Σιδηροπουλου και της παρέας του με αποτέλεσμα το εκρηκτικό χρέος της να αγγιζει τα 60 εκατ. λίγα μόλις χρόνια μετά τα μεγάλα επιχειρηματικά της «ανοίγματα», εξαιτίας της υπερχρέωσής της (περίπου 60 εκατ.) και -φυσικά- των άστοχων επενδυτικών κινήσεών της.
Οπως και η χώρα, η άλλοτε κραταιά τού θεσσαλικού κάμπου τελεί σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», με τη διοίκησή της να αποφασίζει... μέτρα Μνημονίου, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει ρευστότητα και να βγει στην αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από πολλά χρόνια η ΕΑΣ Λάρισας απουσιάζε από την εμπορία του βαμβακιού, αφού αναγκάστηκε να εκμισθώσει τα δύο εκκοκκιστήριά της (σε Μελισσοχώρι και Αγιο Γεώργιο Λάρισας) σε ιδιώτες, κίνηση η οποία -εκ των πραγμάτων- τη θέτει «εκτός παιχνιδιού» σε οποιαδήποτε παρέμβαση για τη διαμόρφωση της τιμής του προϊόντος, τομέα όπου μέχρι πρότινος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Παράλληλα οι ατιμώρητοι στρατηγοί του Κάμπου ήρθαν σε διαπραγματεύσεις με τους δύο μετόχους (από 16% ο καθένας)-συνιδιοκτήτες του τυροκομείου, στο οποίο παράγεται η φέτα «Τέμπη», για την παραχώρηση του ποσοστού 53%, που κατειχε η οργάνωση.
Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια αναζήτησης ρευστότητας, η ΕΑΣ Λάρισας προσπάθησε να απεμπλακεί από το τυροκομείο, στο οποίο μέχρι σήμερα δαπάνησε περίπου 5 εκατ. ευρώ. Επενδυτής αναζητήθηκε για το Ελαιουργείο, ενώ, βεβαίως, μεγάλο αγκάθι και οικονομική αιμορραγία για την Ένωση φαίνεται ότι αποτέλεσε η τεράστια επένδυση στο εμπορικό κέντρο «Gaea» της Λάρισας, η οποία δεν απέδωσε.
Και παρά τις καταγγελίες συνδικαλιστών της ΠΑΣΥ, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους μιλούσαν για ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της Ένωσης, η οποία, μόνο από την επένδυση του εμπορικού κέντρου «έμπαινε μέσα 2 εκατ. ευρώ το χρόνο», ενώ την ίδια ώρα «υπάρχουν απλήρωτοι παραγωγοί, που έχουν παραδώσει προϊόν στην ΕΑΣ, δεν έχει αποδοθεί ο ΦΠΑ σε εκατοντάδες αγρότες, ενώ υπάρχουν και απλήρωτοι συνεταιριστικοί υπάλληλοι» Ο Αγοραστος σφύριζε τόσο καιρό αδιάφορα!!!
Σίγουρα η απόφαση του Αγοραστού για νομιμοποίηση του πλιάτσικου της ΕΑΣ θα είναι και η ταφόπλακα για την επανεκλογή του μας σχολίασε εκλεγμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας!!!
==============================

Εν τω μεταξυ με δηλωση του για τον διορισμο Σιδηροπουλου ο αλλοτε Δ/ντης της ΕΑΣ Οικονομολογος κ Αθανασιος Δεσλης  εκανε την παρακατω δηλωση!!!

 
Παρακολουθώ με δέος τα διαδραματιζόμενα εις την ΕΑΣ Λαρίσης την όποιαν είχα την τιμή να διευθύνω εις το παρελθόν. Η εποχή μου εις την ΕΑΣ έχει χαρακτηριστεί από πολλούς  σαν την χρυσή εποχή εις την Ιστορία του Συνεταιριστικού κινήματος. H Λάρισα τότε ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο παραγωγής πλούτου. Δυστυχώς στην μεταπολιτευτική της Ιστορία έπεσε θύμα των γνωστών γαλάζιων αγροτοπατέρων οι οποίοι κυριολεκτικά έκαναν πλιάτσικο και λεηλάτησαν την περιούσια της.
Σήμερα η άλλοτε πρώτη οικονομική δύναμις σε επίπεδο Συνεταιρισμού στην Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε χρεοκοπημένο γκέτο ανυπόληπτων πλιατσικολόγων που παριστάνουν τους Αγρότες και εξακολουθούν να την  διοικούν, αλληλο-σπαρασσόμενοι.
Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα όλα αυτά τα γαλάζια λαμόγια θα είχαν πάει φυλακή. Δυστυχώς όμως στην μεταπολιτευτική Ελλάδα η κλεψιά και η κατάχρηση δημόσιας περιούσιας θεωρείται εξυπνάδα.
Είναι λυπηρό το ότι κάποιοι από αυτούς αφού την βύθισαν σε οικονομικό χάος  μεταπήδησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και παριστάνουν τώρα τους Σωτήρας των Αγροτών .
Εις το παρελθόν με δημόσιες παρεμβάσεις από την Αμερική όπου ευρίσκομαι είχα καταγγείλει τους διαπλεγμένους και τις ολέθριες πολιτικές τους  χωρίς βεβαία ποτέ να εισακουσθώ.  Κάποιοι στη Λάρισα –Πολιτική Και Δικαστική Εξουσία είχαν βάλει βουλοκέρι στα αυτιά τους!!!


Θέλω να επισημάνω εις το σημείο αυτό την τεράστια ευθύνη των Γαλάζιων βουλευτών της Λάρισας της τελευταίας 40ετιας  αλλά και του σημερινού Περιφερειάρχη φίλου μου Κώστα Αγοραστού οι οποίοι συντήρησαν και συντηρούν όλα αυτά τα λαμόγια στο Entourage των Γραφείων τους.

Σημαντική είναι και η ευθύνη του τοπικών ΜΜΕ και κάποιων τοπικών δημοσιογράφων  που για λίγα ευρώ συγκάλυπταν την λεηλασία και εξυμνούσαν το πάρτι εις βάρος των Αγροτών.
Αθανάσιος Δημ. Δεσλης. BS, MS, PhD.

Πρώην Γενικός Διευθυντής ΕΑΣ 
Λαρίσης Τυρναβου--Αγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: