Σάββατο

Νεκρος ο Πρεσβυς της Ελλαδος στο Μεξικο!!

Έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας πρέσβης στο Μεξικό, Δημήτρης Άννινος
Photo for this article
Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο Έλληνας πρέσβης στο Μεξικό, Δημήτρης Άννινος. Ο Έλληνας διπλωμάτης κατέληξε σε νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού έπειτα από ρήξη ανευρύσματος αορτής.
Μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε επιδώσει τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο.
Διαπιστευτήρια του Έλληνα πρέσβη, Δημήτρη Άννινου, στον Πρόεδρο του Μεξικού
Από την Άγκυρα όπου βρισκόταν, ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τη σύζυγο του Έλληνα πρέσβη για να της εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του.
Τη θλίψη και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, εξέφρασαν τόσο ο Πρόεδρος του Μεξικού, όσο και ο υπουργός εσωτερικών της χώρας.
«Η κυβέρνηση του Μεξικού εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Δημήτρη Άννινου, πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα μας», ανέφερε το μήνυμα του μεξικανού προέδρου, Πένια Νιέτο.
Από την πλευρά του ο υπουργός εσωτερικών του Μεξικού, Χοσέ Αντόνιο Μεάντε, δήλωσε: «Η κυβέρνηση εκφράζει τη θλίψη για το χαμό του πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα μας. Ο θάνατος του είναι μια μεγάλη απώλεια για την ελληνική διπλωματία. Εκ μέρους της κυβέρνησης, εκφράζω τη συμπαράσταση μας προς την οικογένεια του.»
Ο Δημήτρης Άννινος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον απόδημο ελληνισμό, καθώς υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Γενικός Πρόξενος στη Μελβούρνη και ως πρέσβης στη Νέα Ζηλανδία. Διπλωμάτης καριέρας, έχαιρε εκτίμησης για το ήθος και τον επαγγελματισμό του, ενώ το υπουργείο εξωτερικών σημειώνει πως είχε εκτιμηθεί ιδιαιτέρως η συνεισφορά του στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας μας.
Δείτε το ρεπορτάζ της μεξικανικής τηλεόρασης για το θάνατο του Έλληνα πρέσβη, Δημήτρη Άννινου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: