Τρίτη

Οριστικο Τελος για τον Σαμαρα η Ν Δημοκρατια!!!

Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Παυλόπουλος, στέλνουν τον Σαμαρά σπίτι του το βράδυ της Κυριακής!

 

 Όσο πλησιάζουν στις εκλογές κρύος ιδρώτας λούζει το αποκαλούμενο «επιτελείο» του Αντώνη Σαμαρά.
Οι στενοί συνεργάτες του όπως οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης,  Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Μπούρας  κοιτάζουν με τρόμο το ημερολόγιο και διαπιστώνουν ότι οι μέρες παρουσίας τους στη περίφημη λεωφόρο Συγγρού μετράνε αντίστροφα.
Ο ηγέτης ο οποίος υποτίθεται ότι είναι το καλό χαρτί της ΝΔ, αποδεικνύεται η αχίλλειος πτέρνα του ταλαίπωρου κόμματος μια και έχει ξεμείνει στις αρχές της δεκαετίας του 80, τότε που ο Μιχάλης Βιολάρης τραγουδούσε παρέα με την Άννα Βίσση τα ριάλια, ριάλια τα σεντούκια μονά τσε διπλά.
Ο αρχηγός όχι μόνο δεν τραβάει αλλά σήμερα έγινε κιμάς από τον Βενιζέλο ο οποίος του έκανε θρύψαλα τα «ισοδύναμα» επιχειρήματα ως εξής>
Η Νέα Δημοκρατία λέει «Έχω ένα μεγάλο κατάλογο ισοδύναμων μέτρων, έχω ισοδύναμα μέτρα 18 δισ. ευρώ», τα έλεγε αυτά ο κ. Σαμαράς από το Ζάππειο 1 και 2, αν θυμάστε. Και όταν τώρα, που πήγαμε να κλείσουμε το νέο πρόγραμμα αναζητούσαμε 325 εκατομμύρια ευρώ για να το κλείσουμε, όπως θυμάστε και καθυστερούσαμε επί μέρες και νύχτες -σε ολονυκτίες στο Μέγαρο Μαξίμου όπου διαπραγματευόταν ο κ. Σαμαράς κρυμμένος πίσω από εμένα!- του είπαμε να μας δώσει δυο συγκεκριμένες προτάσεις ισοδύναμων μέτρων και μας είπε «Οι προσλήψεις στο δημόσιο αντί για 1:5 να είναι 1:10 και να αυξήσουμε τη φορολογία στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ».
Οι προσλήψεις επανήλθαν τώρα από 1:10 στο 1:5, επειδή το ζητάει η Τρόικα γιατί θεωρεί ότι θα καταρρεύσει λειτουργικά η Αστυνομία και ο Στρατός εάν δεν πάμε στο 1:5. Και το όφελος, γιατί οι προσλήψεις θα μειωθούν κατά 3.000, είναι λιγότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ εάν εφαρμοστεί άψογα η λύση αυτή.
Ό,τι δε κερδίσουμε από την αύξηση της φορολογίας στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα το χάσουμε από το μέρισμα  που παίρνει το δημόσιο ως μέτοχος, ή από το τίμημα που θα πάρει εάν ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ εν όλω ή εν μέρει. Δηλαδή τζίφος!
Αυτά είπε ο Βενιζέλος  αφήνοντας τον Σαμαρά να αιωρείται στο κενό σαν καταζητούμενος που κρέμασαν ψηλά οι κυνηγοί κεφαλών του Φαρ Ουεστ…
Από κει είναι έτοιμοι να τον αποκαθηλώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Κυριακής των εκλογών οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να του ζητήσουν να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος στη πολλή πιθανή περίπτωση που χάσει από τον Βενιζέλο με διαφορά πάνω από 4 ποσοστιαίες μονάδες!
Σ' αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει άτυπη δυαρχία και στη συνέχεια το δίδυμο σε συνεργασία με την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη, θα ζητήσουν από τον Καραμανλή να επανέλθει για να ενώσει τα κόμματα της πολυκατοικίας!
Παντως
Το ενδεχόμενο να διαδεχθεί η Ντόρα Μπακογιάννη η ο Μακης Βοριδης τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, το βράδυ των εκλογών αρχίζει να συζητείται όλο και πιο έντονα!
Για την ώρα ακούγεται σαν σενάριο η μυθοπλασία, μόνο που οι αμείλικτοι αριθμοί υπαγορεύουν τις εξελίξεις.
Για πολλούς το αποτέλεσμα των εκλογών, θα είναι κόλαφος για τον Αντώνη Σαμαρά. Καθημερινά η ΝΔ χάνει έδαφος κι ακόμη η Ιπποκράτους δεν έχει βγάλει τους βρώμικους φακέλους από τις ντουλάπες.
Μιλάμε για παράδειγμα για τον Φάκελο «Πολιτική Άνοιξη», που ήδη ξεσκονίζει το επιτελείο του Βενιζέλου υπό την εποπτεία των Ακριβάκη-Τσουκάτου.
Εντός ολίγου η  προεκλογική εκστρατεία θα μοιάζει ένας απίστευτος βούρκος  με τους σκελετούς να βγαίνουν μαζικά από τη ντουλάπα. Κι αυτού του είδους ο πόλεμος έχει εκ των προτέρων έναν ηττημένο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή της «Πολιτικής Άνοιξης» και σημερινό αρχηγό της ΝΔ.
Φαντασθείτε το ποσοστό της ΝΔ στις επόμενες εκλογές να μην ξεπερνάει το 23%. Σ’ αυτή τη περίπτωση θα μπορούσε ο Σαμαράς να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος; Δύσκολα.
Η Ντόρα η ο Μακης Βοριδης θα έδειχνε σανίδα σωτηρίας για το ταλαίπωρο κόμμα του…
Χαμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου