Παρασκευή

Στρατιωτικοί χωρίς γένος

230312-avramopoulosΚάποιοι τώρα ξύπνησαν και διαπίστωσαν απειλή. Η ΝΔ, βλέποντας ότι αιμορραγεί από τα δεξιά της και ότι χάνει τα εναπομείναντα ερείσματά της στο πατριωτικό κοινό, άρχισε να ανακαλύπτει θέματα, όπως το άνοιγμα των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε αλλογενείς. Και άρχισαν κάτι διαρροές της κακιάς ώρας για «οργή» της ηγεσίας των «γαλάζιων», αν και πέρσι, αν και είχε ενημερωθεί, δεν ασχολήθηκε. Αλλά τώρα, με πολλούς μνηστήρες για την πατριωτική ψήφο στα δεξιά της, η ΝΔ είπε να αντιδράσει. Κι έτσι όμως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ποτέ δεν «αγγίζει» τίποτα και ασχολείται με «υψηλή πολιτική», άφησε και φέτος ανοικτές τις θύρες των στρατιωτικών σχολών, απαλείφοντας και αυτός από τη σχετική προκήρυξη, όπως έκανε αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την προϋπόθεση οι υποψήφιοι να είναι Έλληνες το γένος, με λίγα λόγια να έχουν έναν τουλάχιστο Έλληνα γονέα. Πλέον, η υπηκοότητα (την ονόμασαν πλέον «ιθαγένεια», αν και η έννοια της λέξης είναι σαφής), η οποία δίνει το δικαίωμα για συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις, αρκεί.
Θέλουν μισθοφόρους
Οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης, είναι πασιφανείς. Ο εθνικός μας στρατός, θα μετατραπεί αργά ή γρήγορα σε μισθοφορικό σώμα και η εθνική μας άμυνα θα υπονομευτεί δραστικά. Σημειώστε ότι οι πρώτοι αλλοδαποί δόκιμοι, θα αρχίσουν να εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σύντομα, για να αποτελέσουν ουσιαστικά τους Δούρειους Ίππους και υποψήφιους πράκτορες των εχθρών μας, καθότι ως αλλογενείς και αλλόδοξοι, δεν θα έχουν κανένα λόγο να υπερασπιστούν πράγματα, τα οποία δεν πιστεύουν. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι οι πρόγονοί μας προχώρησαν στην επανάστασή τους, μόνο και μόνο για να αποφευχθεί ο εξισλαμισμός των Ελλήνων. Η ιδεολογικοπολιτικής κατεύθυνσης ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την οποία συνυπογράφει η τωρινή «γαλάζια» ηγεσία, δυστυχώς έγινε με τη συναίνεση της στρατιωτικής, η οποία δεν επέδειξε καμία απολύτως διάθεση να εκφράσει αντίθεση. Όσοι ανώτατοι στρατιωτικοί φοβήθηκαν να αντιπαρατεθούν με την πολιτική ηγεσία και δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα αυτό το εθνομηδενιστικό αίσχος, το οποίο δυναμιτίζει την εθνική μας άμυνα, είναι υπόλογοι όλους τους Έλληνες.

Αν ρωτήσει κάποιους τους συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα σας πουν ότι το θέμα αυτό θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογές. Με λίγα λόγια, ο «γαλάζιος» υπουργός πετάει τη μπάλα στην κερκίδα, φοβούμενος ότι αν πράξει τα δέοντα, θα μπει στο στόχαστρο της αριστεράς και αυτό, φαίνεται να τον απασχολεί και να τον φοβίζει πολύ. Κλασικός νεοδημοκράτης, που προτάσσει τις πολιτικές του προτεραιότητες, έναντι των εθνικών. Από την άλλη, η απάλειψη της προϋπόθεσης του ελληνικού γένους για την ένταξη στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων μας Δυνάμεων, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ελληνικότητά τους, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου. Από την άλλη, υπάρχει και ένα άλλο θέμα: η υπόθεση αυτή, όπως και η συνεχιζόμενη αδράνεια του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο θέμα, «τσαλακώνει» το προφίλ της ΝΔ στους αξιωματικούς και όχι μόνο. Οι διαρροές από τη Συγγρού, φέρουν τον Αντώνη Σαμαρά εξοργισμένο με τα τεκταινόμενα. Όμως, απορίας άξιον είναι, το γιατί ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν παρεμβαίνει και γιατί δεν επιβάλλει στον αντιπρόεδρό του αλλαγή πλεύσης στο θέμα της εισδοχής αλλογενών στις στρατιωτικές σχολές. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα παρέμβει. Δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και δη προεκλογικά. Και την ίδια ώρα που όλοι προτάσσουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες, η εθνική μας άμυνα, υπονομεύεται με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η υπόθεση αυτή, αναδεικνύει και τις διαφορές της «γαλάζιας» δεξιάς από την αριστερά: η δεύτερη τολμά, επιβάλλει και εκτελεί. Η πρώτη ή αδιαφορεί, ή φοβάται και κρύβεται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετά την απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, η οποία απεφάνθη ότι ο νόμος Ραγκούση είναι αντισυνταγματικός, νομίζω ότι είναι καιρός να αποκατασταθεί και η εκκρεμότητα του "γένους" για τις στρατιωτικές σχολές, μία πληγή που έχει ανοίξει ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος.