Σάββατο

Ο επικίνδυνος Δ.Αβραμόπουλος και τα γιουσουφάκια της Άγκυρας......Που το πάει ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος σε οτι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία; Την στιγμή που η Άγκυρα εξήγγειλε σεισμικές έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την στιγμή που μαχητικά και ελικόπτερα της γειτονικής χώρας πραβιάζουν τα εναέρια σύνορά μας, αυτός εργάζεται ... αόκνως για να τερμαστούν οι ... "ιδεοληψίες" όπως τις χαρακτήρισε - από ελληνικής πλευράς και να παραμεριστεί το "ψυχολογικό πρόβλημα" όπως επίσης χαρακτήρισε από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις!

Το ότι είναι ο αρχιτέκτονας της διυπουργικής συνάντησης της 5ης Μαρτίου, αυτό το γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι απέχει την ευθυνών του ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πώς δέχθηκε να γίνει αυτή η συνάντηση όταν η Τουρκία τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα βγάζει το ολοκαίνουριο ερευνητικό της σκάφος στην ΑΟΖ της Κύπρου και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα; Υπάρχουν εθνικά ανακλαστικά στο Μαξίμου ή προ του κινδύνου να υπάρξει κρίση με την Τουρκία, σφυρίζουν αδιάφορα και τρέχουν σαν τα γιουσιουφάκια στα πόδια του πασά στην Άγκυρα ή στην Κωνστνατινούπολη;

Για να πουν τι; Και να επιβραβεύσουν, τι; Την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων;

Να δούμε τις δηλώσεις του επικίνδυνου για τα εθνικά συμφέροντα - το λέμε και το τονίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη των θέσεών μας - υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου για να κρίνουμε ανάλογα:

Ενώπιον του Α.Νταβούτογλου δηλώνει, λοιπόν, ότι:

"Οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών αποδείχθηκαν πολύ πιο θαρραλέες, εδώ και πάρα πολύ καιρό και ήδη έχουν κάνει θεαματικά βήματα μπροστά. Άφησαν πίσω ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και στερεότυπα. Το ίδιο έκαναν και οι αυτοδιοικήσεις".

Δηλαδή τα προβλήματα στις ελληνοτουρκιές σχέσεις είναι ζήτημα "ιδεοληψιών", "προκαταλήψεων" και "στερεοτύπων". Τους ξανασκότωσε, έτσι, τους ήρωες  της Κύπρου, των Ιμίων, τον Ηλιάκη, τον Σιαλμά και τόσους άλλους, ο Δ.Αβραμόπουλος. Θα ουρλιάζουν από πόνο μέσα στα μνήματα. Ντροπή, ντροπή, ντροπή!

Και βέβαια δεν μιλούσε για τους Τούρκους. Για τους Έλληνες μιλούσε. Η Άγκυρα εδώ και πολλά χρόνια σπρώχνει τους επιχειρηματίες της να διεισδύσουν στην Ελλάδα και πλέον τα κατάφερε χάρη και στο υπουργείο Τουρισμού και φυσικά το ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλά σε όποιον μιλά τουρκικά οτιδήποτε ζητά (αφού, βέβαια, προσφέρουν πολλαπλάσια χρήματα από άλλους υποψήφιους αγοραστές).

Υπάρχει και η άλλη εμπνευσμένη δήλωση: Ότι "Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα πάσχουν από ένα ... πρόβλημα ψυχολογίας"!

Δηλαδή βγάζει και τρελούς αυτούς που θεωρούν την Τουρκία απειλή. Έχουν ψυχολογικό πρόβλημα και βλέπουν συνέχεια ... οράματα με τουρκικά μαχητικά μέσα στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, τουρκικές φρεγάτες στο Σούνιο, τουρκικά ελικόπτερα να διεισδύουν νύχτα στις νησιωτικές μας περιοχές, ή τους Τούρκους πράκτορες του προξενείου να "ανακατεύουν" την φιλήσυχη μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης πριμοδοτώντας τους εξτρεμιστές κλπ κλπ.

Και δεν μιλάμε ούτε για την εισβολή στην Κύπρο, ούτε για τόσα άλλα. Μιλάμε για τα τωρινά, τα "φρέσκα". 

Ο Δ.Αβραμόπουλος ή κάποιος από τους πολιτικούς του κλίματος Αβαραμόπουλου, θα είναι ο μοχλός για εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο, μέσω είτε συνεκμετάλλευσης, είτε αποδοχής τετελεσμένων.
Θυμηθείτε το...


Εν τω μεταξυ τεράστιο ζήτημα προκύπτει  από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας σχετικά με την «τρομοκρατία» και ειδικότερα για «πρόσφατες επιχειρήσεις» εναντίον του PKK, σε χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων αναφέρεται και η Ελλάδα!
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «τις πρόσφατες επιχειρήσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία και Ελλάδα εναντίον του ΡΚΚ» δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα νόημα, «αν δεν εκδώσουν τους τρομοκράτες».
«Σημασία έχει όχι η έναρξη των επιχειρήσεων, αλλά το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Ερντογάν και τόνισε ότι «εδώ και δέκα χρόνια γίνονται βήματα, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα».
«Έχουμε υπογράψει συμφωνίες έκδοσης και συνεργασίας εναντίον της τρομοκρατίας. Μας λένε ότι υπάρχουν χιλιάδες δικαστικές υποθέσεις στις χώρες αυτές σχετικά με τους τρομοκράτες, αλλά όσο δεν μας τους παραδίδουν, δεν έχουν σημασία τα βήματα αυτά»,  συμπλήρωσε.

Για ποιους τρομοκράτες αναφέρεται ο κ. Ερντογάν; Πότε ζήτησε έκδοση τους στην Τουρκία; Ποιες είναι οι πρόσφατες συλλήψεις στην Ελλάδα στις οποίες αναφέρεται;
Οι απορροίες είναι εύλογες καθώς μάθαμε δια στόματος του τούρκου πρωθυπουργού ότι έγιναν επιχειρήσεις εναντίον του PKK στην Ελλάδα.
Και αν αυτό όντως ισχύει, από ποιους πραγματοποιήθηκαν και πότε;
Η αναφορά για «έκδοση τρομοκρατών» από τις ελληνικές αρχές στη Τουρκία δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά καθώς θέτει άμεσα ζήτημα συλλήψεων που δεν έχουν γίνει γνωστές.
Τελικά πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις εναντίον του PKK στην Ελλάδα και δεν το ξέρουμε;Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: