Δευτέρα

Ένας απόστρατος εξηγεί γιατί δεν τον εκπροσωπούν οι "θεσμικές" Ενώσεις αποστράτων!



Όταν ήμουν στην ενέργεια ιεραρχικά ήμουν κάτω από τις διαταγές τους.
 Τότε ως αρχηγοί, υπαρχηγοί, επιτελικοί δεν διασφάλισαν καθόλου την αντικειμενικότητα και αξιοκρατία.

Για να πάρω αυτό που δικαιούμουνα έπρεπε να έχω καλές σχέσεις μαζί τους ή να χτυπήσω την πόρτα κάποιου πολιτικού. Μετά μου το πουλούσαν ως εκδούλευση και κάθε φορά με ανάγκαζαν να είμαι στο άρμα κάποιου πολιτικού. Οι κυβερνήσεις φρόντισαν και μετά την αποστρατεία να εξαρτάται η συνταξιοδοτική μας πορεία από τους ίδιους. Επειδή τους ελέγχουν τους όρισαν εκπροσώπους μας χωρίς να μας ρωτήσουν.


Για τον εαυτό τους τα κατάφεραν καλά. Έφτασαν όλοι στον ανώτατο βαθμό μισθολογικά μέσω των διοικητικών αποκαταστάσεων και τίναξαν τα ταμεία στον αέρα.

Τα ρουσφέτια των πολιτικών και την κακοδιαχείριση στα ταμεία που έγιναν με δική τους ευθύνη την πληρώνουμε η συντριπτική πλειοψηφία χωρίς να διαχειριστούμε το παραμικρό και χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα ελέγχου.


Όταν έκοβαν το 40% στους κάτω των 55 σφύριζαν αδιάφορα και οι μόνοι που μιλούσαν και ήταν στο δρόμο ήταν οι εξωθεσμικές ενώσεις αποστράτων.
 Ανέστειλαν την κοινή κινητοποίηση αποστράτων και στελεχών στην ενέργεια γιατί προφανώς στη συνάντηση με τον Παναγιωτόπουλο μπήκαν σε κομματική πειθαρχία.


Πρόταξαν το κομματικό συμφέρον μπροστά στο κοινό καλό. Τώρα που μας τα πήραν όλα θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό.
 Ξέρετε κανένα κλάδο που υποστηρίζει τα συμφέροντα των μελών του να τον είδε ο πρωθυπουργός; 
 Οι πρόεδροι των θεσμικών ενώσεων πέραν του εαυτού τους δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλον. Δεν έχουν το σθένος να διαπραγματευτούν ούτε το αυτονόητο. Φωτογραφία με τον πρωθυπουργό θέλουν να βγάλουν για να γίνουν για άλλη μια φορά παράγοντες πατώντας στην δυστυχία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: