Τετάρτη

Η δραματική ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης!!!Είμαστε όλοι τόσο ξεφτίλες που παραδίδουμε το φιλέτο της Ελλάδας για 400 εκατομμύρια.!!!!Ηρθε η Ωρα της Ελλαδικης Εκκλησιας που θα πρεπει να ανατρεψει τυην συμφωνια της Ντροπης!!!


Η ιστορία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης λαμβάνει πλέον δραματικές διαστάσεις.  

Μοιάζει δε και με σαρκαστικό καψόνι της Ιστορίας.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  η Εκκλησία της Ελλάδος ετοιμάζεται να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να ακυρωθεί η σχεδιαζόμενη πώληση στο σαουδαραβικών συμφερόντων ACG Fund  έστω κι αν έχουν πέσει οι υπογραφές!
Η προσφορά υπεβλήθη από την Jermnyn Street Real Estate, θυγατρική της ACG.
Στο συγκεκριμένο fund συμμετέχουν και Τούρκοι (σύγχρονοι) πασάδες και συγκεκριμένα ο όμιλος Dogus Holding.
Η έκταση της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης ανήκε στην Εκκλησία της Ελλάδος. Πέρασε στην δικαιοδοσία της μέσα από τα περίφημα χοτζέτια μετά από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα.
Χοτζέτια είναι οι αποφάσεις των τουρκικών ιεροδικείων και ειδικότερα είναι οι αποφάσεις με τις οποίες ο ιεροδίκης επικύρωνε τη μεταβίβαση ενός ακινήτου. Αυτά τα έγγραφα λειτουργούν ως τίτλοι ιδιοκτησίας, επομένως για τη σημερινή χρήση, που μας ενδιαφέρει, χοτζέτια είναι τίτλοι ιδιοκτησίας της οθωμανικής περιόδου.
Και τώρα έρχονται οι Τούρκοι να αγοράσουν εκ νέου την έκταση που είχαν παραδώσει οι ομοεθνείς τους στην Εκκλησία με το ευτελές τίμημα των 400 εκατομμυρίων ευρώ!
Είναι σοκαριστικό αν το σκεφθείς σε συνδυασμό με την απάθεια πολιτών αλλά και πολιτικής ηγεσίας. Είμαστε όλοι τόσο ξεφτίλες που παραδίδουμε το φιλέτο της Ελλάδας για 400 εκατομμύρια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για 11 εκατομμύρια τουρκόσπορους εθνοπροδότες-τίποτε λιγότερο.
Ενάποκειται δε στο Συμβούλιο Επικρατείας να ακυρώσει αυτή την δραματική εξέλιξη για ολόκληρο το έθνος.
Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν γι΄αυτή την κατάκτηση ελληνικού εδάφους ως εξής:
Ενδεικτικά τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
Η ΑΚSAM σε δημοσίευμα σχετικά με την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης αναφέρει ότι «Σε κοινοπραξία τουρκικής και αραβικής εταιρείας πουλήθηκε το μαργαριτάρι της Αθήνας», σημειώνοντας παράλληλα ότι το 15% των μετοχών της κοινοπραξίας το κατέχει ο όμιλος Dogus Holding.
Ενδεικτικοί τίτλοι στις υπόλοιπες εφημερίδες:
MILLIYET: «Τούρκος επενδυτής στο ξενοδοχείο Astir Palace στην Αθήνα». CUMHURIYET: «Τούρκος μέτοχος στο ελληνικό Astir Palace». BUGUN: «Πωλήθηκε έναντι 400 εκ. ευρώ, τούρκικο ‘άγγιγμα’ στον Αστέρα». SOZCU: «Τούρκοι επενδυτές αγόρασαν ξενοδοχείο στην Αθήνα» YENI SAFAK: «Αγόρασαν το ελληνικό ξενοδοχείο έναντι 400 εκ. ευρώ»
1280px-Ferit_F._Sahenk_-World_Economic_Forum_Annual_Meeting_Davos_2010
Γεννημένος το 1964 στην Άγκυρα της Τουρκίας, ο Φερίτ Σαχένκ είναι πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών Doğuş Holding και η περιουσία του εκτιμάται στα 6 με 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2008 κατατάχθηκε στο 573 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Forbes.
Εχει έναν πανίσχυρο επιχειρηματικό όμιλο που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζομένους.
Σπούδασε στην Αμερικανική Σχολή της Ελβετίας και το 1989 πήρε το πτυχίο του στην επιστήμη του Μάρκετινγκ και Ανθρώπινου Δυναμικού από το Κολλέγιο της Βοστόνης. Επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας του Αϊχάν Σαχένκ, ιδιοκτήτης του ομίλου τον έστειλε στην Doğuş Garanti Bank για την εκπαίδευσή του.
Ο Φερίτ Σαχένκ έμεινε εκεί οκτώ χρόνια και το 1998 άρχισε να δουλεύει στον όμιλο. Λίγο καιρό μετά, ο Σαχένκ απέκτησε δύο αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, ενώ παράλληλα άρχισε να λειτουργεί και το εθνικό κανάλι της Τουρκίας, NTV. Για να χρηματοδοτήσει αυτήν τη λειτουργία πούλησε μέρος της Garanti bank.
Ο όμιλος Doğuş δραστηριοποιείται σε τομείς των μέσων ενημέρωσης, του τουρισμού, της οικονομίας και των κατασκευών. Πρόσφατα, επεκτάθηκε και σε αλυσίδα πολυτελών εστιατορίων. Η Doğuş Holding γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη υπό την καθοδήγηση του Σαχένκ. Η εταιρία αγόρασε το 74% των μετοχών της Door’s Group που περιλαμβάνει φίρμες όπως οι Kitchenette και Go Mongo. Τα έσοδά της αγγίζουν τα 5,7 δισ. δολάρια.
Ο Σαχένκ έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία του ταλέντου και έτσι για να σιγουρευτεί ότι θα προσλάβει μόνο την αφρόκρεμα των ταλαντούχων, έφτιαξε ένα τμήμα προσλήψεων το οποίο ονόμασε «Humanitas».
Εισήγαγε ένα κεντρικό γραφείο για τις διάφορες τράπεζες του ομίλου το 2000. Επίσης, εισήγαγε ασφάλειες, leasing και άλλες υπηρεσίες για τις τραπεζικές επιχειρήσεις του, που εκείνη την εποχή δεν ήταν συνήθεις στην Τουρκία. Ο Σαχένκ ήταν ο πρωτοπόρος.
Για να διευρύνει την εκπαίδευσή του συμμετείχε στο «Owner/President Management Program» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οταν πέθανε ο πατέρας του, τον Απρίλιο του 2001, ο Φερίτ Σαχένκ ανέλαβε τα ηνία του Dogus Holding. Τότε ήταν 37 ετών.
Υπό την ηγεσία του, ο Σαχένκ έκανε κάποια ακόμη σημαντικά βήματα για την εταιρία.
Το 2004, ο Σαχένκ παρέδωσε μέρος του ελέγχου της Garanti bank, πουλώντας σχεδόν το ένα τέταρτο της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας στην General Electric έναντι 1,6 δισ. δολαρίων. Αυτό θεωρήθηκε ένα τεράστιο βήμα για την μεγαλύτερη απελευθέρωση του τραπεζικού τομέα της χώρας, που αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα μετά την οικονομική κρίση του 2001.
Στην αγορά αυτοκινήτων της Τουρκίας αντιπροσωπεύει πάνω από 10 αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων είναι οι γερμανικές Volkswagen Audi και Porche, η Bentley, η Lamborghini, η Bugatti, καθώς και οι Seat, Skoda και Scania. Οσον αφορά τον τουριστικό τομέα ελέγχει έξι πρωτοκλασάτα πεντάστερα ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων είναι τα Grand Hyatt και Park Hyatt στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Σαχένκ λειτουργεί επίσης τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κατέχοντας το 10% του τομέα της διαφήμισης της χώρας. Τον Ιανουάριο του 2006, παρέθεσε δεξίωση στην Ελβετία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Το Μάιο της ίδιας χρονιάς επιλέχθηκε ως πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τουρκο – Αμερικανικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, το οποίο προωθεί τις επιχειρηματικές σχέσεις και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών. Είναι παντρεμένος με την Αμερικανίδα, Νταϊάνα από το 1989 και έχουν μία κόρη τη Δάφνη, ενώ στο ποδόσφαιρο δηλώνει οπαδός της Φενερμπαχτσέ.
Ο επικεφαλής του τουρκικού ομίλου Dogus Holding συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα που έδωσε την καλύτερη προσφορά και αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: