Παρασκευή

Θελουμε πολύ ματσουκι!!!




     Βγαίνοντας απ' τον τεκέ των εορταστικών ημερών, με τις υπνωτικές αναθυμιάσεις των ψεύτικων ελπίδων και των ανέφικτων ευχών,
     ..θα διαπιστώσουμε πολύ σύντομα ότι οι καλικάτζαροι της Παγκοσμιοποίησης με την προβιά της ''Ευρωπαϊκής Ένωσης'', και αιχμή του δόρατος το βρωμικο Πολιτικο Συστημα και την συμμορία  του ΣΥΡΙΖΑ,
     ..εξακολουθούν και θα εξακολουθήσουν είτε
φανερά, είτε μέσα απ' το λαγούμι τους,
     ..να ροκανίζουν το δέντρο της Πατριδος, την εθνική κυριαρχία, τα εργασιακά κεκτημένα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες,
     ..και εν γένει κάθε έννοια και πράξη ουμανισμού, όπως αυτός δομήθηκε μέσα από αιώνες αναζητήσεων Θυσιων Εθνικων και Κοινωνικών αγώνων.

     Οι καλικάτζαροι είναι εδώ και θα παραμείνουν, αν δεν βρεθει ενας Ηγετης  να τους διώξει ''με την αγιαστούρα του και με την μαγκούρα του''.

     Όμως.
     Είναι και ο λαός (ή ένα μεγάλο κομμάτι του) ένας μικρός καλικάτζαρος!!!!



Μου ελεγε φιλος μου από την Ελασσονα  οτι  το τριήμερο πριν την πρωτοχρονιά πουλήθηκαν 30 (τριάντα!) iphones των 800 ευρώ.
     Δίπλα στα κουτιά με τα πακεταρισμένα σε συσκευασία δώρου τηλέφωνα, κυκλοφορούσαν παιδάκια με ένα φουτεράκι μόνον μέσα στο κρύο, που  αμφιβάλω αν είχαν φάει έναν κουραμπιέ ή ένα μελομακάρονο μέσα στις γιορτές.
     Κι επίσης  βάζω στοίχημα πως οι μισοί απ' τους ''ευτυχείς'' αγοραστές ξόδεψαν και το τελευταίο τους υστέρημα, που θα τους λείψει οικτρά σε λίγο, για να αποκτήσουν ''χάριν των εορτών'' το ηλεκτρονικό αυτό status symbol.
     Κι αυτό είναι μόνον ένα μικρό ενδεικτικό παράδειγμα απ' τις χιλιάδες καθημερινές πράξεις μεγαλύτερης ή μικρότερης παράνοιας που δέρνει ακόμη τούτον τον διπρόσωπο λαό.

     Ειλικρινα  στέκομαι  δίβουλος.
     Δεν ξέρω αν θα πρέπει να συμπονέσω αυτόν τον λαό για την κακή του μοίρα,
     ..ή να ευχηθω να τιμωρηθεί ανελέητα και μέχρι τέλους για την ελαφρότητά του και την ηλιθιότητα που τον δέρνει -που δέρνει έστω, ένα σεβαστό κομμάτι του-.
    
     Οι καλικάτζαροι δεν είναι μονον οι πολιτικοι , αλλά είμαστε κι εμείς!
     Αν το συνειδητοποιήσουμε θα πάψουμε να είμαστε, και δεν θα απομένει,
     ..παρά να κυνηγήσουμε αυτούς που μας τυραννούν,
     ..μέχρι την κόλασή τους!.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: