Σάββατο

ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ




ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
          Μετά από 36 χρόνια ψευδεπίγραφης μεταπολίτευσης που οδήγησε τη χώρα σε δραματικά αδιέξοδα, προβάλλει επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας.
          Η δημιουργία νέων πολιτικών δεδομένων, οι διεθνείς και ευρωπαϊκές ανακατατάξεις, καθώς και η δημιουργία πολιτικού αδιέξοδου στη χώρα, έχουν δημιουργήσει στον Ελληνικό Λαό μεγάλο προβληματισμό.
          Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, προβάλλει αναγκαία μια επεξεργασία των νέων δεδομένων πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών, πάνω στα οποία θα στηριχθεί η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των δημοκρατικών μας θεσμών και η εθνική μας επιβίωση.
          Είναι διάχυτη και φανερή η αγωνία που κατέχει ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό. Αγωνία για την αδιέξοδη πολιτική των κυβερνήσεων της ψευδεπίγραφης μεταπολίτευσης, αγωνία για την πολιτική, χάος που ακολούθησαν στην οικονομία, αγωνία για την καταστροφική πολιτική στα εθνικά θέματα.
          Σήμερα η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλη δοκιμασία. Οι θεσμοί σε κρίση. Η Ελλάδα στη δυσκολότερη θέση της νεότερης ιστορίας της. Η χώρα κάτω από την ερασιτεχνική πολιτική όλων των κυβερνήσεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, βρίσκεται σε όλους τους τομείς σε πτώχευση. Όλες οι κυβερνήσεις της «μεταπολίτευσης» εγκλωβισμένες στην κοντόθωρη και αδιέξοδη κομματική πολιτική, απεδείχθησαν ανίκανες, ανήμπορες και ανεπαρκείς να πάρουν τα μηνύματα των καιρών, πολύ δε περισσότερο να αρθούν στο ύψος κάθε φορά των περιστάσεων και να εμπνεύσουν όραμα στο λαό.
          Ο Ελληνικός λαός απογοητευμένος και προδομένος από τα σημερινά κόμματα, που κατασπατάλησαν και λεηλάτησαν τον ιδρώτα του, αναζητά μια νέα λύση που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από τα αδιέξοδα, θα επαναφέρει την πραγματική δημοκρατία, θα απαντήσει σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό και τη χώρα, θα επαναφέρει την αξιοπιστία, την περηφάνια και τη σοβαρότητα που έχει χαθεί.
          Η εμπιστοσύνη του λαού σήμερα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα κόμματα είναι ανύπαρκτη. Ο λαός αναζητά μια νέα πολιτική δύναμη που θα οδηγήσει τη χώρα με συνέπεια και ευθύνη στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση που θα θέσει στο περιθώριο όλα τα ξεπερασμένα στοιχεία της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής και θα οικοδομήσει την ανάπτυξη, την πρόοδο, την ανανέωση των θεσμών, την αλλαγή της νοοτροπίας σε όλους τους τομείς, χωρίς προκαταλήψεις, δεσμεύσεις, διαπλοκές, επιρροές και δισταγμούς για μια κοινωνία δικαιότερη και δημοκρατικότερη.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι λαϊκό κίνημα που θέλει μαζί με το λαό, έχοντας επίγνωση του χρέους προς την πατρίδα, να κάνει τα λόγια πράξεις, να οδηγήσει το λαό στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία και επανακτήσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια της χώρας προς κάθε κατεύθυνση.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ως κίνημα λαού, θα προχωρήσει μαχητικά και αδέσμευτα, στη βαθιά πολιτική και κοινωνική αλλαγή, στην πράξη και όχι στα λόγια, όπως προσδοκά ο ελληνικός λαός μέσα από τα νέα δεδομένα και τις διαδικασίες ενός σύγχρονου δημοκρατικού πολιτεύματος.
          Θα αποδείξει με έργα και όχι με λόγια ότι δεν είναι επανάληψη παλαιών, ξεπερασμένων διεφθαρμένων και διαπλεκομένων πολιτικών. Ότι δεν περιχαρακώνεται πίσω από νεκρά πολιτικά δόγματα και κάτω από ανέκφραστες ταμπέλες και ετικέτες προκαταλήψεων και κομματικών αγκυλώσεων.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι κίνημα λαού, χωρίς δεσμεύσεις. Αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Ανοίγει ευρείς ορίζοντες στην πορεία της χώρας, στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ως βασικά και θεμελιώδη ερείσματα από τα οποία ξεκινά και στα οποία στηρίζεται, είναι η βαθειά πίστη στα προτερήματα και στις δυνατότητες του Έλληνα, στην ανυποχώρητη προσήλωσή του στην ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αγάπη για την πατρίδα και την εθνική αξιοπρέπεια. Απευθύνεται σε κάθε προβληματιζόμενο Έλληνα πολίτη, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης και ιδεολογικού προσανατολισμού που είχε μέχρι σήμερα.
          Αυτό σηματοδοτεί την φυσιογνωμία ενός πολιτικού κινήματος, μεγάλων προσδοκιών  και ευθυνών, μιας πατριωτικής παράταξης, υπεύθυνου πολιτικού λόγου και δημοκρατικού έργου.
          Συμβάλλοντας στη δημιουργία νέου κλίματος σύγχρονης πολιτικής, απαλλαγμένης από ακρότητες, στείρες αντιπαραθέσεις, πάθη, υπερβολές και διαπλοκές που έφεραν τη χώρα στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο και την εθνική ταπείνωση.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ πιστεύει ότι μόνο η ύπαρξη σωστά ενημερωμένων πολιτών στη χώρα μας θα εξασφαλίσουν την οικονομική και κοινωνική δημοκρατία και θα καταστήσουν το λαό κυρίαρχο.
          Η δημιουργία μιας προοδευτικής κοινωνίας όπου η αρμονική ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα συνυπάρχουν, όπου η ανύψωση του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων, αλλά και η εθνική ομοψυχία θα αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες διασφαλίζοντας στον λαό ευημερία και στη χώρα μια ισότιμη σχέση με όλες τις άλλες χώρες σε μια Ευρώπη πολιτών, σε μια Ευρώπη λαών κυρίαρχων.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ θα επανιδρύσει στην πράξη το κράτος, θα χαράξει Νέα Εθνική Στρατηγική που θα εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών, την ακεραιότητα της χώρας, την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και ταυτόχρονα τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, τη πρόοδο και την ανάπτυξη.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ αντιπροσωπεύει τις πιο προωθημένες θέσεις της σύγχρονης πολιτικής σκέψης. Δεν είναι δεσμευμένη σε καμιά συμφωνία του παρελθόντος και χαράζει προοπτικές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του μέλλοντος.
          Η νέα πρόταση εξουσίας είναι καρπός της πείρας, της εμπειρίας, της δουλειάς μας, της καθημερινής μας σχέσης με το λαό, της επεξεργασίας των διεθνών εξελίξεων σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας. Η πείρα μας αυτή, που είναι και πείρα ολόκληρου του ελληνικού λαού διέλυσε πλάνες, γκρέμισε είδωλα, ξεθώριασε μύθους, αποκάλυψε ψευδεπίγραφες δηλώσεις, φώτισε έντονα αμφισβητούμενες πραγματικότητες και αποκάλυψε σε όλους μας την αθλιότητα, την διαπλοκή και την ιδιοτέλεια των σωτήρων της ψευδεπίγραφης μεταπολίτευσης.
          Τα συνθήματα και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για κοινωνική δικαιοσύνη, οικονομική ανάπτυξη και εθνική κυριαρχία απεδείχθησαν συνθήματα κενού περιεχομένου που χρησιμοποιήθηκαν για να εξαπατήσουν και να παραπλανήσουν τον Ελληνικό Λαό.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι κίνημα ανθρωποκεντρικό.
          Πρωταρχική αξία για μας είναι ο άνθρωπος. Η δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την ανεμπόδιστη ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής του προόδου είναι ο στόχος μας. Το φορολογικό σύστημα και η πρόνοια του κράτους θα είναι σχεδιασμένα με στόχο την αντιμετώπιση της πρώτης προτεραιότητας για μας εθνικού προβλήματος που είναι το δημογραφικό. Ο Πολίτης είναι η μόνη πηγή κάθε εξουσίας και ελέγχου όπως ορίζει το Σύνταγμα. Η συμμετοχή του σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν τον ίδιο και τη χώρα θα διασφαλίζεται μέσα από τη διαδικασία των δημοψηφισμάτων.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι κίνημα δημοκρατικό.
          Η δημοκρατία για μας δεν είναι ούτε ριζοσπαστική, ούτε φιλελεύθερη, ούτε μικτή, ούτε κρατικοποιημένη. Δημοκρατία για μας είναι το απεριόριστο δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν ελεύθερα, να συλλογιούνται ελεύθερα, να οραματίζονται ελεύθερα, να δημιουργούν ελεύθερα, να αποφασίζουν ελεύθερα και όλα αυτά χωρίς περιορισμούς, όρους και προϋποθέσεις για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας. Γιατί πιστεύουμε ότι: «πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστίν η πατρίς».
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι κίνημα πατριωτικό.
          Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα σε αυτό τον τόπο και να δημιουργήσουμε την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, την ΕΛΛΑΔΑ που αγαπάμε όλοι μας, την ΕΛΛΑΔΑ  της λεβεντιάς, της αξιοπρέπειας, του φιλότιμου. Την ΕΛΛΑΔΑ που όλοι ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας και τις νέες γενιές. Την ΕΛΛΑΔΑ για την οποία χιλιάδες Έλληνες και φιλέλληνες έδωσαν τα πάντα.
                    Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ απευθύνεται στις ανεξάντλητες δυνάμεις του Ελληνικού λαού. Ο λαός σύντομα θα βάλει εκεί που πρέπει, στο περιθώριο τους ανάλγητους, τους ξεδιάντροπους και διεφθαρμένους πολιτικούς, τους πολιτικούς της ρεμούλας της μίζας και της αρπαχτής, τα λαμόγια της εικονικής μεταπολίτευσης που με την εγκληματική πολιτική τους οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή. Όλους αυτούς ο λαός τους έχει παραγράψει. Τις πράξεις τους όμως όχι, για τις οποίες θα κληθούν να λογοδοτήσουν.
Όλα τα κόμματα είναι συνυπεύθυνα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι ένα πολιτικό κίνημα που καλύπτει ένα χώρο που σήμερα δεν αντιπροσωπεύεται από κανέναν, και έχει ως κέντρο τον άνθρωπο και την πατρίδα. Θα παρουσιάσει και θα προτείνει στο λαό ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, με προτεραιότητα την άμεση και ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος.
          Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι εδώ, ως κίνημα λαού, θα δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ΕΛΛΑΔΑ της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 217, 11523,
ΤΗΛ. +30 2106457566
fax: +30 2106457561
email: info@neaellada.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: