Κυριακή

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ: "ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ"


ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΣΧΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΙΕ;
logotypo-neb 
 
Με αφορμή τη διακοπή του ισχνού επιδόματος τους ΟΓΑ από τους ηλικιωμένους της Βορείου Ηπείρου, η νεολαία των Βορειοηπειρωτών εξέδωσε σφοδρή ανακοίνωση σε βάρος της κυβέρνησης, στην οποία λέει ότι αναθεωρεί τη στάση της για τη σχέση ανάμεσα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και τους Ομογενείς. Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ουσιαστικά προκαλεί σχίσμα με την Ομογένεια! Ο Σαμαράς ο οποίος άνοιξε τα σύνορα στους Αλβανούς στα 1990, είναι αυτός που ξεκόβει με μαχαίρι τις σχέσεις της Ελλάδος με τους Βορειοηπειρώτες.Πρόκειται περί εθνικού εγκλήματος άνευ προηγουμένου!
Η ανακοίνωση της νεολαίας των Βορειοηπειρωτών έχει ως εξής:
"Τις τελευταίες ημέρες η κοινότητά μας έχει υποστεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα, το οποίο μας κάνει να αναθεωρούμε με μεγάλη πικρία τη σχέση ανάμεσα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και τους Ομογενείς της.
Για ακόμα μία φορά, η μητέρα πατρίδα μας απογοητεύει οικτρά, αφαιρώντας από τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου το σημαντικότατο βοήθημα της συντάξεως στους ηλικιωμένους του τόπου μας.
Μια ενέργεια που ίσως να γίνεται κατανοητή από κάποιους λόγω των δυσχερών οικονομικών της χώρας αλλά δεν γίνεται κατανοητή ούτε και δικαιολογείται από την κοινότητά μας, καθώς για τον ίδιο λόγο είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν η μία εκ των δύο συντάξεων που λαμβάνονταν αρχικά.
Η ενέργεια αυτή πλήττει όχι μόνο τους ηλικιωμένους αλλά και το σύνολο των μειονοτικών οικογενειών, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση λόγω της ανεργίας.
Ως Νεολαία Βορειοηπειρωτών καταδικάζουμε αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, δηλώνουμε ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ και καλούμε και όλα τα μέλη μας να μας ακολουθήσουν την επόμενη Τετάρτη,13 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 μ.μ. στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Όλοι μαζί, ενωμένοι, με μια φωνή θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!
Νεολαία Βορειοηπειρωτών"
 

ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ: "ΚΟΨΑΤΕ ΤΟ ΙΣΧΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η Β.ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΙΣΑ"

 
- Μην ξεχνάμε ότι οι Βορειοηπειρώτες έχτισαν τη σύγχρονη Ελλάδα, τα κληροδοτήματά τους κοσμούν τη μισή Αθήνα.
- Βορειοηπειρώτες έφτιαξαν το 60% του ελληνικού χρυσού!

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (13/02/2013) έκανε  την ακόλουθη δήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το θέμα της διακοπής των συντάξεων του ΟΓΑ προς τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες:
«Άκουσα προηγουμένως κα Πρόεδρε, να λέει βουλευτής της συγκυβέρνησης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απειλεί ότι όταν γίνει κυβέρνηση, μέσα σε ένα άρθρο θα καταργήσει τα πάντα τα μνημονιακά.
Απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω στους συγκυβερνώντες ότι μέσα σε ένα άρθρο ψήφισαν τα πάντα μέσα σε μία νύχτα, εδώ μέσα σε αυτή την αίθουσα και δεν έδωσαν τα περιθώρια στους βουλευτές όλων των κομμάτων να επιλέξουν τι θα μπορούσε να κάνει καλό, τι θα μπορούσε να κάνει κακό στην Ελλάδα και τους Έλληνες και ανάλογα να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν.
Και μέσα σε αυτά τα άρθρα που ψηφίστηκαν μέσα σε μία νύχτα, σε μία...  κάψουλα ήταν και το άρθρο 63 το οποίο αφορούσε εκείνους που είναι αυτή τη στιγμή έξω από τη Βουλή, μέσα στη βροχή και είναι οι Βορειοηπειρώτες. Όπως και Πόντιοι.
Είναι το άρθρο 63 που ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση, απαξιώνοντας ειδικότερα και 20 με 30.000 ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες! Κόβοντάς τους το ισχνό επίδομα που τους έδινε η μητέρα Ελλάδα.
Είναι το άρθρο 63 με το οποίο επί της ουσίας τί ήθελε - ήταν δική του απόφαση- ο κ. Στουρνάρας;
Να αδειάσει τη Βόρειο Ήπειρο από τους Έλληνες και να την παραδώσει όπως είναι στους μελανοκόκκινους και στο Μπερίσα;
Βρεθήκαμε πριν λίγο μαζί τους έξω από τη Βουλή, τέσσερις Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Περίμενα να είναι και κάποιοι από τη συγκυβέρνηση ή και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά μάταια.
Και να μην ξεχνάμε ότι οι Βορειοηπειρώτες έχτισαν τη σύγχρονη Ελλάδα. Τα κληροδοτήματά τους κοσμούν και τη μισή Αθήνα. Βορειοηπειρώτες έφτιαξαν το 60% του ελληνικού χρυσού. Ναι, σαν και αυτό που πούλησε ο Σημίτης ή σαν και αυτό το οποίο φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό για να είναι "σε καλύτερα χέρια", πιο κοντά στα χέρια των δανειστών και με το αγγλικό δίκαιο.
Οι Βορειοηπειρώτες ζητάνε μια τροπολογία στο άρθρο 63. Και θα συνεργαστούμε με όσους θελήσουν, Βουλευτές όλων των κομμάτων, επικαλούμενοι το άρθρο 60 του Συντάγματος για ψήφο κατά συνείδηση, για να δικαιώσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Τους έχουμε παραδώσει στα χέρια και στη χλεύη των Ερυθρόμαυρων της Αλβανίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: