Κυριακή

Οι προφυλακίσεις των βουλευτών θυμίζουν αποικιακού τύπου δικαιοσύνη.

germenis-iliopoulos

 
Οι συγκεκριμένες φυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής,μ προφανώς εντάσσονται στο σχέδιο "πάταξης" της ακροδεξιάς στην χώρα μας. Όχι μόνον στην χώρα μας όμως. Είναι σαφές ότι το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο σε ολόκληρη την Ευρώπη, αντιμετωπίζει την Ελλάδα για μία ακόμη φορά ως ασθενή. Πριν από λίγα χρόνια μας "πάταξαν" με το μνημόνιο, προκειμένου να γίνουμε παράδειγμα, για να μην εξαπλωθεί η κρίση σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Έτσι και τώρα κυριολεκτικά ποδοπατούν κάθε έννοια δικαιοσύνης αλλά και απλής λογικής, προκειμένου να αποφύγουν την εξάπλωση ενός εθνικιστικού πυρετού σε ολόκληρη την Ήπειρο. Τους καίει ήδη η Λεπέν στην Γαλλία, τους καίνε και άλλα πολλά κόμματα σε άλλα κράτη.
Οι προφυλακίσεις των βουλευτών σαφώς και θυμίζουν αποικιακού τύπου δικαιοσύνη. Ποιός θυμάται την αγγλική "δικαιοσύνη" στην Κύπρο ή στην Ιρλανδία; Άυτό ακριβώς συμβαίνει και εδώ.
Αυτό που προκύπτει από τις νέες προφυλακίσεις των βουλευτών της ΧΑ, είναι ότι το σύστημα αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει όχι με μακρυπρόθεσμη αλλά ούτε με μεσοπρόθεσμη προοπτική. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το να επιβιώσουν την επόμενη ημέρα.
Δεν θα πώ μεγάλες κουβέντες, αλλά σίγουρα ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί. Ένα τεντωμένο σκοινί το οποίο μπορεί να τους βαστήξει, αλλά και μπορεί να σπάσει και να βρεθούν ξαφνικά μετέωροι στο κενό.
Σίγουρα το πολιτικό σύστημα έχει ακόμη εφεδρείες. Τις εξαντλεί πολύ γρήγορα όμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: