Πέμπτη

Διαλυουν και τις Ενοπλες Δυναμεις !!!!!!

Οι μαφια των πολιτικων που κυβερνα την Ελλαδα στρεφεται τωρα εναντιων των Στρατευμενων!!!Οι απαιτήσεις της τρόϊκας για μικρότερο στρατό,προσδιορίζονται αριθμητικά σε πρώτη φάση τουλάχιστον σε μείωση προσωπικού κατά 15.000. Όλες οι πληροφορίες,οι συζητήσεις ,οι φήμες ,αλλά και η διαρροή αυτού του αριθμού βάζουν στο κέντρο του κάδρου τους ΕΠΟΠ,αφού για να υπάρξει ζήτημα απολύσεων σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού ,πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω.Όχι βέβαια ότι δεν έχουν έρθει σε άλλες περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Το ερώτημα είναι ένα:μπορεί να θέλουν να διώξουν κόσμο.Μπορούν;


Για όσους ΕΠΟΠ δεν έχουν μονιμοποιηθεί δεν μπορεί κανείς να πει κατηγορηματικά όχι. Κι αυτό δεν είναι άποψη δική μας ή εκτίμηση. Το έχει πει αρκετές φορές με σαφή θα λέγαμε τρόπο ο κ.Πάνος Μπεγλίτης σε δημόσιες τοποθετήσεις του,είτε σε συνεντεύξεις του ,είτε σε απαντήσεις τους στη Βουλή.


Διαβάστε τι έχει πει στη Βουλή:


“Οι λόγοι απόλυσης των ΕΠ.ΟΠ. είναι ανεξάρτητοι από οποιαδήποτε «βούληση» της υπηρεσίας και απόλυτα εξαρτώμενοι από την απόδοση των ΕΠ.ΟΠ., από την Σωματική τους Ικανότητα και την Προσωπική τους επιθυμία. Η υπηρεσία σε καμία περίπτωση δε δεσμεύεται να τους διατηρήσει/μονιμοποιήσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δεν πληρούνται τα θεσμοθετημένα κριτήρια”.


Και μπορεί ο κ.Μπεγλίτης να υποστήριζε ότι “μεγάλος αριθμός ΕΠΟΠ του Σ.Ξ. προσληφθέντων το 2004, μονιμοποιήθηκαν πρόσφατα”,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σοβαρή πλέον περίπτωση αυτοί να ήταν και οι τελευταίοι που μονιμοποιήθηκαν. Ο ίδιος ο κ.Μπεγλίτης είχε εκφράσει και την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται επαγγελματικό στρατό,ανοίγοντας ταυτόχρονα και το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Συνεπώς όσοι συμπληρώνουν πλέον την πρώτη επταετία θητείας τους δεν μπορεί να θεωρούν δεδομένη την μονιμοποίησή τους ,αν η τρόϊκα επιμείνει στους παραλογισμούς για “μικρότερο στρατό” κι άλλα σχετικά.

Το ερώτημα βέβαια είναι με ποιο τρόπο νομικά θα στηριχθούν αυτές οι μαζικές απολύσεις-μη μονιμοποιήσεις. Είναι εύκολο να βγουν τόσες χιλιάδες -κοντά στις 10- ΕΠΟΠ “άχρηστοι”; Μπορεί σοβαρά όλοι να θεωρηθούν ότι “περισσεύουν” και δεν “χωράνε” ,ειδικά στον Στρατό Ξηράς ,που ψάχνουν στρατιώτη…με το τουφέκι; Μπορεί όλοι να μην πιάσουν τα κριτήρια απόδοσης και σωματικής ικανότητας; Όχι βέβαια.


Συνεπώς οποιαδήποτε απόφαση για μαζικό διωγμό ΕΠΟΠ, θα κινηθεί κυριολεκτικά στα όρια της νομιμότητας τηρώντας το γράμμα του νόμου και όχι την ουσία του.


Όπως και να ΄χει πρέπει εδώ και τώρα να μπει τέλος στα σενάρια με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Κανείς όμως δεν το κάνει γιατί κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα φθάσουν οι πιέσεις τη τρόϊκας σ΄ αυτό το θέμα.Και το βασικότερο:φαίνεται ότι κανείς δεν έχει τις αντοχές να πει όχι σ΄ αυτές τις πιέσεις.

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: