Σάββατο

Φακελος Νηες !!!Το Βατοπεδι της Μαγνησιας

https://www.grandtraverseresort.com/images/home/bg-map.jpg

Τα «χρυσά» συμβόλαια με τις επιχειρηματικές μπίζνες τις οποίες έκανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος την περίοδο που ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αποκαλύπτουμε σημερα


Πρόκειται για τα συμβόλαια με τα οποία ο κ. Ιγνάτιος πούλησε ένα ακίνητο της Μητρόπολης, το οποίο ο Μακαριστός χρησιμοποιούσε στο παρελθόν ως εξοχικό στην περιοχή Νηές στη Μαγνησία, για να αγοράσει ένα παλάτι σε άλλη περιοχή – φιλέτο του νομού.


Αρχικά, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της Μητρόπολης, πούλησε στην εταιρεία “Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική Α.Ε.” ένα διώροφο ακίνητο (μεθ΄ υπογείου) μέσα σε οικόπεδο περίπου 7,1 στρεμμάτων αντί του ποσού των 600.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο σπίτι χρησιμοποιούσε στο παρελθόν ο προκάτοχός του Χριστόδουλος ως εξοχικό. Το συμβόλαιο συντάχθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 2011, δηλαδή την περίοδο που ο τότε Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν στο Μαϊάμι και το νοσοκομείο “Τζάκσον Μεμόριαλ”, χάνοντας τελικά τη μάχη με τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου του 2008.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι η “Golfing Developments” ανήκει στον Κύπριο επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη – η αδελφή του, Κάλλια, έχει παντρευτεί τον γιο της Ντόρας Μπακογιάννη και σημερινό δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη – καθώς και στον Πιέρ Χαραλαμπίδη.


Είναι η ίδια εταιρεία η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στο σκάνδαλο που χαρακτηρίστηκε και “βατοπαίδι της Μαγνησίας”, όταν αγόρασε από τη Μητρόπολη Δημητριάδος έκταση 2.903 στρεμμάτων για να κατασκευάσει γήπεδα γκολφ και ξενοδοχειακή μονάδα για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Όμως σύμφωνα με το πόρισμα της Κτηματικής Υπηρεσίας του νομού Μαγνησίας στις 22 Απριλίου 2010, ένα μεγάλο μέρος της έκτασης ήταν δασικό και ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και ως εκ τούτου η Μητρόπολη δεν είχε δικαίωμα να το πουλήσει, αφού δεν της ανήκε. Να σημειωθεί, ότι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων – οι οποίοι κατέληξαν σε ελληνικό φιάσκο, αφού τους πήρε πίσω η Διεθνής Επιτροπή – ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη.


Η αγορά

Στις 17 Οκτωβρίου του 2007, δηλαδή μόλις έξι ημέρες μετά την πώληση της άλλης οικείας, η Μητρόπολη Δημητριάδος αγόρασε βίλα σε έκταση 7,5 στρεμμάτων, στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Μηλεών. Πρόκειται για ένα πραγματικό παλάτι 345 τ.μ. με πέντε υπνοδωμάτια, δυο σαλόνια, τέσσερα λουτρά, δυο χωλ, κουζίνα και μια τεράστια αποθήκη. Η τιμή ορίστηκε στο 1 εκατ. ευρώ!

Ερωτηματικά προκύπτουν όμως και για το πού βρήκε η Μητρόπολη Δημητριάδος τα άλλα 400.000 ευρώ, για να καλύψει την οικονομική διαφορά από την πώληση του “εξοχικού” του Μακαριστού Χριστόδουλου και την αγορά της νέας βίλας του κ. Ιγνάτιου. Να θυμίσουμε, ότι διενεργείται εισαγγελική έρευνα, μετά τις καταγγελίες του αλευροβιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη, ότι πριν από 14 χρόνια έδωσε 100 εκατ. δραχμές (δηλαδή 300.000 ευρώ) στον Μητροπολίτη Δημητριάδος, προκειμένου να δημιουργηθεί στον Αλμυρό Μαγνησίας το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας Εύης Λούλη «Η Αγία Υπομονή», όμως τα χρήματα έκαναν «φτερά»…

Δείτε τα συμβόλαια

ignatios 1 ignatios 2 ignatios 3
Θα προσπαθησουμε σε μια σειρα αναρτησεων να ξανανανοιξουμε τον φακελλο ΝΗΕΣ και να αποκαλυψουμε τους πρωταγωνιστες . 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: