Τρίτη

Απαράδεκτη κατάσταση στην Πανεπιστημιούπολη της Κνωσού του Πανεπιστημίου Κρήτης!!!! Η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών γίνεται απροκάλυπτα!!!

















Επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς απέστειλαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με το πρόβλημα της δράσεως εμπόρων ναρκωτικών στην πανεπιστημιούπολη της Κνωσσού.

Οι Πρυτάνεις μάλιστα προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα θα προβεί σε επίσχεση εργασιών.

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιούπολη της Κνωσού του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών γίνεται πλέον απροκάλυπτα σε καθημερινή βάση.

Οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών δρουν ανενόχλητα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με αλλεπάλληλες κλοπές από γνωστά εξωπανεπιστημιακά άτομα, εναντίον των οποίων έχει γίνει καταγγελία, αλλά συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα προκαλώντας σε καθημερινή βάση συνεχείς φθορές στην περιουσία του ιδρύματος.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει προσπαθήσει να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία και Εισαγγελία) και έχει καταβάλει όλες τις δυνατές προσπάθειες, από πλευράς της, για να λύσει το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, έπειτα από δύο χρόνια επίμονης προσπάθειας, καταφέραμε να προσλάβουμε (για πρώτη φορά) 13 συμβασιούχους φύλακες, με ετήσιες συμβάσεις, από τον τακτικό προϋπολογισμό του Ιδρύματος. Αν και η δαπάνη αυτή εμφανίζεται επιλέξιμη, ακόμα και σε πρόσφατο νόμο για ΤΕΙ-ΑΕΙ, η διαδικασία είναι επίπονη διότι απαιτεί τρι-υπουργική υπογραφή. Οι συμβασιούχοι φύλακες δεν είναι δυνατόν να χειριστούν το θέμα από μόνοι τους μιας και τα κακοποιά στοιχεία που «λιμνάζουν» καθημερινά στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, είναι πάνω από τριάντα (30).

Τα τελευταία δύο χρόνια, κατόπιν απόφασης πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει κάνει επ� αόριστον άρση του ασύλου στην Πανεπιστημιούπολη της Κνωσού, και γνώση της απόφασης αυτής έχει τόσο η Αστυνομία όσο και ο Εισαγγελέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις της αστυνομίας είναι αποτελεσματικές και υποδειγματικές όταν λαμβάνουν χώρα. Συνήθως γίνονται προσαγωγές είκοσι ατόμων τα οποία μετά από 48 ώρες επανεμφανίζονται στην Κνωσό και μάλιστα πιο επιθετικοί λόγω της σύλληψης τους. Προφανώς η προσέγγιση αυτή κρινόμενη εκ του αποτελέσματος είναι ανεπαρκής.

Ζητάμε να υπάρξει άμεσα μία γενναία πολιτική απόφαση ώστε η πανεπιστημιούπολη της Κνωσού να μην είναι στέκι εμπόρων και χρηστών ναρκωτικών. Τα φαινόμενα της τελευταίας εβδομάδας έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι δυνατόν εν� όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, να πραγματοποιούνται από τις Σχολές και τα Τμήματα της Πανεπιστημιούπολης της Κνωσού, τελετές υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και στην διπλανή πόρτα να καιροφυλακτούν οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών. Σας επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει άσυλο στην Πανεπιστημιούπολη της Κνωσού.

Σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα θα προβεί σε επίσχεση εργασιών (ακαδημαϊκών και διοικητικών) και θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες μέχρι να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: