Σάββατο

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία

Απίστευτο!
Κάποτε οι φόνοι γίνονταν συνήθως για εγκλήματα τιμής ή, τέλος πάντων, στο πλαίσιο μιας παραβατικής συμπεριφοράς που υπάκουε σε κάποιους συγκεκριμένους «κανόνες» (λ.χ. αντίδραση σε προσπάθεια αποτροπής εγκλήματος). Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να δολοφονούνται άνθρωποι για να επιτευχθεί μία ... αναβολή δίκης!
Αυτή η πλήρης απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δεν απέχει πολύ από το σημείο να δούμε λ.χ. ασφαλιστικές εταιρείς να πληρώνουν δολοφόνους για να σκοτώσουν συνταξιούχους ώστε να αποφύγουν την εφεξής υλοποίηση συνταξιοδοτικού προγράμματος ή ασφαλιστικά ταμεία να δρομολογούν μεθόδους ευθανασίας για να αποφύγουν τα νοσήλια ασθενών με ανίατες ασθένειες!
Υπερβολικό; Ίσως και να έχουμε φθάσει στο σημείο να συμβαίνει ήδη!...

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του δικηγόρου Σπυρίδωνα Ιωάννου, που είχε σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες της 26ης του Ιανουαρίου, μέσα στο γραφείο του, στην Κυπαρισσία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι 35χρονος ομογενής από την Αλβανία και δυο Αλβανοί, 29 και 34 χρόνων. Ο πρώτος κατηγορείται, ως ηθικός αυτουργός και άλλοι δυο, ως φυσικοί.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας, οι δράστες προέβησαν στην πράξη τους, προκειμένου να πετύχουν αναβολή επικείμενης δίκης για αστικές διαφορές σε βάρος του ομογενή, με τη ματαίωση της παράστασης σε αυτή, του θύματος.

Σε βάρος και των τριών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας, αλλά για την ώρα συνελήφθησαν και κρατούνται ο ομογενής και ο 29χρονος Αλβανός. Ο τρίτος αναζητείται. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Σημειώνεται ότι, για την ανθρωποκτονία του δικηγόρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, εκείνη την περίοδο, είχε πραγματοποιήσει εβδομαδιαία αποχή από τα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: