Κυριακή

Ξύλο, γιαούρτια, βρισίδι και χημικά στις παρελάσεις στην επαρχία!!!!!



Ποιοι υφυπουργοί τα άκουσαν για τα καλά. Δεν έγινε η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ ξύλο έπεσε μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ σε αρκετές πόλεις. Βίντεο και φωτογραφίες από όλες τις περιοχές.

Το έλα να δεις έγινε στις παρελάσεις στην επαρχία. Παρά τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν αρκετοί πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στην χώρα.

Στην Πάτρα
η παρέλαση έγινε με καθυστέρηση αφού έγιναν επεισόδια με πολίτες και φοιτητές που προσπάθησαν να φτάσουν στην εξέδρα για να δουν την παρέλαση.  Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας μάλιστα χρήση δακρυγόνων ακόμη και μέσα σε καφετέριες που κάθονταν γονείς με τα παιδιά τους.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Δεν σταμάτησαν λεπτό οι αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών στο Ναύπλιο.  Ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης που πήγε στην παρέλαση έφυγε αφού οι πολίτες δεν τον ήθελαν.
                                                          
Και τι δεν έγινε στην πόλη της Κοζάνης όπου εκεί πήγε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος. Οι κάτοικοι της πόλης που είχαν ένα ακόμη λόγο να διαμαρτυρηθούν αφού τις προηγούμενες μέρες έχει ξεσπάσει σάλος για την δημιουργία κέντρου μεταναστών στην πόλη τους ξεσπάθωσαν κατά του υφυπουργού.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


Ένταση και επεισόδια όμως είχαμε και στο
Ηράκλειο της Κρήτης. Κόσμος εισέβαλε στο χώρο της παρέλασης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών. Κανένας βουλευτής στη δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό του Αγ.Μηνά και στην κατάθεση στεφάνων.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Χρήση χημικών όμως είχαμε και στα Χανία. Μια γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων ενώ άλλη μια γυναίκα λιποθύμησε.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ


Οι αντιδράσεις όμως συνεχίστηκαν και στην πόλη της
Λάρισας. Η παρέλαση έγινε με μούντζες αλλά και άγριο ξύλο.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ.
Επεισόδια και στην Λάρισσα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Επεισόδια και στην Λάρισσα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καφέδες και νερά πέταξαν διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές μάλιστα φώναζαν συνθήματα κατά των λιγοστών πολιτικών που πήγαν στην παρέλαση ενώ είχαμε και προσαγωγές. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί  και στην
Ξάνθη λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για το εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μεγάλη ένταση όμως και στο νησί της Χίου. Διαδηλωτές δεν έπετρεψαν να γίνει η παρέλαση.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Και στον Βόλο όμως οι επίσημοι το "έβαλαν" στα πόδια μόλις τελείωσε η παρέλαση για να μην γίνουν δέκτες αποδοκιμασιών. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ


Έντονες αποδοκιμασίες είχαμε και στην Ρόδο κατά την διάρκεια κατάθεσης στεφάνων ενώ οι διοργανωτές έκλεισαν τα μικρόφωνα για να μην ακούγονται οι βρισιές.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Προσαγωγές είχαμε και στις Σέρρες ενώ στην παρέλαση πήγε μόνο ένας από τους επτά βουλευτές του νομού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ




Παρελάσεις κεκλεισμένων των θυρών έγιναν και στα νησιά του Ιονίου ενώ είχαμε ένταση στην Ζάκυνθο με μέλη της Χρυσής Αυγής. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ


Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, τη στιγμή που ο Μητροπολίτης περνούσε μπροστά από τους συγκεντρωμένους της δημοτικής κίνησης "Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία" για να πάρει τη θέση του στην εξέδρα, κάποιοι φώναξαν "Έξω ο Χομεϊνί.. Λεφτά υπάρχουν για τα ταμεία, ελάτε να τα πάρετε από την εκκλησία..." ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Με καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 η παρέλαση
στο Ρέθυμνο καθώς συγκεντρωμένοι διαδηλωτές μπροστά από τους επισήμους απαίτησαν να αποχωρήσουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι ενώ πραγμαοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία.


Στην Χαλκίδα είχαμε μια πρωτότυπη παρέλαση αφού οι μαθητές αποφάσισαν να βάλουν τσιρώτα στο στόμα τους!
Δείτε την σχετική είδηση.

Παρελάσεις με... ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαμε και
στο Αγρίνιο ενώ και στην Τρίπολη οι μαθητές γύρισαν την...πλάτη τους στους επισήμους.

Παρατράγουδα σημειώθηκαν με τη λήξη της παρέλασης στην Καλαμάτα
, όπου απειλήθηκαν επεισόδια, όταν μέλη της Χυσής Αυγής ήρθαν... πολύ κοντά με ομάδα πολιτών του αριστερού χώρου. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές οι οποίες έληξαν με την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως και την 28η Οκτωβρίου, έτσι και σήμερα στην εξέδρα του Δήμου Στυλίδας ανέβηκαν οι ηλικιωμένοι αγωνιστές
. Ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος και όλοι οι επίσημοι στέκονταν μπροστά, κάτω στο δρόμο.

Στον Πειραιά
οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους επισήμους. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, απέναντι από την εξέδρα και πίσω  από τα κάγκελα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητές είχαν αναρτήσει πανό και φωνάζουν υβριστικά συνθήματα όπως προδότες προς τους επισήμους.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ


Στη
Νέα Σμύρνη πολίτες σήκωσαν πανό για διαμαρτυρία ενώ στην Καλλιθέα χθες ο δήμος αποφάσισε να μην γίνει η παρέλαση. Έτσι οι μαθητές παρέλασαν..μόνοι τους.  

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Η στρατιωτική παρελαση στην Αθήνα έγινε σε...ηρεμία αφου κανείς δεν πήγε εκτός από τους πολιτικούς. Η παρέλαση ήταν πριβέ και με...προσκλήσεις!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Λάρισα: Παρέλαση με μούτζες και μάχες σώμα με σώμα!


ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ - Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές που δεν χαιρέτησαν τους επισήμους...

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς αποδοκίμαζε έντονα τους επισήμους και καταχειροκροτούσε τους μαθητές, που είτε δεν έστρεφαν το κεφάλι τους στην εξέδρα είτε μούτζωναν τους επισήμους. Την αρχή έκανε μαθητής του 9ου Λυκείου, που... χαιρέτησε με ανοιχτή παλάμη. Ακολούθησαν μαθητές από 9 σχολεία που δεν έστρεψαν το κεφάλι τους δεξιά.

Στην παρέλαση δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Στην εξέδρα των επισήμων καθόταν ο αντιπερειφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Τζανακούλης.


φωτό από thessalianews
φωτό από thessalianews

Όπως μετέδωσε για το NewsIt, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παιδής, όταν τελείωσε η παρέλαση, οι επίσημοι έφυγαν γρήγορα και οι διαδηλωτές μπήκαν στον δρόμο για να παρελάσουν. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα! Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχαμε δύο προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ενός δασκάλου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του κόσμου, που διαδηλώσε στα στενά ζητώντας για να αφεθεί ελεύθερος...




Όπου "φύγει-φύγει" οι επίσημοι στο Βόλο...



Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την πόλη του Βόλου και με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονταν επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην παραλία του Βόλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Για πρώτη φορά όπως σημειώνει το e-volos.gr υπήρχαν παντού φράχτες από σίδηρο, που σκοπό είχαν να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από τον χώρο των επισήμων.

Οι σιδερένιοι φράχτες δεν είχαν στηθεί μόνο στην παραλία που διεξαγόταν η μαθητική παρέλαση αλλά και στα γύρω στενά, ώστε να εμποδίσουν τον κόσμο από τους κεντρικούς δρόμους (Δημητριάδος-Ιάσονος) μέσω των στενών να βρεθούν στην παραλία και συγκεκριμένα κοντά στον χώρο που βρίσκονταν οι επίσημοι.


Οι πολίτες κάποια στιγμή προσπάθησαν να ρίξουν τους σιδερένιους φραχτες, δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση.


Τρία μέτρα περίπου δεξιά και αριστερά των επισήμων δεν περνούσε κανείς, ενώ στον χώρο απέναντι από τους επισήμους μπορούσαν να βρεθούν μόνο δημοσιογράφοι και εικονολήπτες.


Ένταση σημειώθηκε και ανάμεσα στην αστυνομία και στους δημοσιογράφους, γιατί πολλές φορές δεν επέτρεπαν ούτε καν σε αυτούς να περάσουν στον χώρο.


Η παρέλαση διήρκησε περίπου μια ώρα παρουσία του Δημάρχου Βόλου, των Αντιδημάρχων, του Αντιπεριφερειάρχη και του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη- ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση- και του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ Ιγνατίου.


Οι επίσημοι, για πρώτη φορά φέτος δεν καθόταν στην εξέδρα των επισήμων αλλά δίπλα από αυτή, στην οποία κάθονταν οι ανάπηροι πολέμου.


Τελειώνοντας η παρέλαση, οι επίσημοι κυριολεκτικά φυγαδεύτηκαν.


Δεξιά και αριστερά της εξέδρας παρατάχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και ανάμεσα σε αστυνομικούς οι επίσημοι άρχισαν να τρέχουν προς το στενό δίπλα από την Τράπεζα της Ελλάδος(οδός Αγίου Νικολάου)- στενό που είχαν κλείσει με σιδερένια κάγκελα από νωρίς οι αστυνομικοί, φτάνοντας μπροστά στα κάγκελα οι επίσημοι, οι αστυνομικοί τα άνοιξαν και οι βγήκαν στην οδό Ιάσονος, μπήκαν στα αυτοκίνητα τους που βρίσκονταν εκεί μπροστά και έφυγαν, με τον κόσμο να τους αποδοκιμάζει έντονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: