Πέμπτη

Καλο σου Ταξιδι Γενναιε Στρατηγε!!!

Νικόλαος Ντερτιλής

 Ο γίγαντας που κρατούσαν φυλακισμένο!!

Οι νάνοι


dertilis 4
 Ο θάνατός του είναι ζωής κραυγή!

Άξιος! Είχε το ανάστημα της ιστορίας! Και, μάλιστα, τώρα που δεν υπάρχουν άντρες να υπερασπιστούν πιστεύω, ιδέες, αξίες. Άξιος! Και ανάξιοι ΟΛΟΙ όσοι τον κρατούσαν φυλακή γιατί δεν έβαζε μιαν υπογραφή! Ενώ οι ίδιοι έβαλαν την υπογραφή τους στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, αφού καταβαράθρωσαν την οικονομία και λεηλάτησαν πάνω από 600 δισεκατομμύρια.
Πάντα τους τους κοιτούσε από ψηλά, τώρα βεβαιωμένα από πολύ ψηλότερα. 

Και πριν σκεφθεί οτιδήποτε το μολυσμένο μυαλό σας, δειλοί και μοιραίοι, θα πρέπει να μάθετε ότι τα λέει / υπογράφει αυτά ένας Έλληνας δημοσιογράφος, που οι χουντικοί τον έβαλαν φυλακή, στο κάτεργο της Κομοτηνής, για δώδεκα μήνες, μετά από έξι καθαρά δημοσιογραφικές δίκες. 

Οι χουντικοί, που αφού με δίκασαν, με φυλάκισαν και με κατέστρεψαν οικονομικά, είχαν την τιμιότητα να γράψουν στην καρτέλα της εφημερίδας μου ("Ξανθιώτικος Τύπος"), στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Βορείου Ελλάδος , για την τοποθέτηση της εφημερίδας μου: "Ανεξάρτητη"!

Ως ανεξάρτητος και τότε και τώρα, μπορώ να γράψω (φτύνοντας στα μούτρα τους χυδαίους όλων των εποχών), ότι στην περίπτωση του Νικολάου Ντερτιλή, οι νάνοι είχαν φυλακισμένο ένα γίγαντα της θέλησης και του ηρωϊσμού. Έφυγε απείραχτος από τη σαπίλα της εποχής και ανέγγιχτος από την πανούκλα της παρακμής. Αθώος του εγκλήματος της ανεπανόρθωτης καταστροφής και του εξευτελισμού της πιο ένδοξης χώρας του κόσμου. Αθώος του αίματος των χιλιάδων Ελλήνων που βασανίστηκαν έως θανάτου και οι δήμιοί τους είπαν πάνω από τους τάφους τους: "συγνώμη, κάναμε λάθος"! Το τέλος σας, που δεν ξέρετε ποιο θα είναι (η Ιστορία το ξέρει...) θα σας υποχρεώσει να θυμηθείτε το φανταστικό ανάστημα του Νικολάου Ντερτιλή. 

Αιωνία του η μνήμη. 
Ο θάνατός του είναι ζωής κραυγή!


Γαβριήλ Θ. Λαμψίδης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι χουντικός, ούτε κομμουνιστής αν και η μητέρα μου ψηφίζει ΚΚΕ και προέρχεται από τα ''σπλάχνα'' αυτού (για να ξεκαθαρίζουμε εξ'αρχής), όμως θα πω αυτό που πιστεύω αληθινά... η Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ από το 1821,κιόλας,ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ που απλά εναλλάσονται ανάλογα με τα τρέχοντα συμφέροντα (όχι ελληνικά φυσικά)... Δε γεννήθηκα καν την εποχή που δικαστηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος (γε. 1976) και πιστεύω πως ελέγχεται 100% κατα πόσο ο συγκεκριμένος άνθρωπος έκανε αυτά τα οποία του καταλόγισαν και έμεινε 38 χρόνια φυλακή... 92 ετών αρνήθηκε χάρη και παρακάλια στο διεφθαρμενο νεολληνικό κράτος...ακόμα και άδικο να είχε σε αρκετά θέματα (σίγουρα είχε) είναι άξιο θαυμασμού που έμεινε σταθερός σε κάποιες αρχές που πολλοι άλλοι νεοέλληνες ...δημοκράτες δεν έχουν... Γιατί δεν έχουν αρχές...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕ. ΗΣΟΥΝ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ`ΟΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δοξα και Τιμη στο Νικο Ντερτιλη!
Ο Ντερτιλης αριστερα καθικα καταδικαστηκε για κατι που δεν εκανε. Εσεις στην Μαρφιν καψατε 4 (μαζι με το αγγενητο) και τα φορωσατε ολα στην θεωρια συνομωσιας του παρακρατους, και τελικα ολοι ξερουν οτι το κανατε εσεις και πιστευω οτι θα αποδειχθει. Πως ζουν τα απλυτα καθικια γνωριζοντας οτι πηραν στο λαιμο τους αυτους τους ανθρωπους? Εισαστε χειροτεροι απο τον τελευταιο Απριλιανο ξευτιλες

Ανώνυμος είπε...

Νιωθω την αναγκη να πω 2 πραγματα, κατ'αρχην δεν ειμαι ουτε οπαδος της χουντας και ουτε Χρυσαυγιτης, Θελω να πω ομως για το Νικο Ντερτιλη μετα απο μια μικρη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ. Ο Ντερτιλης καταδικαστηκε απο την μαρτυρια του οδηγου του οπως ισως ειναι γνωστο. Το περιεργο ειναι οτι ειχε δωσει δυο καταθεσεις οι οποιες ειναι για γελια. Η μια αντικρουει την αλλη, στην μια ειπε οτι ο Ντερτιλης πυροβολησε τον ΜΥρογιαννη απογευματινη ωρα στο Κωλονακι και στην δευτερη ειπε οτι πυροβολησε τον ΜΑΥρογιαννη ξημερωματα πλησιον του Πολυτεχνειου, φυσικα δεν εγινε ποτε μια βαλιστικη ερευνα (φυσικα αργοτερα τοτε δεν υπηρχαν τα μεσα) για να δουν απο ποιο οπλο και τι τυπου οπλο πυροβοληθηκε ο Μυρογιαννης καθως υπηρχε μια μαρτυρια οτι πυροβοληθηκε απο ταρατσα με τυφεκιο και η μαρτυρια αυτη δεν εγινε ποτε γνωστη, θαφτηκε. Και με κανει να αναρρωτιεμαι αν ο Ντερτιλης καταδικαστηκε με ψεμματα αξιζει σε μια Δημοκρατια να πολεμα ετσι τους εχθρους της? αλλα και γιατι ποτε κανεις δεν μιλησε παραπανω..

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΔΗΛΩΣΙΑΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ....

Τον Ιούνιο του 1939 ο Βελουχιωτης βρέθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας, μαζί με τον ηγέτη του Κ.Κ.Ε Νίκο Ζαχαριάδη. Όπως πολλά μέλη του κόμματος εκείνη την εποχή είχε ένα σκληρό δίλημμα: να υπογράψει μια δήλωση μετανοίας με την οποία θα αποποιείτο τον Κομμουνισμό και να αφεθεί ελεύθερος ή να αρνηθεί και να μείνει στη φυλακή. Τελικά υπέγραψε δήλωση....................... ΠΗΓΗ....WIKIPED

Ανώνυμος είπε...

ANTI NA MIMΙΘΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΣΑΣ
ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΦΡΑΓΚΟΙ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΟΣΙΑΛΗ ΣΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΗ

Ανώνυμος είπε...

πατριώτης! Αθάνατος! όσο για αυτούς που λέτε ότι σκότωσε, να μας δώσετε τα στοιχεία τους! ονοματεπώνυμα και φυσικά να βγούνε και οι συγγενείς των θυμάτων, να το επιβεβαιώσουν! και εγώ αύριο, σε μια αναταραχή, μπορώ να πω, ότι ο ταδε και έφαγε κόσμο! επειδή λοιπόν στην Ελλάδα λέει ο καθένας ότι λέει, αν θέλετε να σας πιστέψουμε, να μας φέρετε αποδείξεις! ο Ντερτιλής το 64, δεν άφησε τους μόγγολους να πατήσουν στην Κύπρο! για αποφυλάκιση, κατέθεσε χαρτί, που έλεγε ότι τιμά τα γαλόνια του και στην κηδεία του γιού του, δεν τον άφησαν να πάει χωρίς χειροπέδες! λες και ένας γέρος θα τους σκότωνε !ο μαζιώτης όμως και η ρούπα, παίρνουν άδειες και δεν γυρνάνε ποτέ πίσω! οι αριστεροί φονιάδες, μπαίνουν στην Βουλή και τα εγκλήματα τους, μένουν ατιμώρητα! ο φλωράκης που έσφαζε με κονσερβοκούτια, όχι απλά δεν μπήκε φυλακή αλλά πολιτεύτηκε και είχε και μέγα λόγο στην Βουλή! αυτή είναι η Δημοκρατία σας!