Δευτέρα

Χαίρε Δραχμούλα, το μελλοθάνατο ελληνικό ΕΥΡΩ (Υ) σε χαιρετά!


Οι τεχνοκράτες της Τρόικα που διορίσθηκαν να διοικήσουν λογιστικά ένα λαό, απαιτούν νέα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση Παπαδήμου, χωρίς ίχνος κοινωνικού σεβασμού ή αντίληψης της κατάστασης του ελληνικού λαού σήμερα και χωρίς την παραμικρή αίσθηση κράτους δικαίου και κοινωνικής συνοχής.
Τους έστειλε η Μέρκελ για να χώσουν με το ζόρι στο λαιμό των Ελλήνων την ιδέα του «όσα βγάζεις ΤΩΡΑ-τόσα τρως», αλλά, βέβαια είχαν θέσει πρώτα κανόνες που στέρησαν από την Ελλάδα κάθε ευκαιρία να επιβιώσει με δικά της μέσα.
Μας έπεισαν ότι θα γίνουμε ισάξιοι και ομότιμοι με την Γερμανία και ότι θα είχαμε και μεις στην Ελλάδα παραγωγή …Μερσέντες, τανκς ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν τεχνολογίας.
Και κατάπιαμε το δόλωμα και δεχθήκαμε ταρίφες και όρους που διέλυσαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας.
Ας θυμηθούμε ενδεικτικά, ότι πριν την επιβολή της ταρίφας στις εθνικές γεωργικές παραγωγές, η Ελλάδα έκανε τεράστιες εξαγωγές οπωροκηπευτικών και φρούτων στην Γερμανία.
Ο Γερμανός (ο πλούσιος, οι φτωχότεροι δεν μπορούσαν) αγόραζε τότε στην πατρίδα του μία (1) πρώιμη ντομάτα Κρήτης, ένα (1) ζουμερό πορτοκάλι Άργους ή ένα (1) γλυκό γιαρμά Έδεσσας και το πλήρωνε χρυσάφι, σήμερα οι Έλληνες τα πετούν στις χωματερές και τα αγοράζουν …χρυσάφι!
Ας θυμηθούμε επίσης το περίφημο «πινκ σλιπ», την ροζ απόδειξη που έπαιρνε οποιοσδήποτε έβαζε συνάλλαγμα στην Ελλάδα , το οποίο του έδινε το δικαίωμα φοροαπαλλαγής για αγορές από τέτοιο χρήμα.
Μια μέρα, καταργήθηκε το πλεονέκτημα αυτό που κυρίως εξυπηρετούσε Έλληνες εξωτερικού και ήταν θαυμάσιο κίνητρο για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο λόγος που καταργήθηκε ποτέ δεν ανακοινώθηκε ευρέως, αλλά όπως είναι γνωστό σε πολλούς, αυτό έγινε μετά από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί το θεωρούσε «αθέμιτο ανταγωνισμό»!
Έτσι στέρεψε ο κρουνός του ζεστού συναλλάγματος που έκανε «μετάγγιση» στην ελληνική οικονομία και άνοιξε ο δρόμος για τους Γερμανούς να αγοράζουν Ελλάδα τζάμπα!
Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα η Ελλάδα έχει φτάσει σε κατάσταση πείνας, ακριβώς γιατί οι κανόνες του παιχνιδιού της  Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης δεν έλαβαν υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες των φτωχότερων κρατών και επέβαλαν κανόνες γερμανικής έμπνευσης που διέλυσαν τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό τους.
Και είναι μάλλον απίστευτο ότι οι οικονομικές διάνοιες των εταίρων θεωρούσαν ποτέ δυνατόν ότι με «τα πακέτα» που της έδιναν, η Ελλάδα θα εξισωνόταν με την οικονομία της Γερμανίας, και δεν αποκλείεται ότι αυτό έγινε ακριβώς για να φτάσει η Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση και να αποτελέσει στόχο με μηδενική άμυνα.
Τώρα, τα ψέματα τέλειωσαν! Η Ελλάδα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει, κανείς δεν μπήκε φυλακή για κλεψιές,  ο λαός καίει τα δένδρα από τους δρόμους για να ζεσταθεί, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μοιράζει στους πεινασμένους δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια από φορτηγά στην Ομόνοια, τα παιδιά πάνε νηστικά σε σχολεία χωρίς δασκάλους και βιβλία!
Και οι εταίροι ζητούν κι άλλες περικοπές και θυσίες από τον στραγγισμένο ελληνικό λαό, αλλά ο κ. Παπαδήμας αρνήθηκε, με συνέπεια να διακόψουν οι εταίροι την ελεημοσύνη.
Η κάθετη λύση
Όπως ήδη αναφέρει το άρθρο μου «Από τη Δευτέρα στη Δραχμή! Αλλά ποια Δευτέρα;» στις  09/10/ 2011  (http://www.tganews.com/index) είναι πια κοινή η εκτίμηση κύκλων στην Αθήνα, ότι  ο δρόμος προς τη Δραχμή είναι μονόδρομος για την κρίση, και κάποια από τις επόμενες Δευτέρες θα ξυπνήσουν οι Έλληνες χωρίς ευρώ, αλλά με αποθήκες γεμάτες δραχμές.
Αυτόματα, θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν πληρωθεί επί μήνες, οι τιμές των ντόπιων προϊόντων θα είναι χαμηλές και θα κινηθεί η ντόπια αγορά, ενώ τα εισαγόμενα θα είναι πανάκριβα και θα μειωθούν οι εισαγωγές (κλάμα η Μέρκελ και ο Σαρκοζί), και ο λαός θα πάρει ανάσα, έστω και αν η ισοτιμία δεν είναι  1 ευρώ προς 340 δρχ. που ήταν το Ιανουάριο του 2002 που η δραχμή αντικαταστάθηκε από το Ευρώ.
Οι εταίροι Γερμανοί – Γάλλοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν την λύση αυτή γιατί φοβούνται το «ντόμινο» που θα προκαλέσει σε άλλες ήδη αγιάτρευτες οικονομίες μελών της ευρωζώνης, αλλά τελικά η Μέρκελ βρήκε φαίνεται τη λύση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρό, από …την πίσω πόρτα!
Είναι γνωστό ότι όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης τυπώνουν δικά τους Ευρώ, μετά από έγκριση βέβαια της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, και πρόσφατα, μόνο τρία είδη από τα ευρώ επτά ονομαστικών αξιών που υπάρχουν και κυκλοφορούν στην Ευρωζώνη των 17 μελών, από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα κέρματα της Ευρωζώνης έχουν μια κοινή πλευρά και μια εθνική κάθε χώρας, ενώ τα χαρτονομίσματα ευρώ είναι όμοια και στις δύο πλευρές για όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Το μόνο διακριτικό σημείο που δείχνει σε ποια χώρα τυπώθηκαν τα ευρώ είναι ένα γράμμα στη αρχή του αριθμού του κάθε χαρτονομίσματος, και ακολουθείται από 11 ψηφία, τα οποία όταν τα προσθέσεις μέχρι να καταλήξεις σε μονοψήφιο αριθμό (1-9), δείχνουν τον κωδικό αριθμό της χώρας που τα τύπωσε (για Ελλάδα το 1). Π.χ. ένα χαρτονόμισμα 50 ευρώ με αριθμό Υ003242746 (=σύνολο 28=2+8=10 =1) δείχνει ότι τυπώθηκε στην  Ελλάδα (κωδικό γράμμα Υ και αριθμός ελέγχου 1).
Τα αντίστοιχα κωδικά γράμματα και αριθμοί στα ευρώ άλλων χωρών είναι: Γερμανία X-2, Γαλλία U-5, Ιταλία S-7,  Ιρλανδία T-6, Βέλγιο Z-9, Ισπανία V-4, Πορτογαλία Μ-4, Αυστρία Ν-3, Ολλανδία Ρ-1, Λουξεμβούργο R-8, Φιλανδία F-5, Κύπρος G-1 κοκ.
Ξέροντας λοιπόν ποια ευρώ τυπώθηκαν στην Ελλάδα, οι εταίροι μπορούν εύκολα να τα αποκλείσουν από την κυκλοφορία και να γλυτώσουν (νομίζουν!) το φαινόμενο ντόμινο που θα ακολουθήσει από άλλες ήδη χρεοκοπημένες χώρες (λένε για Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) αν η Ελλάδα παραγκωνιστεί από το Ευρώ.
Τώρα, το τι χάος θα επικρατήσει …φαντάζεστε τους λαούς σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και στον υπόλοιπο κόσμο που κυκλοφορούν Ευρώ, να ψάχνει να βρει το Υ σε κάθε χαρτονόμισμα Ευρώ για να δει αν είναι ξεπεσμένο ελληνικό;
Και τι θα γίνει μετά τη δραχμή; Θα εξακολουθήσει η Ελλάδα να είναι στην ΕΕ με τους ίδιους κανόνες που την οδήγησαν στην καταστροφή; Τι θα γίνει μετά τις εκλογές που αναμένεται να γίνουν πολύ σύντομα πλέον, αφού η ΕΕ αρνήθηκε περαιτέρω χρηματοδότηση;
Θα επαναφέρουν οι ελληνικές αρχές τον τιμαριωτισμό και τον χαράτζ μουβαζάφ (στρεμματικό φόρο), χρησιμοποιώντας περιουσίες ελλήνων εξωτερικού; Θα χαρίσουν τα μεταλλεύματα, τις ενεργειακές πηγές, τις σπάνιες γαίες, στους «προστάτες» για μια μπουκιά ψωμί;
Ήδη διέρρευσε ότι μετά τις εκλογές, η ελληνική ηγεσία (όποιο κόμμα κι αν εκλεγεί αυτοδύναμο) θα πιεστεί και πάλι από την κα Μέρκελ να κάνει κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, με συνεργασία κομμάτων και οποιαδήποτε ονομασία  και με επίβλεψη από Γερμανό επίτροπο υπερξουσίας, επαναφορά δηλαδή στον θεσμό των τουρκοκοτσαμπάσηδων.
Λοιπόν; Ποια κυριαρχία; Ποια χώρα; Ποια πατρίδα; Γι’ αυτά πολέμησαν οι Έλληνες τους επιδρομείς και βάρβαρους; Για να δούμε τέτοιο εθνικό εξευτελισμό; Πού είσαι Ρήγα; Πού πήγε το ελληνικό φιλότιμο, η ελληνική ψυχή, οι Παπαφλέσσες, οι Ανδρούτσοι, οι Κολοκοτρωναίοι;
Έλληνες εξ Ελλήνων επιλεγέντες ηγέτες, απομονώστε τους προδότες! Σκεφτείτε σαν έθνος ανεξάρτητο, πηγή πολιτισμού σε πολιτισμένο περιβάλλον, όχι σαν υπόδουλοι οσφυοκάμπτες!
Δεν χρωστάμε, μας χρωστάνε! Δεν τους εκμεταλλευόμαστε, μας εκμεταλλεύονται! Δεν τους κλέβουμε, μας κλέβουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: