Τρίτη

ΚΙΛΤΙΔΗΣ: ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ


Να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους μέσα στη Βουλή αλλά και απέναντι στους πολίτες ζήτησε από όλα τα κόμματα ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ  Κωνσταντίνος Κιλτίδης, στην αρχή της ομιλίας του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με θέμα «Κανονισμός ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις»
«Όσοι θέλουν τώρα εκλογές, ας αναλάβουν την ευθύνη και τον όποιο διασυρμό ή αρνητική αποτίμηση των γεγονότων που θα ακολουθήσουν τις εκλογές. Εύχομαι να μη συνοδευτούν από έναν ιδιότυπο διχασμό, αυτού του ατομισμού της μάζας, που είναι ένα καινοφανές φαινόμενο και –ο μη γένοιτο- μιας καταστροφής όπως κάποτε η ιστορία αποτίμησε το 1920 τις πράξεις των τότε πολιτικών που οδήγησαν στην καταστροφή», είπε ο κ. Κιλτίδης και αναφερόμενος στη συνέχεια στο διακύβευμα των εκλογών, ζήτησε να σταματήσει η τρομοκράτηση των πολιτών λέγοντας: «Το πρόβλημα δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, δεν είναι ευρώ ή εθνικό νόμισμα. Το ζητούμενο είναι η άσκηση ορθής πολιτικής»  
Ιδιαίτερα αιχμηρός κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών για την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Βιώνουμε όχι μόνο την έκπτωση της εθνικής κυριαρχίας και έχω γνώση λόγου και την καταθέτω τη γνώση μου με άποψη. Σε κάθε συμφωνία, σε κάθε σύμβαση με άλλη χώρα προφανώς μπορεί να εκχωρείται η εθνική κυριαρχία. Εδώ έχετε αγγίξει την εθνική ανεξαρτησία. Ξένοι μας δείχνουν πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ξένοι ηγέτες μας δείχνουν ποιους να ψηφίσει ο Έλληνας πολίτης. Και το τελευταίο συνέβη εκεί, στην καρδιά της Μακεδονίας, στο επίκεντρο της ορθόδοξης χριστιανοσύνης, στο Άγιο Όρος. Φτάνουν στο σημείο να υποδείξουν και ποιοι θα επισκέπτονται πατρίδα και Ιερούς Τόπους. Είναι ανεκδιήγητο αυτό που συνέβη με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών,  που τις διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα: ότι δεν εγγυάται την ασφάλεια του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του κ. Πούτιν για να έρθει στο Άγιο Όρος. Αν αυτό δεν είναι εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας και όχι εθνικής κυριαρχίας, τι είναι τότε; Και καλά θα κάνουν να συμμαζευτούν κάποιοι. Δεν είναι δυνατόν να πλήττεται ο φωτοδότης Άγιος Τόπος του Αγίου Όρους με τέτοιου είδους συμπεριφορές από πολιτικούς οι οποίοι έχουν καταδυναστεύσει αυτόν τον τόπο».
Αναφερόμενος στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των Α.Ε.Ι., των Τ.Ε.Ι. και των Ν.Π.Δ.Δ, είπε ότι δεν υπάρχει οικονομολόγος ή οικονομικός αναλυτής που να μην δηλώνει ότι υφίσταται δόλος της Τράπεζας της Ελλάδος και αναρωτήθηκε μήπως υφίσταται και δόλος υπουργών, διότι τότε θα εφαρμοσθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών μετά τις εκλογές.
Δήλωσε ότι ο ΛΑΟΣ καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί δεν υπάρχει αρχή και ζήτησε από τον υπουργό να μην καταστρατηγηθεί ο νόμος για την πρόσληψη ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Για την τροπολογία που αφορά τους λαθρομετανάστες είπε ότι δήθεν για λόγους δημόσιας υγείας, επιχειρείται η νομιμοποίηση λαθρομεταναστών.
Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, λέγοντας: «Ήρθε η ώρα που το Υπ. Υγείας πρέπει να αποκαλυφθεί. Εξαπατάτε υγειονομικό κόσμο και Έλληνες πολίτες. Μύθος τα γενόσημα. Γενόσημα και υποκατάσταση  θα πάνε στα χέρια ξένων εταιριών. Δεν θα μείνει τίποτα ελληνικό. Οι πληρωμές που έπρεπε να γίνουν για χρέη έως το τέλος Οκτωβρίου 2011, υποσχεθήκατε ότι θα πληρωθούν μέχρι 31 Μαρτίου 2012 και δεν πληρώθηκε ακόμα ούτε ένα Ευρώ. Δεν έχουν δοθεί ακόμη από το ΙΚΑ ούτε οι προκαταβολές του Ιανουαρίου στις ιδιωτικές κλινικές, όπως γινόταν εδώ και τριάντα χρόνια. Χάνουμε ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα από το δελτίο τιμών των φαρμάκων. Γιατί δεν ανακοινώνεται; Διαβεβαιώσατε ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του σκανδάλου των 415.000 € στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και μέχρι σήμερα τίποτα. Υποθάλπετε  εγκληματίες που σηματοδοτούν ό,τι αρνητικό στον επιστημονικό κόσμο. Οι γιατροί των Νοσοκομείων έχουν να λαμβάνουν για εφημερίες πέντε, έξι και επτά μηνών. Υπάρχουν κλινικές περιφερειακών νοσοκομείων που δεν εφημερεύουν πέραν των δέκα ημερών το μήνα.»
Έκλεισε δε την ομιλία του λέγοντας: «Τίποτα δεν προοιωνίζεται καλύτερο μετά τις εκλογές. Γι’ αυτό η τιμωρία των δυο μεγάλων κομμάτων από τους πολίτες είναι εκ των ων ουκ άνευ. Κάτι άλλο πρέπει να προκύψει που να μην έχει σχέση με την νοοτροπία και την πρακτική των δυο αυτών κομμάτων που με ψεύδη, με εξαπάτηση και ανικανότητα προπάντων, δεν κράτησαν όρθια  την πατρίδα και ταπείνωσαν τους Έλληνες πολίτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: