Τρίτη

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΗ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ"






Όλοι (οι εκσυγχρονιστές) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γιάννου Παπαντωνίου, το απόγευμα της Τρίτης, στην Παλιά Βουλή. Από τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον Γιώργο Δρυ και τον Τάσο Γιαννίτση, αλλά και διακεκριμένα στελέχη του πάλαι ποτέ "εκσυγχρονιστικού μπλοκ" έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για να ακούσουν τον πρώην υπουργό Οικονομίας να μιλά για τη δυναμική του και το μέλλον του ευρώ, δέκα χρόνια μετά την εμφάνισή του στις τσέπες των Ευρωπαίων.

Παρόν και ο νυν υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην σύμβουλος του Γιάννου Παπαντωνίου (πως αλλάζει η ζωή...!), αλλά κι ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Λωράν Φαμπιούς που ήταν και το βαρύ όνομα της εκδήλωσης - φανερώνοντας ότι ακόμα ο "Γιάννος" διατηρεί προσωπικές επαφές με διακεκριμένες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.

Στην εκδήλωση παρούσα κι η υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Νικολέτ Κρέσλ, που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Χάνς Αιχελ.

Ο Λοράν Φαμπιούς μίλησε για ανεπάρκεια συντονισμού στη διαχείριση του ευρώ και εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστεί σύντομα η οικονομική κρίση. Η γερμανίδα υφυπουργός ότι χρειάζεται σκληρή εργασία ακόμη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του νομίσματος επισημαίνοντας ότι δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει την κρίση, ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου προέβλεψε ότι η ύφεση θα διαρκέσει περισσότερο στη χώρα μας από ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης ενώ η ανάκαμψη θα είναι αδύναμη. Η πρόοδος της προηγούμενης δεκαετίας συμπλήρωσε κινδυνεύει να αναστραφεί. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο και αν δεν ανακτήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων θα χάσει το τρένο της εποχής της. Η πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση είναι να προχωρήσει σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές ανοίγοντας νέους δρόμους ανάπτυξης και προόδου», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: