Δευτέρα

Πολιτικα κολπα του Σαμαρα με νέες εκλογές στις 10 Ιουνίου!!!!

Ο Α Σαμαρας- ενω ηδη ακουγονται φωνες στη Βαση της ΝΔ για το ξηλωμα του-δινει τη μαχη του για να σωθει.Ηδη μια ενδιαφέρουσα παρτίδα πολιτικού πόκερ μόλις άρχισε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μοιράζει τα χαρτιά και να έχει έτοιμη την πρώτη του μπλόφα (;).
Ο Α.Σαμαράς θα παραλάβει την διερευνητική εντολή στις 15.00 από τον Κάριλο Παπούλια, αλλά η Συγγρού διαρρέει ήδη ότι "Αν δεν υπάρχει σοβαρότητα μεταξύ των κομμάτων που θα κληθούν να πλαισιώσουν το νέο σχήμα, πάμε πάλι σε εκλογές στις 10 Ιουλίου".
Συγκεκριμένα εμφανίζουν την 10η Ιουνίου ως ... πιθανότερη ημερομηνία εκλογών, δηλαδή δεν θα υπάρξει ούτε καν μία συνεδρίαση της νές Βουλής και μετά τις εκλογές θα προκηρυχθούν πάλι εκλογές.


Στη νέα κυβέρνηση του αρκεί η ψήφος ανοχής από το ΠΑΣΟΚ (είναι δεδομένη) και σίγουρα ενός ακόμα κόμματος που μόνο η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη μπορεί να είναι. Πάντως δέχεται εισηγήσεις να αξιοποιήσει στελέψη και από τα κόμματα της ΔΗΣΥ, της Δημιουργίας, ακόμα και από την Δράση του Φ.Κουβέλη για να ενισχύσει σε επίπεδο ποσοστών τη νομιμοποίηση της κυβέρνησής του.
Πριν λίγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνάντησε τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο (ο οποίος ούτε καν βγήκε βουλευτής για πρώτη φορά στην ιστορία των προέδρων της Βουλής), που τον ενημέρωσε για τα οριστικά αποτελέσματα των  εκλογών της Κυριακής  και τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή και στις 15.00 συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ Α.Σαμαρά ο οποίος θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. 
Προηγουμένως ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης παρέδωσε στις 12:30 μ.μ. τα αποτελέσματα των εκλογών στον  κ. Πετσάλνικο.
Αμέσως μετά, ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί στις 14:00 με τον Λουκά Παπαδήμο και στις 15:00 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
 
Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος μπορεί είτε να την καταθέσει αμέσως την εντολή είτε να τη διατηρήσει για τρεις ημέρες.
Εάν στο διάστημα αυτό δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση τότε καταθέτει την εντολή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για διερευνητική εντολή τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και εν συνεχεία εάν και αυτός δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, καλείται σε τρεις ημέρες ο αρχηγός του τρίτου κόμματος...
Οι πληροφορίες  επιμένουν ότι ο Α.Σαμαράς θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής και αυτός είναι ο κύριος στόχος του. Η προσφυγή στις κάλπες είναι μάλλον μπλόφα, αφού υπάρχει πολύ ισχυρό το στοιχείο της περαιτέρω απομείωσης της ισχύος τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: