Δευτέρα

Ελλάδα και Βασιλεια συμπορεύτηκαν για χιλιετίες!! Το έθνος μας έγινε κοσμοκρατορία από Βασιλείς !!!


 




Όλοι αυτοί που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν  το μένος και τον φθόνο  εναντίον του Θεσμού της Βασιλείας για να λεηλατήσουν την Πατρίδα-  υποκρύπτουν από τούς απλούς Έλληνες μια αναντίρρητη ιστορική Αλήθεια. Ποια είναι αυτή?

Ότι με την Βασίλεια οι Έλληνες έγιναν πολλές φορές κοσμοκράτορες και κυβερνήθηκαν για αρκετές χιλιετίες από Βασιλείς!!! Τόσο στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στο Βυζάντιο το πολίτευμα υπήρξε Βασιλικόν.

Προκαλούμε τον οποιανδήποτε με τις ελάχιστες Ιστορικές Γνώσεις γύρω από την πορεία ν του Ελληνισμού ανά τούς αιώνες,  να μας διαψεύσει!!! Την προαναφερθείσα αλήθεια δεν μπορεί κανείς να την αγνοεί και να την κρύβει.

Η Βασιλεία με πρόσωπο που ανακηρύσσεται Ανώτατος Άρχοντας - ισόβιος και κληρονομικός - εμφανίστηκε  και αναπτύχτηκε από τα πανάρχαια Ελληνικά Χρόνια και μάλιστα με βάση μια Ομηρική επιταγή.!!!!
Σύμφωνα λοιπόν με τον Όμηρο δεν είναι αγαθόν η πολυαρχία αλλά πρέπει να βασιλεύει ένας!!!! <<Ουκ αγαθόν πολυκοιρανιη εις κοιρανος,εστω εις βασιλευς>>!!!!(Όμηρος Ηλιας Β204)

Ιστορικά αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες υπό Βασιλικό Καθεστώς παρουσίασαν πολιτισμούς λαμπρούς(Κρήτη, Μυκηναι κλπ) και δημιούργησαν Αυτοκρατορίες και Κοσμοκρατορίες (Μινωική, Μυκηναϊκή, Αλεξανδρινή ,Ελληνιστική και Βυζαντινή).

Με δυο λόγια επί Βασιλείας το Ελληνικό Έθνος έφτασε στο ζενίθ της Δόξας και μεγαλούργησε.. Η Ελλάδα  και οι σημερινοί Έλληνες εξακολουθούν να εισπράττουν τους καρπούς του μεγαλείου εκείνου ακόμα και σήμερα!!! Όσοι ζούμε στο εξωτερικό είμαστε αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της Πραγματικότητας.

Πλάτωνας και Αριστοτέλης –οι γίγαντες της παγκόσμιας διανόησης τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της Βασιλείας.
Βασιλεία καλούμε την μοναρχία η οποία αποβλέπει στο  κοινό συμφέρον είπε ο Αριστοτέλης (Πολιτικά Γ 7) ….<<<<<των μεν μοναρχιών την προς το κοινον αποβλεπουσαν συμφερον Βασιλειαν>>>>>
Την φιλοσοφούσαν Βασιλεια προτείνει ο Πλάτων (Πολιτεία 5 4730) σαν το καλλίτερο Πολίτευμα το οποίο μπορεί να σταματήσει τα κακά που συμβαίνουν στο κράτος.

Ένας άλλος διαπρεπής πολιτικός Νους της Αρχαιότητας –ο Ισοκράτης σε επιστολές του ( Αρχίδαμος-Ευαγόρας –Φίλιππος κτλ- υποστηρίζει κατηγορηματικά την Βασιλεία ως μέγιστο αγαθό.

Νομοθέτες όπως Λυκούργος και Σόλωνας θεωρούν την βασίλεια ως αρμόζουσα εις τους Έλληνες.

Τώρα να μιλήσουμε λίγο για τους Αθηναίους. Κανουμε την διαπίστωση ότι η Αρχαία Αθήνα ήταν πάντοτε Βασιλευόμενη.  ….Αθηναιοι το μεν εξ αρχής  εχρωντο Βασιλεία…( Αριστοτελης Αθηναιων Πολιτεια αποσπ 1) δηλαδή αρχικά οι Αθηναίοι κυβερνοντουσαν  υπό Βασιλείας και επί πλέον  στις φυλές των Αθηνών αρχηγοί ήταν Βασιλείς οι καλούμενοι  φύλο-Βασιλείς… συνεμηθησαν φυλάς και τους φυλοβασιλεας κατέστησαν….Η Αθήνα δοξάστηκε από επιφανείς Βασιλείς  όπως ήταν ο Πανδιων,ο Ερεχθευς ,ο Θησεας και ο Κοδρος ενώ καταστράφηκε και υποδουλώθηκε στην Σπάρτη όταν δεν είχε Βασιλεια!!!

Διάσημοι Αρχαίοι Έλληνες Λογοτέχνες  όπως ο Σοφοκλής (Αντιγόνη 672,676) και Ευριπίδης (Φοινισσαι 524-525) εξυμνούν την Βασιλεια ενώ χάρις εις την Βασιλεία του Φίλιππου ενώθηκαν οι Έλληνες για να γίνουν κοσμοκρατορία επί της βασιλείας του Αλέξανδρου.

Δεν είναι τυχαίο ούτε σύμπτωση ότι για 1100 χρόνια Βασιλείς κυβέρνησαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και η οποία πολλές φορές έγινε κοσμοκρατορία!!!

Πρέπει επιτέλους να πούμε ότι Βασιλείς δόξασαν την Φυλή και την Πατρίδα και με προσωπικό Ηρωισμό θυσιάστηκαν για το μεγαλείο της Ελλάδος!!! Στο Στρατηλάτη Κωνσταντίνο οφείλεται ο εδαφικός διπλασιασμός της Ελλάδος .Ο διάδοχος Κωνσταντίνος επικεφαλής του ελληνικού στρατού νίκησε Τούρκους και Βούλγαρους και έτσι Η Ελλάδα δεν περιορίστηκε να έχει σύνορα μέχρι τη Λάρισα

Βλέπουμε λοιπόν ότι Ιστορικά ο θεσμός της Βασιλείας αποτελεί παραδοσιακών θεσμό του Ελληνικού Εθνους!!! Όσο και αν προσπάθησαν  οι σκόπιμα εθελοτυφλούντες να εμφανίσουν τον θεσμό ότι τάχα είναι ξένος και μας επιβλήθηκε από τις Ξένες δυνάμεις…

Όσες Ιστορικές ανακρίβειες και να λέτε κοπριές της Μεταπολιτευτικής Αλητείας τίποτα δεν αλλάζει την Ιστορική πραγματικότητα!!! Η ελληνική παράδοση είχε μάλιστα περιβάλλει τους βασιλείς με θρυλους!!! Οι πρόγονοι μας μάλιστα πίστευαν ότι ο Ζευς έδωσε τα σκήπτρα στους βασιλείς  οι οποίοι σαν υιοί του Δια εκκαλούντο ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ-ΔΙΟΤΡΕΦΕΙΣ και ΕΚ ΔΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΕΣ
Έτσι ονομάζονταν ο Αρκάς Βασιλεύς Πελασγός, ο Βασιλεύς της Αίγινας Αιακος,οι Κρητες Βασιλείς Μινως και Ροδαμανθυς.
Τω ελέω Θεού η θεια Χαριτι Βασιλευς εκει εχει τις ρίζες του!!!!

Τέλος να πούμε ότι δυο αριστουργηματικά Έπη όλων των εποχών  Ιλιαδα και Οδύσσεια  έχουν σαν κεντρικά πρόσωπα Βασιλεις!!! Αχιλλέας-Αγόμενων και Οδυσσέας!!!

Αυτά λέει η ιστορία για τους ανιστόρητους και συκοφάντες του Θεσμού!!!

Εκείνος όμως που ιδιαίτερα εκφράζει την Ιστορικότητα και τον Εθνικό πόθο για τον Θεσμό είναι ο Κολοκοτρώνης στην απάντηση του προς τον ναύαρχο Χάμιλτον (Θ Κολοκοτρώνης Διήγησης των Συμβάντων της Ελληνικής Φυλής 1770-1836 σελίδα 18).

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι Ελλάδα και Βασιλεια συμπορεύτηκαν για χιλιετίες!! Το έθνος μας έγινε κοσμοκρατορία από Βασιλείς 




  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνχαρητήρια για το άρθρο σας.
Θα ήθελα σας παρακαλώ να σας ρωτήσω για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους σε ποιά κείμενά τους συνκεκριμένα αναφέρονται στο θεσμό της βασιλίας.