Με μια κίνηση που οδηγεί στο κλείσιμο με συνοπτικές διαδικασίες της υπόθεσης του σκανδάλου της αγοράς των υποβρυχίων Type 214 από τις HDW/Ferrostaal και απαλλάσσει όλους τους εμπλεκόμενους - όπως ακριβώς το είχε προβλέψει το defencenet.gr - τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα, η γερμανική Δικαιοσύνη σφραγίζει οριστικά τον φάκελο του σκανδάλου με την επιβολή ενός απλού προστίμου 177 εκατ. ευρώ, αλλά σημασία έχει η αιτιολογία βάσει της οποίας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση: "Δεν εντοπίστηκαν μίζες σε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς"! Πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί μαθηματικά σε ατιμωρησία όλους τους Έλληνες και Γερμανούς απατεώνες, τους διαφθορείς και τους διεφθαρμένους και κλείνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκλεισε και η υπόθεση της Siemens. Κανείς δεν θα πάει φυλακή για τα κλεμμένα.
Όλα αυτά την ώρα που ένας ολόκληρος λαός στενάζει κάτω από την μπότα του Γερμανού οικονομικού κατακτητή και καλείται μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων να αποδεχτεί την οικονομική καταστροφή της μέσω ενός οικονομικού προγράμματος που επιβάλει η Γερμανία!
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται απλώς να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκατ. ευρώ κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου. Επιπρόσθετα αναμένεται να καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός διευκολύνει και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ή της πολιτικής». Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο βετεράνων της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, μάλλον εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων. Οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν το «ντιλ», βάσει του νόμου, αλλά αυτό είναι τελείως τυπικό.
Οι εξελίξεις αυτές είναι αναμφίβολα θετικές για τους εν Ελλάδι κατηγορούμενους και ειδικά για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" που προήλθε από την προμήθεια των υποβρυχίων.
Την Παρασκευή συζητείται στην Βουλή η παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει τελεσίδικα το αν θα τον στείλει ή όχι σε δίκη, αλλά αυτό πλέον έχει διαδικαστική σημασία είτε παραπεμφθεί είτε όχι: "Πηγή" όλων των κατηγοριών είναι η γερμανική έρευνα, η οποία κλείνει με την παραδοχή ότι δεν εντοπίστηκε δωροδοκία σε βάρος του Άκη ή κάποιων άλλων Ελλήνων πολιτικών ή στρατιωτικών.
Έτσι απαλλάσσονται και οι Α.Χάγιας, Α.Παπαντωνίου, ο Κ.Ματαντός των MIE-MIETSEL αντιπροσώπων των εταιρειών HDW/Ferrostaal και όλα τα άλλα "λουλούδια" που εμπλέκονται στην υπόθεση και θα αποδοθούν "καθαροί" στην κοινωνία. Έτσι μπορεί ο κ.Α.Χάγιας να απολαμβάνει το δεκάδων μέτρων υπερπολυτελές γιοτ, την έπαυλη στα βόρεια προάστεια και όλα τα άλλα που κέρδισε τίμια εργαζόμενος ως αντιπρόσωπος των HDW/Ferrostaal στην Ελλάδα, εις υγείαν των Ελλήνων φορολογουμένων που πλήρωσαν τις μίζες.
Και να μπορούν με τους νέους τους συνεταίρους να σχεδιάζουν την εξαγορά της ... ΕΛΒΟ ως αντιπρόσωποι της MAN που επίσης διώκεται για σκάνδαλο που και αυτά θα κλείσουν με τον τρόπο που έκλεισαν τα σκάνδαλα των Siemens-HDW/Ferrostaal.
Αυτή είναι δικαιοσύνη Made in Greece!
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου