Παρασκευή

Το κόστος διεξαγωγής των εκλογων ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ!!!!



Με τις εκλογές να έχουν οριστεί για τις 6 Μαΐου, το κόστος διεξαγωγής τους ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά 80 εκατομμύρια συγκριτικά με το 2009.
Οι περικοπές έχουν ρίξει τη συνολική δαπάνη για τις εκλογές, για την οποία έχει θεσπιστεί πλαφόν 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τις αντίστοιχες εθνικές εκλογές του 2009 είχαν δαπανηθεί 130 εκατομμύρια ευρώ.
Το πλαφόν ορίστηκε από τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που έγινε έπειτα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το εκλογικό επίδομα μειώνεται στα επίπεδα του 2002 και διαμορφώνεται στα 500 ευρώ (μεικτά).
Εκλογικό επίδομα θα λάβουν και οι υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τους οποίους η συνολική δαπάνη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως το εκλογικό επίδομα στις εθνικές εκλογές του 2009 ήταν 800 ευρώ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010 600 ευρώ και στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι στα 500 ευρώ, δηλαδή όσο ήταν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002.
Το εκλογικό επίδομα θα λάβουν περισσότεροι από 70.000 δικαστικοί, δικαστικοί υπάλληλοι με βαθμό Α' και Β', δικηγόροι, αστυνομικοί, λιμενικοί και υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Με άλλη τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, το εκλογικό επίδομα θα λάβουν και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που θα εργαστούν για τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: