Πέμπτη

Καρατζαφέρης: Ψαλιδίστε 50% τους μισθούς βουλευτών

Να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση στα πολιτικά κόμματα και οι μισθοί των βουλευτών κατά 50% πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ . Χρεοκοπημένα χαρακτήρισε τα κόμματα που έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση μέχρι και το 2016
Μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα και των μισθών των βουλευτών κατά 50% προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι αυτή την πρόταση δεν τη δέχτηκε κανένα κόμμα.
"Πιστεύω στα χρόνια της κρίσης η χρηματοδότηση από το κράτος προς τα κόμματα έπρεπε να πέσει στο 50% για να δείξουμε στους πολίτες πως όλες οι εκροές του Δημοσίου έχουν μειωθεί. Δεν το δέχθηκε κανένα κόμμα συμπεριλαμβανομένου και του δήθεν φιλολαϊκού κόμματος, του ΚΚΕ.
Και αυτό συμπληρώνω με μείωση των μισθών όλων των βουλευτών κατά 50%. Κανένας βουλευτής δεν θα παραιτηθεί επειδή ο μισθός του μειώθηκε από τα 6500 θα πάει στα 3250. Για να βλέπει και ο πολίτης ότι εκτός από τα δικά του εισοδήματα κατά 10 με 12% μειώθηκαν και των βουλευτών κατά 50%", ανέφερε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ερωτηθείς για το γεγονός πως τα κόμματα στην πλειοψηφία τους έχουν ουσιαστικά προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση που δικαιούται έως και το 2016 με δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες, επισήμανε ότι ουσιαστικά τα κόμματα έχουν πτωχεύσει.
"Μου κάνει εντύπωση πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φτιάξει την οικονομία της χώρας όταν δεν μπορεί να φτιάξει τα δικά του οικονομικά. Το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και μόνο ορμώμενοι οι ψηφοφόροι τους, έπρεπε να ξέρουν ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν λογαριασμούς. Εμείς δεν έχουμε πάρει προκαταβολή ούτε ένα ευρώ από την επόμενη χρονιά", συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου