Σάββατο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

Ενωμένοι πάμε τη Λάρισα μπροστά!!!

Η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου σε ανοιχτή επιστολή προς τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες αναφέρει τα εξής: 


«Φίλες και φίλοι, Την Κυριακή αποφασίζουμε για τη Λάρισα. Η επιλογή που θα κάνουμε είναι πολύ σημαντική, γιατί η απόφαση που θα πάρουμε θα μας δεσμεύει μέχρι το 2020. 

Τα προβλήματα είναι πολλά. Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Είναι βέβαιο ότι η Λάρισα δεν μπορεί να προχωρήσει στο 2020 με αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρχει αδράνεια. Δεν γίνεται να προχωρούμε χωρίς πρόγραμμα, μόνο με θεωρίες και γενικόλογες υποσχέσεις. Δεν γίνεται να χάνονται ευκαιρίες. Δεν πρέπει να πάνε πέντε χρόνια χαμένα. Η πόλη και ο δήμος χρειάζονται ανανέ ωση. Και την ανανέωση τη φέρνουν τα νέα πρόσωπα, οι νέες ιδέες και αντιλήψεις. Ανανέωση παντού: στον τρόπο λειτουργίας, στον τρόπο αντιμετώπισης των προ- βλημάτων, στον τρόπο άσκησης διοίκησης. Η κοινωνία της Λάρισας χρειάζεται ενίσχυση της συνοχής της. Η κοινωνική αλληλεγγύη και η άμεση στήριξη των αδυνά των είναι πρώτη προτεραιότητα. Για να γίνει αυτό η πόλη μας χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή η οποία: 
* Να ενώνει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως από την πολιτική τους τοποθέτηση, να ενώνει όλες τις υγιείς δυνάμεις της Λάρισας. 

* Να κάνει πραγματικό έργο και να δίνει ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα και στα μικρά προβλήματα της πόλης μας και των πολιτών. 

* Να βάλει τέλος στην κομματικοποίηση. Ο δήμος δεν πρέπει να είναι φέουδο κανενός κόμματος. 

* Να έχει γνώσεις και εμπειρία για να υλοποιήσει τις αλλαγές και παρεμβάσεις που θα πάνε τη Λάρισα μπροστά. 

* Να έχει πρόσβαση και επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 

* Να ξέρει πού και πώς θα διεκδικήσει πόρους αλλά και πώς θα τους αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών και της πόλης 

* Να μπορεί να διοικήσει άμεσα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και χρήματα. Πριν ψηφίσετε αυτήν την Κυριακή σκεφτείτε τι θέλουμε πραγματικά: Θέλουμε έργο για τη Λάρισα ή κομματική σημαία στον δήμο; Θέλουμε γνώση και εμπειρία ή πειραματισμούς; Θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις ή παρά φύσιν συμμαχίες; Θέλουμε κοινωνική αλληλεγγύη βασισμένη σε στέρεες βάσεις ή υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα; Θέλουμε πραγματικά αδέσμευτη δήμαρχο στην πόλη ή κομματάρχη; Θέλουμε να πάμε μπροστά με νέ- ους ανθρώπους και νέες ιδέες ή να μείνου- με πίσω σε ξεπερασμένες αντιλήψεις και πρόσωπα; Η Λάρισα πρέπει να προχωρήσει μπρο στά. Το μέλλον δεν περιμένει. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς ψευτικούς διχασμούς. Μπροστά στο συμφέρον της πόλης μας δεν χωρά τίποτε άλλο. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να νοικοκυρέψουμε τη Λά- ρισα. Μαζί μπορούμε να ζωντανέψουμε την οικονομία της πόλης και την απασχόληση. Μαζί μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Μαζί μπορούμε να πάμε τη Λάρισα μπροστά, με σχέδιο, με πρόγραμμα, με σκληρή καθημερινή δουλειά. Tην Κυριακή που μας πέρασε έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνει η Λάρισα μια νέα αρχή. Αυτήν την Κυριακή σάς προσκαλώ να αφήσουμε στην άκρη μικροσυμφέροντα, προσωπικές εμπάθειες, κομματικές ή άλλες προτιμήσεις και να βάλουμε στην καρδιά μας τη Λάρισα. Ελάτε μαζί μας να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην «αυτοκρατορία της αδράνειας» που από σκοπιμότητα, συμφέρον ή άγνοια εμποδίζει το άλμα της πόλης προς τα εμπρός, στερώντας της την προοπτική που της αξίζει. Ελάτε μαζί μας να αγωνιστούμε για μια πόλη ανθρώπινη, λειτουργική και όμορφη, για τη σύγχρονη, ευρωπαϊκή Λάρισα. Ελά τε να κάνουμε, όλοι μαζί, τη νέα αρχή που χρειάζεται η πόλη μας. Ενωμένοι πάμε τη Λάρισα μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: