Σάββατο

Ο Ροντούλης Νεος Γραμματέας του ΛΑΟΣ



Ο βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης, είναι ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ, στη θέση του διαγραφέντα 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Ροντούλης εξελέγη ομοφώνως απο την Κεντρική Επιτροπή, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα και ως εκ τούτου δεν στήθηκαν κάλπες, όπως προβλέπονταν αρχικά.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στην εισήγησή του προς τα μέλη της ΚΕ, επιτέθηκε εκ νέου στην Ανγκελα Μέρκελ και τους Ευρωπαίους για την πολιτική τους έναντι της χώρας μας, εξήγησε τη θέση του απέναντι στο Μνημόνιο, και χαρακτήρισε ως αδύναμη και κατώτερη των περιστάσεων "την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ υπό τον Λουκά Παπαδήμο".
Επανέλαβε ότι "απέναντι στο ψευτοδίλημα νεοφιλελευθερισμός ή κομμουνισμός, ο ΛΑΟΣ καταθέτει τη δική του πρόταση που στηρίζεται στις αρχές του πατριωτικού παρεμβατισμού, που αποτελεί τη βάση της ιδεολογίας του κόματος".
Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "δεν είμαι σίγουρος αν αυτός που ζητά εκλογές το εννοεί πραγματικά".
Εθεσε σε εκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό και επανέλαβε την πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Συγκεκριμένα, ζήτησε περίοδο χάριτος πέντε ετών απο τους δανειστές μας, και εν συνεχεία αποπληρωμή του χρέους με καταβολή δέκα δισ. ευρω ετησίως, και με επιτόκιο αντίστοιχο με αυτό της Ευρωπαϊκής ΚεντρικήςΤράπεζας, δηλαδή 1%. Το ποσόν αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, θα συγκεντρώνεται μόνον απο την αξιοποίηση των ενεργεακών κοιτασμάτων, για τα οποία, όπως είπε, έχουν κατατεθεί ήδη πολλές προτάσεις.
Επιτέθηκε στους δυο διαγραφέντες βουλευτές που προσχώρησαν στη ΝΔ τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για "Ιούδες, Εφιαλτες και Βρούτους" ενώ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για "αλλεπάλληλες αλλαγές στις θέσεις και τις δεσμεύσεις του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: