Τρίτη

Πέμπτο το ΠΑΣΟΚ και σε νέα δημοσκόπηση – Κάτω από 20% ο Σαμαρας!!!

Σταθερά στην… πέμπτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, όπως προκύπτει και από νέο γκάλοπ της ΕΤ3.

Σε δείγμα 1001 ατόμων από όλη την Ελλάδα, η έρευνα που έκανε η εταιρεία ToThePoint στις 26-28 Ιανουαρίου αναδεικνύει τη ΝΔ πρώτο κόμμα με ποσοστό 18.6%, το οποίο προφανώς δεν της εξασφαλίζει αυτοδυναμία και προετοιμάζει το έδαφος για δικομματικές ή και τρικομματικές κυβερνήσεις.

Δεύτερο κόμμα είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 8,7%, στην επόμενη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,2% ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με πρωτόγνωρα νούμερα δημοσκοπήσεων αφού αγγίζει το 7%, ενώ καθοδική είναι η πορεία και του ΛΑΟΣ με 4,3%.

Αξιοσημείωτο είναι και το 3,6% των Οικολόγων Πράσινων αλλά και το 1,7% της Χρυσής Αυγής. Μεγάλο είναι, πάντως, το ποσοστό των αναποφάσιστων (24,2%) αλλά και όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα (9%).

Αρνητικός ο απόηχος της κυβέρνησης Παπαδήμου στους περισσότερους Έλληνες

Αρνητική εικόνα έχει αφήσει η εικόνα της κυβέρνησης Παπαδήμου στην πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα.

Πάνω από τους μισούς (55,4%) αξιολογούν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ ποσοστό μόλις 16,7% έχει θετική άποψη. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από ένα μήνα, αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση Παπαδήμου είχε μόλις το 32,4%...

Διχασμένη η κοινωνία για το χρόνο των εκλογών

Διχασμένη εμφανίζεται, εξάλλου, η ελληνική κοινωνία για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Η πλειοψηφία (30.1%) τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής τους το συντομότερο δυνατό, ενώ 15,4% έδειξε πρόθυμο να περιμένει μέχρι το Πάσχα. Αντίθετα σχεδόν 1 στους 10 (8,6%) απάντησε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος του 2012, ενώ 3 στους 20 (16,8%) επιθυμούν η παρούσα κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: