Τρίτη

Θρασυτατη Απαξιωση της Προσφορας Σουφλια ετοιμαζουν Σαμαρας και Δημας!!!!































Νεα αναστατωση με απροβλεπτες συνεπειες  προκαλει στην παραταξη της Λαρισας η σχεδιαζομενη  απαξιωση του Εργου και της Προσφορας του Γιωργου Σουφλια  απο το διδυμο Σαμαρα - Δημα.Με το γεγονος οτι συμπληρώνεται μέρα με τη μέρα
 η σύνθεση του παζλ της νέας ηγετικής ομάδας της ΝΔ, που θα πλαισιώνει τον Αντώνη Σαμαρά. Ύστερα από την εκλογή του Ανδρέα Λυκουρέντζου στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την Παρασκευή, χθες ήταν η σειρά του Σταύρου Δήμα και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, οι οποίοι -και επίσημα πλέον- με απόφαση του προέδρου της ΝΔ αναλαμβάνουν τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων. Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του κ. Σαμαρά είναι η αποτελεσματικότερη επικοινωνία και σύσφιξη των δεσμών μεταξύ της ηγεσίας και των στελεχών της ΝΔ, που θα συμβάλει στην πιο εποικοδομητική για τον τόπο αντιπολίτευση και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Πεποίθηση της Ρηγίλλης είναι ότι οι δύο νέοι αντιπρόεδροι θα καταφέρουν να κλείσουν τη στρόφιγγα διαρροών από τη ΝΔ προς άλλους πολιτικούς χώρους και σε συνέχεια των εργασιών του Συνεδρίου, θα αποτελέσουν μία ακόμη δυναμική στην ανοδική πορεία του κόμματος. Ο κ. Δήμας θα ασκεί εποπτεία επί των τομέων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος. Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος θα εποπτεύει επί των τομέων Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας, Δημόσιας Διοίκησης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Πολιτικής Στρατηγικής.
Και οι δύο αντιπρόεδροι θα βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και με τους επικεφαλής των Γραμματειών και τους τομεάρχες της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς για να δώσει τη νέα πνοή που επιζητείται στην παράταξη, φέρεται να έχει αποφασίσει να ανασχηματίσει τη «σκιώδη» κυβέρνησή του τις αμέσως επόμενες μέρες.
Παράλληλα, έχει επενδύσει πολύ στη σημαντική  εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο, όπου θα παρουσιαστεί νέα δέσμη μέτρων για την τόνωσης της ρευστότητας της αγοράς και την ταχύτερο έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Έμφαση αναμένεται να δώσει έμφαση στην προώθηση έργων υποδομής με αυτοχρηματοδότηση και στην ενίσχυση της απασχόλησης μέσω κοινοτικών προγραμμάτων. 

Ειναι γνωστη η κοντρα μεταξυ Σουφλια και Δημα και η διαφορετικοτητα μεταξυ των δυο ανδρων σε καιρια ζητημτα Πολιτικης και περιβαλλοντος.Φαινεται οτι τελικα ο κ Σαμαρας εχει ευθυγραμισθει πληρως με τον νεο του Αντιπροεδρο
Ο όποιος σ αυτή την πολιτική συγκυρία και με ανεβασμένες πλέον τις μετοχές του επιχειρεί να πάρει την ρεβάνς εναντίον του Γιώργου Σουφλιά απαξιώνοντας τελείως την προσφορά και το έργο του Θεσσαλαρχη Νέστορα της Παράταξης.

Ήδη από τον μηχανισμό της Ρηγίλλης έχουν ξηλωθεί αρκετά στελέχη-επιλογες του Γιώργου Σουφλιά ειδικά στον πολιτικό σχεδιασμό με τις ευλογιές του Μαξιμου Χαρακοπουλου ο οποίος φιλοδόξει να εξελιχθει σε αντικαταστάτη του Σουφλιά στη Λάρισα.

Ηδη ένα από τα πρωτα μελήματα των Σαμαρα- Δημα –Χαρακοπουλου είναι η πλήρης αποκαθήλωση των ιδεολογικών επιλογών  του Σουφλιά ο όποιος για ένα μεγάλο διάστημα είχε την ευθύνη του πολιτικού Σχεδιασμού και του προγράμματος της ΝΔ .

Στελέχη του Σουφλιά  τονίζουν με νόημα στο μπλοκ μας  ότι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ο Γιώργος δεν πήγε καν στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ. Θεωρούν δε ότι η περαιτέρω απόπειρα απαξίωσης της προσφοράς του Λαρισαίου Θεσσαλαρχη  θα αποτελέσει αιτία εσωκομματικού πόλεμου στη ΝΔ της Λάρισας  και προειδοποιούν τον Χαρακοπουλο  ότι  εχει ο καιρος γυρισματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: