Σάββατο

Φίδια απειλουν μαθητες σε σχολείο στη Ελασσόνα

Φίδια έχουν ζώσει, στην κυριολεξία, ένα δημοτικό σχολείο στην Ελασσόνα Λάρισας. Οχιές βολτάρουν ανενόχλητες στα σκαλιά, στις τουαλέτες και στο προαύλιο όπου παίζουν ανυποψίαστοι οι μικροί μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν εισβάλει ακόμα και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, τρομοκρατώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς!

Τα τελευταία χρόνια οι γονείς των παιδιών και οι δάσκαλοι έχουν επισημάνει πάμπολλες φορές τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το ακατάλληλο κτίριο, οι οποίοι διαρκώς ζητούν την κατασκευή νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας που θα αντικαταστήσει την παλιά. Τα προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών είναι πολλά, μεταξύ των οποίων οι ρωγμές στους τοίχους, οι σανίδες που υποχωρούν και ο θόρυβος που προκαλείται από το τρίξιμο και καθιστά δύσκολη τη διδασκαλία αλλά και τη συγκέντρωση των παιδιών στο μάθημα και φυσικά ο ακατάλληλος προαύλιος χώρος. Εκτός από αυτά, όμως, όσοι εργάζονται και φοιτούν στο εν λόγω σχολείο θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα προκειμένου να μη… συναντηθούν με τα φίδια που κόβουν βόλτες.

Σημειώνεται ότι στις 28/9/2007, όπως διαπιστώνεται και από το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Λάρισας με αριθμ. πρωτ. 9101, διενεργήθηκε στατικός έλεγχος από πολιτικό μηχανικό της υπηρεσίας, ο οποίος έκρινε ότι το κτίσμα πρέπει να κατεδαφιστεί! Ωστόσο, δεν έγινε καμία ενέργεια σύμφωνη με την εκτίμηση του τεχνικού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών που παίζουν στα διαλείμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: