Κυριακή

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


venizelos-napoleon
"Οι εκλογές είναι πάντα θεσμικά, δημοκρατικά η ώρα της αλήθειας. Όχι μόνο για τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα αλλά και για τον λαό, τον πολίτη που προσβλέπει στη στήριξη του κράτους.
Αυτές οι εκλογές δεν έχουν ένα συγκυριακά χαρακτήρα όπως συμβαίνει και πρέπει να
συμβαίνει σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι οι πιο κρίσιμες από το 74 και μετά γιατί κρίνεται η φυσιογνωμία της χώρας, η πορεία της τουλάχιστον για τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Μέσα από την κρίση και λόγω της κρίσης έχει συμπυκνωθεί ο χρόνος. Ό,τι λέμε, κάνουμε και αποφασίζουμε έχει τεράστια βαρύτητα και ο κάθε πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσει την αξία της ψήφου του. Θα γίνει αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός. Η απάντησή του όμως κρίνει την πορεία του τόπου.
Οφείλουμε να κατανοήσουμε σε βάθος την κατάσταση της πατρίδας μας και να συνειδητοποιήσουμε και να συνομολογήσουμε τις δικές μας ευθύνες. Μιλήσαμε ευθαρσώς για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει τώρα να δώσουμε την κοινή εθνική μάχη για να κερδίσουμε το μέλλον της Ελλάδας.
Μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας νιώθουν να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα κυριαρχούν. Έχει εκτιναχθεί η ανεργία, υπάρχει έλλειψη ρευστότητας. Θέσεις εργασίας χάνονται. Πίσω από οποιαδήποτε ανάλυση υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με ονοματεπώνυμο, με αγωνίες, με φόβους. Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν τα όνειρα των παιδιών τους να διακυβεύονται.
Έχουμε την υποχρέωση να κατανοήσουμε το κοινωνικό μας περιβάλλον και να απευθυνθούμε σε ένα δύσπιστο ακροατήριο. Πάνω στο υπόστρωμα αυτό εμφανίζονται καθαρά φαινόμενα εκφασισμού. Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των νοσταλγών του εκφασισμού και του ναζισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: