Σάββατο

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΜΕΧΡΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΥΠΕΞ)

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΦΙΛΟΙ,                                                                                                                                   ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ  ΕΙΧΑΜΕ  ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ  ΤΗΝ  ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ,  ΜΕΧΡΙΣ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ,  ΤΟΥ  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  (ΥΠΕΞ),  ΜΕ  ΕΠΙΚΕΝΤΡΑ  ΤΟ  ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ,  ΤΗ  ΘΡΑΚΗ,  ΤΗΝ  ΒΟΡΕΙΑ  ΗΠΕΙΡΟ,  

ΤΑ  ΙΜΙΑ  (ΠΟΥ  ΕΥΧΗΘΗΚΕ  Ο  "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ"  ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΗΝ  ΣΗΜΑΙΑ  ΤΟΥ  "ΝΑ  ΤΗΝ  ΠΑΡΕΙ  Ο  ΑΕΡΑΣ"),  ΤΗΝ 

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ  ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ  ΤΗΣ  Α.Ο.Ζ.  ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ   Η  ΚΥΠΡΙΑΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ  

ΜΑΣ  ΕΣΤΕΙΛΕ  ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ  ΣΤΟ  ΧΑΡΤΗ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΑΣ  . . . "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ", ( ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗΝ  

ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΓΕΙΤΟΝΑ  ΜΑΣ,  ΤΑΓΙΠ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΟΠΟΙΟ  "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ"  ΕΠΙ  

ΧΡΟΝΙΑ  ΤΩΡΑ  ΤΟΝ  ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ  ΤΗΣ  ... ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ),   ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ  Η  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΘΕΩΡΕΙ  "ΑΙΤΙΑ 

ΠΟΛΕΜΟΥ"  ΑΝ  ΤΗΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ  ΧΩΡΙΣ  ΤΗΝ  ΕΓΚΡΙΣΗ  ΤΗΣ ( ! ),  ΤΗΝ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  

ΤΟΥ  ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ  ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ  ΣΤΗ  ΘΡΑΚΗ  ΠΑΡΑ  ΤΙΣ  ΣΥΝΕΧΕΙΣ  ΟΧΛΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΥΠΕΞ  ΝΑ  ΤΟ  ΚΛΕΙΣΕΙ,  

ΤΗΝ  ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ  ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ  60  ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ  ΤΟΥΡΚΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ  ΣΤΗ  ΘΡΑΚΗ,  ΚΑΙ  ΑΛΛΑ  

ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ  ΠΟΥ  ΔΙΝΟΥΝ  ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΤΟΝ  ΤΟΥΡΚΟ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ  ΜΠΟΥΛΕΝΤ  ΑΡΙΝΤΣ,  

ΝΑ  ΜΙΛΑΕΙ   ΓΙΑ  «τό µαντήλι πού βγάζει ὁσονούπω ἡ Ἑλλάδα γιά ζητιανιά», γιά τά ἐργοστάσιά µας πού 

«πουλιοῦνται καί κανείς δέν τ’ ἀγοράζει» κτλ. κτλ  ΑΛΛΑ   ΤΟ  ΥΠΕΞ   ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟ  ΕΥΘΙΞΙΑΣ  (ΕΣΤΩ ΔΙΠΛΩΜΑ-

ΤΙΚΗΣ !)  "ΑΓΡΟΝ  ΗΓΟΡΑΣΕ",  ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ  ΕΝΟΧΗ  ΣΙΩΠΗ.  Η  ΒΛΑΒΗ  ΠΟΥ  ΠΡΟΞΕΝΕΙΤΑΙ  ΣΤΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 

ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΔΑΣ  ΜΑΣ,  ΕΔΩΣΕ  ΗΧΗΡΟ  ΧΑΣΤΟΥΚΙ  ΕΠΙ  ΤΕΛΟΥΣ,  ΣΤΟ  ΥΠΕΞ,  ΩΣΤΕ  Η  ΕΝΩΣΗ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ  

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ  ΤΗΝ  ΚΑΤΩΤΕΡΩ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ,  ΠΟΥ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ  ΔΕΙΓΜΑ 

ΥΓΙΟΥΣ  ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ  ΤΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΜΑΣ,  ΠΟΥ  ΟΣΟ  ΚΑΙ  ΑΝ  ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ,  ΠΙΘΑΝΩΣ,  ΓΙΑ  

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΕΛΑΤΗΡΙΑ,  Η  ΑΞΙΑ  ΤΗΣ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ  ΑΜΕΙΩΤΗ  !  ΦΙΛΙΚΑ


ΑΝΤ.  ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ 
======================================================
Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ  ΣΤΗN     "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"  ΜΕ  ΤΙΤΛΟ  " ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ  ΓΙΑ  
ΤΟΝ  ΔΡΟΥΤΣΑ"   ΜΕ  ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ  ΑΛΙΚΗΣ  ΜΑΤΣΗ.


Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων». 
Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα δέχεται στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. 
Και η πρόθεση είναι οι στάσεις να επαναλαμβάνονται και οι διπλωμάτες να μπαίνουν στο κάδρο (τηλεοπτικό και όχι μόνο) κάθε φορά που ο υπουργός θα δέχεται στο γραφείο του κάποιον ξένο αξιωματούχο. 
Στην επιστολή, επί της ουσίας, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης στέλνει το μήνυμα ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». 
Νεο - οθωμανισμός 
Σαρκαστικά δε, οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν: «Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία». 
Ο κ. Δασκαρόλλης σημειώνει ότι «η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. Τη διεθνή απομόνωση της χώρας». 
Κι αυτό γιατί «οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία αντιμετωπίζονται σαν σχολάζουσες "αντιπαραγωγικές" ΔΕΚΟ. Οι εκάστοτε πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι αυτοί που απαξίωσαν την παραγωγή εξωτερικής πολιτικής από τη διπλωματική υπηρεσία. Εμφανίστηκαν παντογνώστες και με προκατασκευασμένες θέσεις, ενεθάρρυναν την αυτολογοκρισία στα τηλεγραφήματα και τις αναφορές μας». 
Κατά πρωθυπουργού 
Και καταλήγει βάλλοντας εμμέσως και κατά του πρωθυπουργού, καθώς διά της πλαγίας οδού αναφέρεται σε κατά καιρούς ρήσεις του Γ. Παπανδρέου: «Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Ελληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς». 
Ερωτηθείς για την επιστολή χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να τη σχολιάσει. Περιορίστηκε να επαναλάβει, παραπέμποντας «σε κάθε δήλωση και κάθε συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών», ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική κατευνασμού, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας». *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου