Δευτέρα

Μετα το Συνεδριο................!!!!!!!!!!!!!!!!


Κίνδυνος για εσωκομματικό... χαρακίρι στη ΝΔ




Με πολύ δυσκολία θα κρατηθούν τα προσχήματα τωρα που εσβήσαν τα φώτα του σταδίου ΤΑΕ-ΚΒΟΝΤΟ στο φαληρικό δέλτα οπού διεξηχθη το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Αντί να παραδειγματιστούν όλοι αυτοί που ασέλγησαν σε μια πολιτική παράταξη που είχε ως σήμα κατατεθέν τις αξίες και τους άξιους, συνεχίζουν μη λαμβάνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας το δικό τους προσωπικό μπαϊράκι.
Διασπασμένη σε κομμάτια η Νέα Δημοκρατία, με έντονη κομματική εσωστρέφεια και έντονα τα σημάδια της διάσπασης την επομένη ημέρα. Από αυτό το συνέδριο αντί να βγει ενωμένη, καθαρή και ισχυρή για να διατηρήσει και να αυξήσει κατακόρυφα τα ποσοστά της ως εναλλακτική λύση για την κοινωνία, κινδυνεύει να βγει - και αυτό θα το δείτε τους επομένους μήνες - διασπασμένη και πολιτικά αδύναμη.
Ο στόχος σε αυτό το συνέδριο για τον Αντώνη Σαμαρά ηταν ι να εκλέγουν πρόσωπα στον κομματικό ιστό που θα δημιουργήσουν ένα κόμμα ελεγχόμενων εμπίστων, όσο αυτό μπορεί να ισχύει στην πολιτική. Από την άλλη πλευρά το μπλοκ της Ντόρας Μπακογιάννη με 10-15 βουλευτές και πολλά αλλά στελέχη έτοιμα να αυτομολήσουν τους προσέχεις μήνες.
synedrio_samaras_ntora
Μπορεί να διασφαλίστηκε να μην μιλήσει (και δεν το ήθελαν αρκετοί αυτό) ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που τελευταία έγινε αποδεκτής επίθεσης φιλίας από το μπλοκ Σαμαρά, αλλά οι Καραμανλικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν ανοιχτά ότι αποτελούν τον «θεμέλιο λίθο» αυτής της παράταξης. Τι εντύπωση όμως δημιουργεί και τι αγανάκτηση στο κόσμο της Ν.Δ. ο Κώστας Καραμανλής όταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον λέει… απατεώνα (κυβέρνηση απάτης, είπε χαρακτηριστικά) και δεν αντιδρά;
Ο τρίτος της «παρέας» Γιώργος Καρατζαφέρης που είναι στην αναμονή πάντα, θα πάρει και αυτός κάτι από την δεξαμενή την επομένη ημέρα. Όλα αυτά θα τα δείτε στην πράξη, κάποια πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και κάποια αλλά αμέσως μετά.
Όσο για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο; Έγινε αγώνας σε όλα τα επίπεδα να φανεί ότι δεν τρέχει τίποτα με τον Σαμαρά, για τα μάτια του κόσμου. Ο «Αβραμό» είναι χολωμένος και εμμέσως πλην σαφώς προσεκτικά θα διαχωρίζει τις θέσεις του.
Συμπέρασμα; Η Νέα Δημοκρατία μαθηματικά θα οδηγηθεί σε τριχοτόμηση, θα κοντύνει ακόμη περισσότερο και φυσικά απομακρύνεται από τον μέχρι τώρα ρόλο της ως αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Που πάμε προσεχώς; Σε συγκυβερνήσεις μέχρι να ωριμάσει και να πείσει κάτι καινούργιο. Γιατί αυτοί που έχουν βολευτεί και τα έχουν λυμένα είναι αδιόρθωτοι κομματικοί νταβατζήδες σε κάθε χώρο. Δεν τους απασχολεί καμιά κοινωνία και κανένα κόμμα. Το μόνο που σκέπτονται είναι πως θα αγκιστρωθούν και θα πιάσουν στασίδι για την επομένη ημέρα, να κάνουν καμιά δουλειά και να τα οικονομήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: