Τρίτη

Είμαστε άξιοι της τύχης μας....

Το κείμενο αυτό γράφεται με αφορμή την απεργία των λιμενεργατών στον Πειραιά που ζητούν να καταργηθούν οι νόμοι και οι όποιες επίσημες κρατικές αποφάσεις για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού επειδή "έτσι τους αρέσει".

Το να γίνεται εν έτη 2009 συζήτηση για την χρησιμότητα των ιδιωτικοποίησεων και την αποτυχία του κράτους-επιχειρηματία αποτελεί πραγματικά κατάντια.

Δικαιολογείται βεβαίως για τους ακόλουθους λόγους:

1. Η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί να εργασθεί στο δημόσιο
2. Η πλειοψηφία των Ελλήνων γονιών επιθυμεί τα παιδιά τους να εργασθούν στο δημόσιο
3. Η ανωτέρω επιθυμία υποστηρίζεται με την αιτιολογία του να "βολευθούν"
4. ...σε αντίθεση με τους υπολοίπους που ΔΕΝ θα βολευθούν για να πληρώνους τους βολεμένους
5. Η Ελλάς αποτελεί μια από τις 3 εναπομείνασες χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού (μετά την Κούβα και τη Ν. Κορέα)

Αρνούμαι να υπερασπισθώ την αποτυχία του κρατικιστικού μοντέλλου και την επιτυχία της οικονομίας της αγοράς. Αν έχετε απορίες ρωτείστε τα εκατομύρια των πολιτών των χωρών του Ανατολικού μπλοκ που για 70 χρόνια είπαν τον "Δεσπότη-Παναγιώτη"

Είναι κρίμα πως η χώρα μας δεν γνώρισε μέχρι σήμερα μια πραγματικά νεο-φιλελεύθερη κυβέρνηση, να μας απαλλάξει από τις ΔΕΚΟ και και τις κρατικές αγκυλώσεις, να μικρύνει δραματικά το κράτος, να ανοίξει τις αγορές τσακίζοντας τα συντεχνιακά μονοπώλια λιμενεργατών, ταξιτζήδων, φορτηγατζήδων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων κλπων, κλπων, κλπων βολεμένων συντεχνιών, να απελευθερώσει ΠΛΗΡΩΣ τα ωράρια, να ανοίξει τις αγορές καταργώντας τις κάθε λογής άδειες, αδειοδοτήσεις κλπ κλπ.

Όμως πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχουμε πραγματικά τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν γιατί ΕΜΕΙΣ τους επιλέγουμε.

Είμαστε μια χώρα κακόμοιρων, φοβισμένων, ραγιάδων, κρατιστών...και λουζόμαστε τις δικές μας αδυναμίες...Το πρόσωπο των κυβερνήσεων μας είναι η ίδια η εικόνα με αυτή που βλέπουμε όταν κοιτάμε τη φάτσα μας στον καθρέπτη...Όσοι Ελληνες ξεφεύγουν από τον κανόνα, είτε ζουν σε άλλη χώρα είτε μεταναστεύουν για να ζήσουν σε άλλη χώρα.

Είμαστε άξιοι της τύχης μας....

atithasos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: