Παρασκευή

Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς...




Ενας καλος μου φιλος δικηγορος στη Λαρισα μου εγραψε πριν λιγες μερες ………Ρε Αρη τζαμπα  ασχολεισαι  με τον κοντο Περιφερειαρχη  …….    Δυστυχως –γραφει-η  Λαρισα  έχει γεμίσει με σπυριάρηδες αγάμητους , «χτισμένους» πρωην σουφλικους και κατσαρικους που εχασαν τον αφεντη και τωρα δημιουργησαν τον καινουργιο –τον Αγοραστο!!! Οι Λαρισαιοι οπαδοι του –μου γραφει -είναι  μια σεχτα  αμαθων – γαλαζιων παπαγάλων - που οργώνουν τα φόρα και τα μπλογκ προβάροντας την προβιά μίας ντεμέκ επαναστατικης ταχα  ΝΔ   με δανεισμένα σοσιαλιστικά τσιτάτα.
 Οποιος καταλαβε –καταλαβε τι προσπαθουσε να μου πει΄..
Πραγματι  αρκετοι στην Περιφερεια Θεσσαλιας   παραμένουν στην σεχτα του Σουλτανου Αγοραστου - ακόμη κι όταν είναι καταφανές ότι έχουν διολισθήσει σε άρρωστα μονοπάτια - και αισθάνονται ότι δε μπορούν να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο.Να βρουν τελος παντων καποιον αλλον .Τι και αν εχει σχεδον διπλασιασει την περιουσια του στα 9 χρονια που είναι στο τιμονι της Περιφέρειας την στιγμη κατά την οποιαν ολοι οι Θεσσαλοι είναι χρεοκοπημενοι  .Τι και αν εχει διορισει το μισο σοι του .Τι και αν εχει καταστρατηγήσει τον νομο με την κατάργηση εκλεγμενων αυτοδιοικητικων .Τι και αν παντελονιαζε υπερογκα ενοικια από το ΙΚΑ .Τι και αν επιφανεις γαλαζιοι τα βροντηξαν και τον παρατησαν .
Ο πολιτικος απατεωνας - όπως τον αποκαλουν αρκετοι - κρατάει δέσμιους του αυταρχισμού, της κοροϊδίας και της απόλυτης χειραγώγησης, -σε μια δυσκολη οικονομικα συγκυρία - ένα μεγαλο μερος  συμπολιτων που  προσπαθουν να επιβιωσουν παιρνοντας δουλιτσες από το γραφειο του.

Τερματιζοντας την δευτερη θητεια του παρα τα ελάχιστα εργα βιτρινας  δεν έπραξε το παραμικρό για τη διευθέτηση το πολεοδομικού χάους και  συνέχισε την πρακτική των τακτοποιήσεων (των αυθαιρέτων) που ακολουθούσαν και οι προηγούμενοι ιδιαιτερα στο Θεσσαλικο Beverly Hills όπως αποκαλουνται τα παραλια της Αγιας .


Η τοπικη οικονομια παραμενει άρρωστη με την ανεργια να καλπαζει ενώ καιτοι διαφοροι κολητοι ξοδεψαν το καταπετασμα για τον σχεδιασμο και την τουριστικη προβολη της - η Θεσσαλια παραμενει στον πατο σε αριθμο αφιξεων και καταναλωσης του τουριστικου προιοντος .

 Πέρα από  τις διαχρονικές ευθύνες που απορρέουν από τη συνέχεια της διαχείρισης μιας  διεφθαρμένης περιφεριακης διοικησης ο Αγοραστος  βρίσκεται αντιμέτωπος με το κόστος των δικών του επιλογών και την ανεπάρκειά της.

  • Είναι οι προϋπολογισμοί της Περιφερειας  υπεύθυνοι για την υποχρηματοδότηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και πυρόσβεσης.
  • Συνεπραξε στη μείωση της δύναμης των ανδρών της Πυροσβεστικής με την ανάθεση καθηκόντων φύλαξης ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια (Fraport) και οδικοί άξονες.
  • Είναι επιλογή του η διανομή  θέσεων σε ανθρώπους που αποδείχτηκαν ανεπαρκείς με κριτήριο πολιτικές συνεργασίες  και εσωκομματικές ισορροπίες.

Υπαρχουν αρκετοί γαλαζιοι που υποστηριζουν ότι  παραμένουν στην  σέχτα του με την  ΕΛΠΙΔΑ ότι  θα αλλάξει, θα τηρήσει τις υποσχέσεις του και ότι θα σταματήσουν οι άσχημες συμπεριφορές, η απραξία και οι ανούσιες αυταρχικές διαταγές χωρίς αποτέλεσμα.

Αλλοι παλι λενε ….μα υπαρχει καποιος άλλος καλύτερος ?

Αρκετοι με τους οποιους συνομιλω παραδεχονται οτι τα πράγματα στην Περιφερεια Θεσσαλιας είναι πολύ άσχημα, και αρκετοι  θέλουν  να φύγουν  από τη σέχτα Αγοραστου  και να κάνουν  μια νέα αρχή.
Αν και  καταλαβαίνουμε ότι ο παγιδευμένος ψηφοφορος  δεν μπορεί να δει από την άλλη πλευρά της παγίδας, και να επιλέξει την ελευθερία του θέλουμε να πιστευουμε ότι τελικα , η τοξικότητα και η πολιτικη μιζέρια την οποιαν εκπροσωπει  ο Αγοραστος θα τελειωσει συντομα .

Δεν θεωρουμε ότι οι Λαρισαιοι  έχουν εγκαταλείψει τα όνειρά τους, τον εαυτό τους, την ίδια τους τη ζωή και αντί γι αυτά, έχουν παραδώσει ψυχή και σώμα στις ορέξεις και επιθυμίες του μονίμου κονκλαβίου αυθεντιών του τωρινου άρρωστου αυτοδιοικητικου μοντελου

Δεν υπάρχουν σχόλια: