Δευτέρα

Λίγο πριν τη δόση και την αποσύνθεση!





Δεκαπέντε έως είκοσι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στην εφεδρεία από σήμερα, οι οποίοι για δύο χρόνια θα λαμβάνουν το 60% του μισθού τους. Οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων είναι ήδη στην ημερήσια διάταξη, με πολλούς να έχουν πάρει ξανά μικρότερη σύνταξη και μισθό το Νοέμβριο και να απειλούνται με νέες περικοπές εντός των δύο επομένων μηνών αν μειωθούν περαιτέρω τα έσοδα των ταμείων.

Ο συνταξιούχος και ο δημόσιος υπάλληλος εγκλωβισμένος στην ανάγκη της επιβίωσης του από τη βούληση των Βρυξελλών, θα πρέπει να αναμένει σειρά μέτρων που θα μειώνουν το έτσι και αλλιώς πενιχρό εισόδημα του. Μιλάμε βεβαίως για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που ανήκουν στις κατηγορίες αυτές και που πράγματι το εισόδημα τους είναι μικρό.

Οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα συνεχώς αυξάνονται και η κυβέρνηση μέσω Τ. Γιαννίτση ανακοινώνει προσλήψεις 100.000 ανέργων μέσω ΑΣΕΠ σε έργα αυτεπιστασίας στους δήμους. Δηλαδή πρώτα ουσιαστικά απέλυσε τους συμβασιούχους που κατά γενική ομολογία, ήδη ήξεραν και έβγαζαν όλη τη δουλειά και τώρα θα προσλάβει χιλιάδες άλλους για να κάνουν την ίδια δουλειά χωρίς να την ξέρουν. Επίσης αυτό το πρόγραμμα τόνωσης της ανεργίας ύψους δύο δις ευρώ θα προέλθει και πάλι από τον κρατικό κορβανά από μέρος των δόσεων που θα ληφθούν στη συνέχεια, δηλαδή από δάνεια.

Την ίδια ώρα βάσει δημοσιεύματος της Wall Street Journal υπάρχουν χρηματοοικονομικές εταιρείες που κάνουν προσημειώσεις επαναφοράς της δραχμής ώστε να είναι έτοιμες σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης. Μεταξύ αυτών και η ελληνική ICAP. Στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε ότι τα χειρότερα οικονομικά σενάρια που εφαρμόζονται ήδη, ξεκίνησαν πριν μήνες σαν φήμες που δεν θα είχαν καμιά τύχη να πραγματοποιηθούν, αλλά παρόλα αυτά τα ζούμε σήμερα ολοζώντανα .

Στο μέτωπο των φοροεισπρακτικών μέτρων συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις και οι δικαστικές προσφυγές σε όλα τα επίπεδα, σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα και το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του Γ.Γ. Ηλία Πλασκοβίτη  ενημέρωσε ότι ανεξαρτήτως του τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι πρώτα να καταβάλουν το τέλος και μετά θα γίνονται διορθώσεις τυχόν λαθών. Εντωμεταξύ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης δικαίωσε 34 πολίτες με προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ ώστε να μην προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος. Το δικαστήριο αποφάσισε πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς είναι είτε άνεργοι, είτε άποροι, είτε ανάπηροι.

Στην Ευρώπη - μεταξύ νέων φημών για την έκδοση ομολόγων ¨ελίτ¨ από την συμμαχία «Μερκοζί»  οι οποίες συνεχώς ανακύπτουν και διαψεύδονται.- ο Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα έχει μπαράζ επαφών ενόψει της συνάντησης του Eurogroup, όπου μάλλον θα ληφθεί η απόφαση της εκταμίευσης της έκτης δόσης.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα προβλήματα διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό γιγαντώνονται. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εγκλωβισμένοι  δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν στο επαπειλούμενο ναυάγιο. 

Ζητείται ελπίς!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: