Τρίτη

Καθεστωτικής κινδυνολογίας το ανάγνωσμα…

 

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Συνεχίζουν απτόητες οι διάφορες καθεστωτικές γραφίδες του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος που καταρρέει, την κινδυνολογία για το «χάος» και την «ακυβερνησία» που μπορεί να υπάρξει την επομένη των εκλογών, από την «άνοδο των άκρων» και την πτώση του… μεσαίου χώρου. Ο σκοπός τους είναι προφανής: να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να ξαναψηφίσει τα ίδια και τα ίδια! Πρώτο σέρνει το χορό το καθεστωτικό «Βήμα», με τρομολαγνικά άρθρα. Όπως αυτό που είχε για κύριο θέμα η έντυπη έκδοση της Κυριακής:
“Το δημοσκοπικό ναυάγιο των δύο μεγάλων κομμάτων επιτείνει την αγωνία για τη δυνατότητα σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης την επόμενη μέρα των εκλογών. Η καθίζηση του Κέντρου και η άνοδος των άκρων προκαλούν εφιάλτες στα κομματικά επιτελεία του ΠαΣοΚ και της ΝΔ. Οι εταίροι μας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η πολιτική αστάθεια και η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας να συμπαρασύρουν και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα σενάρια συγκυβερνήσεων συμβαδίζουν με τα σενάρια χάους στην πιο απρόβλεπτη αναμέτρηση των τελευταίων ετών.
Η εικόνα των δημοσκοπήσεων αποτυπώνει τον μεγάλο θυμό των πολιτών αλλά και το αποτέλεσμα της αμήχανης προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγουν, μέχρι στιγμής, το ΠαΣοΚ και η ΝΔ. Όλες δείχνουν μια Βουλή-«Βαβέλ», με οκτώ κόμματα… Στα κομματικά επιτελεία προβλέπουν – ή ελπίζουν – ότι η κάλπη θα αναβαθμίσει τα ποσοστά τους και ότι θα πιάσουν το 50%. Αυτό είναι και το μεγάλο τους στοίχημα. Αν δεν το πετύχουν θα ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου.
Η σύμπραξη του ΠαΣοΚ και της ΝΔ (με τη συνδρομή του μπόνους των 50 εδρών) θα εξασφαλίσει τις αναγκαίες έδρες, και μια έστω οριακή νομιμοποίηση στη νέα κυβέρνηση, ή θα υπάρξει αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης αν τα ποσοστά των δύο κομμάτων παραμείνουν ισοπεδωμένα; Όπως και αν έχει, η νέα κυβέρνηση θα απευθύνεται σε μια χαοτική Βουλή, στην οποία θα εκπροσωπείται όλο το πολιτικό φάσμα, από το ΚΚΕ ως τη Χρυσή Αυγή…”

Εδώ «καρφώνονται» οι καθεστωτικοί και δείχνουν περίτρανα τι ακριβώς τους προκαλεί πανικό και τρόμο. Όχι έτσι γενικά κι αόριστα η «άνοδος των άκρων», αλλά η άνοδος ενός πολύ συγκεκριμένου άκρου! Γιατί, το ΚΚΕ για παράδειγμα, και οι παραφυάδες του, εκπροσωπούνται στη βουλή από το 1974, χωρίς αυτή να είναι «χαοτική», «φρενοκομείο» κ.τ.λ. Ενώ η Χρυσή Αυγή, θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά (και θα τους αλλάξει τα φώτα!)…

Δεν υπάρχουν σχόλια: