Δευτέρα

ONNEΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!!!!!

Νέα υπηρεσία αποστολής καθημερινής αρθρογραφίας της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

www.onned-korinthias.gr - Με οδηγό τη φαντασία μας, κάνουμε τη διαφορά.



Καλό μήνα σε όλες και όλους !


Η πρόσκληση για το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου
( Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
Δευτέρα, 02 - 11 - 2009


Image


Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ,
κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΙΟΥΦΑ


Μετά τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
για τις αναθεωρητέες από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, διατάξεις του
Καταστατικού όσον αφορά στην εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος, ο
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Δημήτριος Σιούφας
απέστειλε την ακόλουθη πρόσκληση στους Συνέδρους:

«Αγαπητή κυρία Σύνεδρε, Αγαπητέ κύριε Σύνεδρε,

Καλείστε να λάβετε μέρος ως Σύνεδρος, σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 12 του
Καταστατικού, στο Έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί
στην Αθήνα στους χώρους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στις 7 & 8 Νοεμβρίου
2009.

Το Έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος πραγματοποιείται με σκοπό την αναθεώρηση
των διατάξεων του Καταστατικού (άρθρα 3,4,5,14 και 15), που αφορούν τόσο τη
σύνθεση του Εκλεκτορικού Σώματος, όσο και τη διαδικασία εκλογής του νέου
Προέδρου.

Στη συνέχεια των αποφάσεων 215 & 216 του Προέδρου του Κόμματος κ. Κώστα
Καραμανλή και μετά την ομόφωνη απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής
της 31 Οκτωβρίου 2009, την ομόφωνη εισήγηση της Κ. Ε. επί των αναθεωρητέων
διατάξεων θα κάνει προς το Συνέδριο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής,
κ. Ελευθέριος Ζαγορίτης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κώστας Καραμανλής, η εκλογή από τη
λαϊκή βάση του κόμματος αποτελεί, πολιτικά και οργανωτικά, εξαιρετικά θετική
εξέλιξη.

Ανοίγει στη Νέα Δημοκρατία, ακόμα πιο πλατιά, τους δρόμους της αμφίδρομης
επικοινωνίας με την κοινωνία. Οδηγεί και διασφαλίζει όχι μόνον την καθολική
αποδοχή του νέου Προέδρου, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξή του από όλους
και ισχυροποιεί τους δεσμούς μας με την κοινωνία.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου καθώς και πληροφοριακό υλικό θα αναρτηθεί
εγκαίρως στο διαδίκτυο και θα διανεμηθεί στους χώρους του Συνεδρίου πριν
από την έναρξη των εργασιών, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ.

(ώρα προσέλευσης Συνέδρων 09.00 π.μ.)».



Διαβάστε περισσότερα...


Ομιλία κ. Κώστα Καραμανλή στην 7η Κ.Ε. της Ν.Δ.
( Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
Δευτέρα, 02 - 11 - 2009


Image


Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΣΤΗΝ 7η ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Αγαπητοί συμμαχητές, η μεγάλη δημοκρατική Παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, μας καλεί, και πάλι, όλες και όλους στο δρόμο της ευθύνης, της συνέπειας, της προοπτικής. Μας καλεί στο δρόμο του μέλλοντος. Στο δρόμο που υπηρετεί την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μετά το οδυνηρό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, πρωτίστως, για εμένα, βρισκόμαστε, σήμερα, σε ένα κομβικό σημείο της ιστορικής μας διαδρομής. Βρισκόμαστε σε ένα καθοριστικό σημείο της πορείας μας προς το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και της εκλογής για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κόμματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση, την τελευταία, στην οποία προεδρεύω, καλούμαστε να πάρουμε μία σημαντική απόφαση για την εκλογή Προέδρου του Κόμματος.

Γνωρίζετε ότι η αρχική απόφασή μου, παρέπεμπε, σύμφωνα με το καταστατικό μας, στην εκλογή Προέδρου από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου.

Είχα πει, ωστόσο, πως εάν υπήρχε ομόφωνη συμφωνία των υποψηφίων για την αλλαγή της διαδικασίας και τη διεύρυνση της συμμετοχής, θα τροποποιούσα την απόφαση εκείνη. Η συμφωνία έγινε, ολοκληρώθηκε. Η συμφωνία δημοσιοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, την ίδια μέρα που μου γνωστοποιήθηκε.

Όλοι οι υποψήφιοι συμφωνούσαν να γίνει η εκλογή νέου Πρόεδρου από τα μέλη του Κόμματος και τους πολίτες που επιθυμούν να γίνουν μέλη του Κόμματος.

Υιοθετώντας, άμεσα, την κοινή αυτή θέση, θέση που αποτελεί σημαντική κατάκτηση για το κόμμα μας, τροποποίησα την ίδια μέρα την αρχική μου απόφαση.

Το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου συνέρχεται, πλέον, με αποκλειστικό θέμα την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στην εκλογή Προέδρου του Κόμματος.

Η σχετική εισήγηση, όπως τονίζεται στην ίδια απόφαση, ανατίθεται, σύμφωνα με το καταστατικό μας, στην Κεντρική Επιτροπή, προς την οποία, όπως ρητά αναφερόταν, θα υποβληθεί η σχετική ομόφωνη πρόταση όλων των υποψηφίων για την προεδρία του Κόμματος.

Πρόταση, την οποία θα εισαγάγει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου. Τα γεγονότα είναι γνωστά. Δεν θα υπεισέλθω στα επιμέρους. Η ευθύνη για τη συνέχεια ανήκει σε όλους και σε όλες. Και η ευθύνη αυτή είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτατο όργανο του Κόμματος ανάμεσα σε δύο συνέδρια. Η όποια απόφαση της σημερινής συνεδρίασης θα αποτελέσει εισήγηση προς το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, το οποίο είναι και το μόνο, είναι το αποκλειστικά αρμόδιο για κάθε καταστατική τροποποίηση. Πρόσθετες τροποποιήσεις, προσθήκες ή βελτιώσεις, μπορούν να προχωρήσουν σε ένα επόμενο διάστημα από τη νέα ηγεσία του Κόμματος.

Εκείνο που επιβάλλεται, αυτή την στιγμή, είναι η ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος, το ταχύτερο δυνατό.

Η Νέα Δημοκρατία, παράλληλα με την αναδιοργάνωσή της, οφείλει να επιδοθεί στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου: να επικεντρωθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις και την αποστολή της ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πιστεύω, ωστόσο, και το έχω υπογραμμίσει, ότι η εκλογή από τη λαϊκή βάση του Κόμματος μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Μπορεί, πάντοτε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να ανοίξει στη Νέα Δημοκρατία, ακόμα πιο πλατιά, τους δρόμους της αμφίδρομης επικοινωνίας με την ίδια την κοινωνία.

Μπορεί, επίσης, να ενισχύσει, όχι μόνο την καθολική αποδοχή του νέου Προέδρου, αλλά και την έμπρακτη υποστήριξή του από όλους. Μπορεί, με μία φράση, το άνοιγμα αυτό να ισχυροποιήσει τους δεσμούς μας με την κοινωνία.

Και το βήμα αυτό μπορούμε να το καταξιώσουμε, κινητοποιώντας με τη στάση μας και όχι αποθαρρύνοντας μέσα από εσωστρεφείς αναζητήσεις τη λαϊκή μας βάση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Καμιά διαδικασία δεν οδηγεί από μέρους της σε προκαθορισμένους στόχους. Καμία διαδικασία δεν επαρκεί εάν δεν υπηρετείται ανυπόκριτα και ουσιαστικά από όλες και όλους.

Ένα είναι περισσότερο από βέβαιο: Για να διασφαλίσουμε τους κοινούς αυτούς στόχους δεν αρκεί μια άψογα οργανωμένη διαφανής και αδιάβλητη διαδικασία. Αυτά είναι πλέον δεδομένα. Αυτά είναι, σήμερα, απολύτως εγγυημένα.

Πέρα όμως από αυτά, πέρα από τα ζητήματα διαδικασίας, υπάρχουν και -επιτρέψτε μου να πω- είναι ακόμα σοβαρότερα και κρισιμότερα τα ζητήματα ουσίας. Και τα ζητήματα αυτά αφορούν, πρωτίστως, το λόγο, τις πρακτικές, τις συμπεριφορές που επιστρατεύονται στο δρόμο για το συνέδριο και την εκλογή Προέδρου.

Αφορούν την έμπρακτη ανταπόκρισή μας, του καθένα από εμάς, στις αρχές του κόμματος. Αφορούν την ανάπτυξη ευγενούς πολιτικής άμιλλας υψηλού επιπέδου. Αφορούν τη δική σας ανταπόκριση, δηλαδή όλων των μελών της Κεντρικής Επιτροπής στην προεξάρχουσα θεσμική αποστολή για την ενότητα και τη συνοχή, τη συγκροτημένη και συντεταγμένη πορεία του κόμματος.

Είμαστε μια παράταξη που εκπροσωπεί αξίες και αρχές. Είμαστε μια παράταξη που εκφράζει εκατομμύρια Έλληνες. Είμαστε μια παράταξη διακυβέρνησης, με βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο. Έχουμε όλοι σοβαρές υποχρεώσεις απέναντι στην ιστορία, αλλά και απέναντι στο μέλλον της παράταξής μας:

Έχουμε ευθύνες που συνοψίζονται σε ένα απλό, αυτονόητο τρίπτυχο: Ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη. Αυτές είναι έννοιες, που ορίζουν τις ακρογωνιαίες βάσεις του κοινού μας οικοδομήματος. Αυτές είναι οι έννοιες που οριοθετούν το βηματισμό του καθενός και της καθεμιάς μας. Αυτές είναι έννοιες που εξασφαλίζουν τη δυναμική συνέχεια της παράταξης στο δρόμο του αύριο.

Είναι υποχρέωσή μας να σφυρηλατήσουμε τις έννοιες αυτές τώρα. Να εμπεδώσουμε τις έννοιες αυτές τώρα. Να αποδείξουμε έμπρακτα το σεβασμό μας τώρα.

Η πορεία προς το συνέδριο και την εκλογική διαδικασία δεν χωρά αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Δεν χωρά αντεγκλήσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν χωρά κατασκευές αιτιάσεων που αποδυναμώνουν τη κοινή μας πορεία. Μηδενίστε τις εξαιρέσεις που, περιστασιακά, εμφανίζονται. Αποκλείστε πρακτικές που δεν ταιριάζουν σε μια μεγάλη και περήφανη παράταξη.΄Απορρίψτε προκλήσεις που δεν υπηρετούν τη συνολική παρουσία και την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας. Συζητούμε πολιτικά και όχι παραπολιτικά. Συζητούμε για την ουσία και όχι μόνο για τη διαδικασία.

Ο κόσμος που πάλεψε και παλεύει για τη Νέα Δημοκρατία βλέπει μέσα από τη διαδικασία αυτή να αναδεικνύεται, όχι μόνο ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, αλλά και ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο κόσμος που πάλεψε και παλεύει για τη Νέα Δημοκρατία ζητά από κάθε υποψήφιο λόγο θετικό για αυτό που θέλει και δεσμεύεται να πράξει: Για τη βούλησή του να προσφέρει στην παράταξη και τη πατρίδα. Για την προσήλωσή του σε ό,τι σφυρηλατεί την ενότητα και την ομοψυχία της παράταξης. Για τη δέσμευσή του να συνθέτει τον πλούτο των ιδεών και των δυνάμεών μας.

Όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας χωριστά, έχουμε χρέος να αναδείξουμε, να προβάλουμε, να δυναμώσουμε τα πολλά, τα σημαντικά που μας ενώνουν.

Όλοι οι συνάδελφοι βουλευτές αναλαμβάνουμε αυξημένες και ιδιαίτερες υποχρεώσεις προκειμένου να ανταποκριθεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στον κρίσιμο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είστε θεματοφύλακες των αρχών της παράταξης. Είστε θεματοφύλακες της ενότητας του κόμματος. Έχετε και έχουμε υποχρέωση να νοιαστείτε σήμερα, για τις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας που χρειάζονται στα επόμενα βήματά μας.

Όλα αυτά ισχύουν βέβαια, όχι μόνο για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και για όλους τους συνέδρους. Προπάντων ισχύουν για τους επικεφαλής και τα μέλη των τοπικών και τομεακών οργανώσεων του Κόμματος. Για όλους και όλες εσάς που εκφράζετε και εκπροσωπείτε τη Νέα Δημοκρατία στις τοπικές κοινωνίες, στους χώρους δουλειάς, στις κοινωνικές ομάδες. Επιβάλλουν αντικειμενική και ισότιμη υποδοχή κάθε υποψηφίου, αμέριστη διευκόλυνση στην επικοινωνία του με την κοινωνία, έμπρακτη απόδειξη αντικειμενικότητας σε κάθε περίπτωση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δέσμευσή είναι και χρέος μας να προχωρήσουμε, όλες και όλοι μαζί, σαν ένα σώμα. Ένα ισχυρό κοινωνικό σώμα απέναντι στα προβλήματα και τις προκλήσεις των καιρών. Δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε μαζί, για τη Νέα Δημοκρατία, για την κοινωνία, για την πατρίδα μας.

Δέσμευση, δική μου, είναι να στηρίξω το νέο Πρόεδρο από την πρώτη στιγμή της εκλογής του. Να στηρίξω και να στηρίξουμε όλοι τη νέα ηγεσία με όλες μας τις δυνάμεις.

Φίλες και φίλοι, η πολιτική είναι συνυφασμένη με τη μοίρα των ανθρώπων. Είναι ο αγώνας που στόχο έχει να κάνει εφικτό το ευκταίο. Είναι ο δρόμος για την πραγμάτωση κοινών οραμάτων. Και ο αγώνας αυτός, ο δρόμος αυτός απαιτεί ενότητα, συστράτευση ομοψυχία. Απαιτεί ρεαλισμό και υπευθυνότητα.

Η πολιτική, στην πολύπλοκη, την πολυτάραχη εποχή που διανύουμε, δεν εκφράζεται με ευχάριστα λόγια, καταδικασμένα να διαψευστούν από την αμείλικτη πραγματικότητα. Δεν εκφράζεται με λαϊκισμούς που αφαιρούν, αντί να προσθέτουν. Τα κόμματα διακυβέρνησης υποχρεούνται να διαμορφώνουν συγκροτημένες πολιτικές για τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες. Υποχρεούνται να αναζητούν και να προωθούν λύσεις. Υποχρεούνται να αντλούν και να συνθέτουν νέες ιδέες για τις ευκαιρίες μπροστά μας. Να δίνουν αγώνες για τα κοινά οράματα. Και οι αγώνες απαιτούν θυσίες. Οι αγώνες έχουν κόστος. Οι αγώνες προϋποθέτουν δύσκολες αποφάσεις.

Αυτή η παράταξη, η παράταξή μας, δεν σήκωσε ποτέ σημαίες ευκαιρίας. Αυτή η παράταξη είχε και έχει την τόλμη να παίρνει θέσεις ευθύνης. Είχε και έχει την τόλμη να αναλαμβάνει πολιτικό κόστος για το εθνικό συμφέρον. Είχε και έχει την τόλμη να μιλά για τις δύσκολες αποφάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αναπτύξαμε προεκλογικά, με ευθύτητα και υπευθυνότητα, τα μεγάλα, τα καθοριστικά διακυβεύματα που κρίνονται στο επόμενο διάστημα. Αναπτύξαμε συγκεκριμένες θέσεις, ξεκάθαρες δεσμεύσεις απέναντι σε όλα αυτά. Ιδίως, μάλιστα, για τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τις παθογένειες του δημόσιου τομέα, τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και πάνω απ’ όλα την ανεργία, την εξτρεμιστική δραστηριότητα, την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα, τα ζητήματα που προκύπτουν από την παράνομη μετανάστευση, τη σημασία της ενεργειακής πολιτικής και το ρόλο της χώρας μας στο διεθνές ενεργειακό περιβάλλον, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η ψηφιακή επανάσταση, ιδίως στη σχολική εκπαίδευση.


Διαβάστε περισσότερα...


Δελτίο Τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - 30/10/09
( Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
Δευτέρα, 02 - 11 - 2009


Image


30/10/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΣΠ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΑΠ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ


Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009, οι πράξεις βίας από την πλευρά της ΠΑΣΠ ως
συνέχεια μιας αλαζονικής και βίαιης συμπεριφοράς τα τελευταία χρόνια οδήγησαν σε
σύγκρουση με μέλη της ΔΑΠ.

Συγκεκριμένα ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτέθηκε υβριστικά και προπηλάκισε
τον Υπεύθυνο της ΔΑΠ. Ακολούθησε συμπλοκή η οποία αργότερα γενικεύτηκε και είχε
ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μελών της ΔΑΠ τα οποία μετέβησαν στον
«Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες.

Η βίαιη συμπεριφορά της ΠΑΣΠ αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στο ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ).
Η συμπεριφορά αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι η ΠΑΣΠ σε αυτή τη σχολή είναι
πρώτη και η αλαζονεία της έχει ξεπεράσει κάθε όριο με αποτέλεσμα τα στελέχη της
ΠΑΣΠ να είναι προκλητικά και να εριστικά.

Με το γεγονός αυτό απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως τα ισχυρότερα μέσα τους για
να επιβληθούν στον πολιτικό λόγο που προβάλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η βία και οι
υβριστικοί χαρακτηρισμοί.

Ως υπεύθυνη παράταξη καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβερνητικής
παράταξης που συνεχίζει να αποδεικνύει πως αυτό που την χαρακτηρίζει πάνω απ’ όλα
είναι η αλαζονεία και η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: