Δευτέρα

Λεηλατήθηκε η εκκλησία στο Ράνιλουγκ

Χθες γύρω στις 7 το βράδυ λεηλατήθηκε η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στο σερβικό χωριό Ράνιλουγκ (νοτιοανατολικό Κόσσοβο).
Σύμφωνα με τα λόγια του αρμόδιου ιερέα Αλεξάνταρ Τζούριτς τη λεηλασία κατάλαβαν πρώτοι οι τυχαίοι περαστικοί οι οποίοι περνώντας δίπλα από την εκκλησία άκουσαν δυνατά χτυπήματα στην εκκλησιαστική πόρτα και πήγαν να δουν τι συμβαίνει στην εκκλησία. Μόλις άκουσε ο διαρρήκτης ότι κάποιος προσεγγίζει πήγε να δραπετεύσει πηδώντας τον τοίχο.
Στην εκκλησία διαρρήχτηκε η πόρτα από τη νότια πλευρά του ναού και ο διαρρήκτης δεν είχε χρόνο να λεηλατήσει ούτε με οποιονδήποτε τρόπο να κάνει ζημιά στον ναό – είπε ο ιερέας Αλεξάνταρ.
Αυτό είναι η τέταρτη επίθεση κατά των ορθόδοξων ναών στο Κόσοβσκο Πομοράβλιε τον τελευταίο μήνα.
Από το 1999 μέχρι σήμερα κατεδαφίστηκα και καταστράφηκαν 150 εκκλησίες στο Κόσσοβο, πολλές από το μεσαίωνα. Ο μεγαλύτερος αριθμός των εκκλησιών αυτών ήταν υπό την άμεση προστασία των δυνάμεων της ΚΦΟΡ. Παρά την παρουσία τεράστιου αριθμού των ΝΑΤΟ στρατιωτών, των αστυνομικών των Ηνωμένων Εθνών, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ δράστης δεν βρέθηκε ούτε δικάστηκε.
Οι περιπτώσεις μικρότερων επιθέσεων και ζημιών στις εκκλησίες είναι πρακτικά αμέτρητες, επίσης ποτέ δεν βρέθηκε ούτε δικάστηκε κανείς.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης

Δεν υπάρχουν σχόλια: