Σάββατο

Γερμανικά Ιδρύματα «επιμορφώνουν» ΝΔ και Έλληνες δημοσιογράφους



Το ίδρυμα Αντενάουερ, αποτελεί τον πολιτικό δάκτυλο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU) των Μέρκελ-Σόιμπλε σε 100 περίπου χώρες στον κόσμο, όπως και στην χώρα μας.

Αποτελεί επίσης την πολιτική εκπροσώπηση του διαπλεκόμενου και διαφθείροντος-διεφθαρμένου γερμανικού κεφαλαίου, τύπου Siemens, Deutsche bank, Fraport, Deutsche telecom κλπ καθώς και των φορέα παραγωγής γκεμπελισμού και δημιουργίας γεννίτσαρων-γερμανοτσολιάδων στη χώρα μας.
Δεν είναι τυχαίο που το εν λόγω ίδρυμα προσφέρει υποτροφίες στα "καλά παιδιά" που θα γλείψουν τις γερμανικές κατουρημένες ποδιές, και δημιουργεί ημερίδες και συνέδρια "εκπαίδευσης πολιτικών στελεχών" στη χώρα μας, δηλαδή φερέφωνων της προπαγάνδας του Γερμανικού Κεφαλαίου, το οποίο στην παρούσα ιστορική συγκυρία και μέσω της Ευρωζώνης και της ΕΕ, καταπιέζει, λεηλατεί και εκμεταλλεύεται τους Λαούς του Ευρωπαϊκού Νότου και όχι μόνο.
Στο παιχνίδι αυτό λαμβάνουν μέρος και παπαγαλάκια του οίκου Αλαφούζου (ΣΚΑΙ-Καθημερινή) και όχι μόνο, βουλευτές και στελέχη κυρίως της ΝΔ, τα ιδρύματα Κ. Καραμανλής και Κ. Μητσοτάκης και διάφορα κορακο-καρχαριοειδή του "επιχειρηματικού κόσμου".
Η γερμανική προπαγάνδα εγκαταστάθηκε για τα καλά στην χώρα μας. Σύμφωνα με την ρεπορτάζ στο περιοδικό «Επίκαιρα» γερμανικά ιδρύματα αναλαμβάνουν την επιμόρφωση δημοσιογράφων, χτίζουν επιλεκτικές σχέσεις με επιχειρηματίες και πολιτικούς διαμορφώνοντας μηχανισμούς στήριξης των γερμανικών συμφερόντων και θέσεων στην χώρα μας.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ το οποίο άνοιξε και επισήμως τις πύλες του στην Αθήνα και αποτελεί πλέον το βασικό μοχλό των γερμανικών θέσεων στην Ελλάδα.
Το ίδρυμα Αντενάουερ, που πρόσκειται στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας εμφανίστηκε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 και αποχώρησε μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. Ο στόχος τους ήταν η πολιτική επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων πολιτικών στελεχών της κεντροδεξιάς παράταξης πολιτικών .
Από τα «φροντιστήρια» του πέρασαν τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ όπως για παράδειγμα ο Νίκος Δένδιας και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης
Από το Μάιο του 2012 όπου άνοιξε το Ίδρυμα Αντενάουερ ανακοίνωσε στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Πριν από δυόμιση μήνες διοργάνωσε σεμινάρια εκπαίδευσης Ελλήνων δημοσιογράφων στην Αθήνα. Βασικός εκπαιδευτής ήταν ο Γερμανός πρέσβης , πλαισιωμένος από Έλληνες δημοσιογράφους, ανάμεσα τους ένας συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ και ένας δημοσιογράφος της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ
Το δημοσίευμα στο περιοδικό «Επίκαιρα» αναφέρει πως παράλληλα με τις στενές σχέσεις που αποκτά η γερμανική ελίτ με ένα κομμάτι της ελληνικής δημοσιογραφίας αρχίζουν να πέφτουν και οι πρώτοι «Τόμαχοκ» της λογοκρισίας, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να γιγαντωθεί η επιχείρηση φίμωσης, παραπληροφόρησης και η απαίτηση ευθυγράμμισης των δημοσιογράφων με τις εντολές της γερμανικής ελίτ
Τα Γερμανικά Ιδρύματα στην Ελλάδα
-Το χριστιανοδημοκρατικό Κόνραντ Αντενάουερ
Το στρατηγείο του Ιδρύματος Αντενάουερ βρίσκεται στην οδό Μουρούζη εδώ. Η διευθύντρια του, Σουζάνα Φογκτ, συναντά καθημερινά δημοσιογράφους και άλλους Έλληνες εταίρους για την προώθηση θεμάτων οικονομίας όπως λέει η ίδια
-Οι Σοσιαλδημοκράτες του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ
Η Ιπποκράτους έχει σχέση με το Ίδρυμα Έμπερτ. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεργάζονται με στόχο την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων με γερμανούς και Έλληνες συνδικαλιστές.
-Το πράσινο Χάινριχ Μπελ
Στη Θεσσαλονίκη έχει εγκατασταθεί το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, που πρόσκειτα στους πράσινους και εκπρόσωπος του εδώ είναι η Όλγα Δρόσου.
-Το φιλελεύθερο Φρίντριχ Νάουμαν
Ψηλά στην αντζέντα του Ιδρύματος είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου αλλά και η προώθηση συνεταιριστικών και άλλων οργανώσεων αυτοβοήθειας.Το συγκεκριμένο ίδρυμα έκανε την εμφάνισή του από το 1990 στην αθήνα.
-Το αριστερό Ρόζα Λουξεμπουργκ
Τα εγκαίνια του παραρτήματος στην Ελλάδα του Ιδρύματος Ρόζα, έγιναν πριν από μερικές βδομάδες , παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
-Το χριστιανοκοινωνικό Χανς Ζάιντελ
Επικεντρώνεται σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης για εργαζόμενους, κατάρτιση σε ζητήματα μάνατζμεντ για επιχερηματίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: