Κυριακή

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ

Γράφει ο *Αμφικτύων

Η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη και δεν μετέχει στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό ειμή μόνον επιφανειακά. Όπου πέρασε ο Τούρκος κατακτητής ξερρίζωσε τον πολιτισμό με το γιαταγάνι . Η Τουρκία είναι Ανατολή . Διαθέτει διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική θρησκεία και διαφορετικό τρόπο ζωής που δεν έχει σχέση , ούτε συμβιβάζεται με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα . Η απολυταρχία , η έλλειψη πραγματικής δημοκρατίας, σεβασμού στο δίκαιο , ο αυταρχισμός ,η δουλοφροσύνη και η έλλειψη ελευθερίας είναι βαθιά ριζωμένα στο Τουρκικό κατεστημένο και τρόπος ζωής των τουρκικών μαζών.

Παραβιάζει βάναυσα τα ατομικά δικαιώματα όχι μόνον των μειονοτήτων της, αλλά και των Τούρκων υπηκόων της. Ευθύνεται για την εκτέλεση πολυαρίθμων Γενοκτονιών –ακόμη και τώρα-χωρίς όμως να έχει λογοδοτήσει για καμία. Αντίθετα , κατηγορεί τα θύματα της ότι αυτά ευθύνονται για τις γενοκτονίες (προσπάθεια ανατροπής των Γενοκτονιών των χριστιανικών λαών της Μ. Ασίας, Κυπριακή Τραγωδία, πρόσφατη Κουρδική Γενοκτονία κ.α ) για να περιορισθούμε στις πρόσφατες Γενοκτονίες (Ελλήνων, Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Αράβων, Κούρδων, Κυπρίων κ.α) .

Είναι μεγάλη η Τουρκία για να μπει στην Ευρώπη. Με το πληθυσμιακό της μέγεθος θα αλλοιώσει το Ευρωπαϊκό Διοικητήριο και την σύνθεση του Ευρωπαϊκού πληθυσμού, αλλά και πολύ φτωχή-σε κατά κεφαλή εισόδημα-για να συμμετάσχει ισότιμα σε μια λέσχη πλουσίων και μετρίων σε πλούτο κρατών, διότι θα υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαϊκών λαών. Επομένως η είσοδος της θα δημιουργήσει σοβαρή πολιτική , οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανισορροπία στην Ε.Ε

Οι δύο κρατικές συνιστώσες: Κεμαλισμός και Ισλαμισμός-έστω κι’ αν εμφανίζονται ως εκσυγχρονιστικές και δημοκρατικές - είναι αμφότερες εξ ίσου συντηρητικές , αυταρχικές και αντιευρωπαϊκές . Πάντως και οι δύο θέλουν την Ε, Ε για να αντλήσουν τα πλεονεκτήματα, αλλά να μην αναλάβουν το σύνολο των δεσμεύσεων που επιβάλλει στα μέλη της η Ε.Ε . Η Τουρκία το έχει άλλωστε διακηρύξει ότι επιθυμεί όχι να ενσωματωθεί στην Ευρώπη -αλλά να ενσωματώσει την Ευρώπη στα δικά της πρότυπα(γλώσσα, θρησκεία, ήθη και έθιμα , αυταρχισμό, διοίκηση, επεκτατισμό κλπ) κάτι που έκανε με όλους τους λαούς που κατέκτησε στην Μικρά Ασία.

Είναι στρατοκρατικό κράτος με τον δεύτερο σε μέγεθος στρατό στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία επιθυμεί την ένταξη της στην Ε.Ε για να προωθήσει τις αυτοκρατορικές και περιφερειακές της βλέψεις στην Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή και Βαλκάνια(Νέο-Οθωμανικό Δόγμα Οζάλ- Νταβούντογλου)

Δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιον και τις διεθνείς Συνθήκες παρά στο μέτρο που την βολεύουν. Όταν δεν την βολεύουν τα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Πρόσφατα παραδείγματα : Η παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας στο Αιγαίο , η εισβολή και κατοχή της Κύπρου , η παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης για τους αιχμαλώτους Κυπρίους αγνοουμένους,το Casus Beli κατά της Ελλάδος, η ωμή παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων κ.α

Προβάλλει το Ναζιστικό Δόγμα του ‘Ζωτικού Χώρου’ , και διεκδικεί το μισό Αιγαίο και ολόκληρη την Κύπρο, στα πλαίσια των γεωστρατηγικών της επιδιώξεων. Ταύτα προωθεί προς με τις «γκρίζες ζώνες» , τις καθημερινές παραβιάσεις , την διολίσθηση του Κυπριακού προβλήματος από την αυτοδιοίκηση, στην Ομοσπονδία και τώρα με τα σχέδια τύπου Αννάν στη Συνομοσπονδία, θέτοντας στόχους ελέγχου και επί του ελευθέρου τμήματος της νήσου , δια της καταργήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Η Τουρκία διατηρεί Εισβολή και Κατοχή της Β. Κύπρου , χώρας μέλους της Ε.Ε και του ΟΗΕ . Και παρά την ενυπόγραφη δέσμευση της όπως σεβασθεί το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και αναγνωρίσει την τελωνιακή ένωση της Κύπρου , αυτή υπαναχωρεί , αρνούμενη να ανοίξει τα αεροδρόμια και λιμάνια της στα Κυπριακά αεροπλάνα και πλοία και ζητά με το έτσι θέλω να γίνει δεκτή σαν μέλος της Ε.Ε .

Και παρά ταύτα η Ελλάς επιμένει ότι: «Στρατηγικός στόχος της είναι η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε» Μας είπαν ότι η Τουρκία θα γίνει καλύτερη στην πορεία της προς την ένταξη. Όμως διεψεύσθησαν οικτρώς. Η Τουρκία έγινε προκλητικότερη , επιθετικότερη και κυνικότερη . Η συνέχιση της πολιτικής αυτής είναι παρανοϊκή και γελοία, αδιέξοδη , αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη , διότι μας οδηγεί σε ένα νέο-Οθωμανικό ζυγό. Θα το δεχθεί το Ελληνικό φιλότιμο; ΌΧΙ !

Ούτε οι πετεινοί του Θεμιστοκλέους δεν δέχθηκαν να υποχωρήσουν.[ Ο κ. Γ . Παπανδρέου κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση χρεωκοπίας και μας πήραν φαλάγγι οι κερδοσκόποι …Αντίθετα, ο Θεμιστοκλής καθώς βάδιζε με το ναυτικό του άγημα προς τα πλοία για να ναυμαχήσει τους Πέρσες στην Σαλαμίνα είδε δύο πετεινούς να μάχονται μεταξύ τους. Σταμάτησε και επέστησε την προσοχή του αγήματος στην κοκορομαχία. Απευθυνόμενος τότε στους άνδρες του τους λέγει : «Δείτε αυτά τα δύο πτηνά , δεν μάχονται υπέρ βωμών και εστιών, ούτε υπέρ προγονικών τάφων , ούτε για τα παιδιά τους , ούτε για την δόξα». Αλλά «υπέρ του μη ηττηθήναι εκάτερος μηδέ είξαι τον έτερον» (Να μην ηττηθεί ο ένας από τον άλλον και να μην υποχωρήσει ο ένας από τον άλλον) Το ηθικό του αγήματος αναπτερώθηκε. .Καλύτερα λοιπόν να ηγείται λέων αγέλης ποιμνίων παρά αμνός αγέλης λεόντων. ]

Στις 9/12 στις Βρυξέλλες Ελλάς και Κύπρος πρέπει να προβάλουν ΒΕΤΟ στο Συμβούλιο των 27 ηγετών της Ε.Ε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας . Το ίδιο ΟΧΙ πρέπει να μπει και για τα Σκόπια στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να κατοχυρώσουμε τα ζωτικά μας συμφέροντα , στην Κύπρο, Αιγαίο και Μακεδονία. Αναμένομεν και από το νέο πρόεδρο της Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά, να λάβει τώρα υπερήφανη και σαφή θέση στα εθνικά θέματα και να στηρίξει την κυβέρνηση στα Βέτο. Αν δεν προβάλλουμε αυτή τη φορά βέτο, θα αποδειχθεί ότι δεν διαθέτουμε ούτε ενός κοκόρου τη θέληση και τη γνώση, ή ότι ηττοπαθείς και πουλημένοι κυβερνούν αυτή τη χώρα.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Υ.Γ Ο γράφων έχει ζήσει επί 3ετία στην Τουρκία και παρακολουθεί την εκεί κατάσταση.

*Αμφικτύων: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης


http://amphiktyon.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: