Πέμπτη

Χαμος στη ΝΔ.«Σκέφτονται» τη διάλυση του κόμματος με την παρούσα μορφή του και την ίδρυση μιας... νέας Νέας Δημοκρατίας!




sigrou
Η φράση «χαμός στη ΝΔ» δίνει ανάγλυφα την κατάσταση η οποία επικρατεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού από το πρωί της Δευτέρας.
Μετά το... παγωμένο βράδυ του εκλογικού αποτελέσματος έχει ξεκινήσει μια απίστευτη πολιτική κατά των στενών συνεργατών του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με αποκορύφωμα αυτήν του «παιδιού του Καραμανλή» Μάνου Αντώναρου κατά του ίδιου του κ. Σαμαρά μέσω twitter.
Στο στόχαστρο βρίσκονται κατά πρώτο λόγο οι κ.κ. Μιχελάκης και Μουρούτης στους οποίους επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες για την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθήθηκε στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Κάποια στελέχη μάλιστα φτάνουν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμη και «πλαστές δημοσκοπήσεις που έδειχναν τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμμένου να συγκεντρώνουν πολύ μικρά ποσοστά.

Θέμα έχει δημιουργηθεί με την «απόφαση» του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Γιώργου Μουρούτη να διορίσει ως σύμβουλο επικοινωνίας για τα Νέα Μέσα, την Δέσποινα Μπακάλη.
Η κ. Μπακάλη έχει ...
πλούσιο βιογραφικό (μπράβο της) και είναι σύζυγος του Άγη Τάτση, διακεκριμένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέα διεθνών θεμάτων της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας Τόνιας Αντωνίου.
Στη συνέχεια της αποκάλυψης (εδώ) κάποιοι από τη Συγγρού προσπάθησαν να μας “πείσουν” ότι έχει αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα διέρρεαν πως στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2009, βοήθησε τον Α. Σαμαρά.
Panhellenic Socialist Movement
Πάντως και εδώ την πάτησαν επικοινωνιακά στη Συγγρού γιατί όπως μαθαίνουμε (εδώ) ο Άγης Τάτσης ήταν υποψήφιος στις δικηγορικές εκλογές με τον συνδυασμό που στήριζε το ΠΑΣΟΚ (Βερβεσός), ενώ είναι και νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου !...!
Είναι φανερή η παρασκηνιακή επικοινωνία μεταξύ των Συμφοιτητών. Προφανώς ο Γιώργος Μουρούτης, που έκανε την γκάφα, κλείνει υποχρεώσεις του αρχηγού του και δεν μπορεί να το παραδεχτεί δημόσια.
Γίνεται πλέον φανερός ο ρόλος που έπαιξε το Ίδρυμα Παπανδρέου και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας.
Φυσικά και δεν έχουμε τίποτα με τις ικανότητες της κ. Δέσποινας Μπακάλη, την γνωρίζουμε εξάλλου και από το twitter.
Υπάρχει όμως πρόβλημα με την κρυφή πολιτική του Γ. Μουρούτη (προσωπικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά) και αυτήν κατακρίνουμε!
 Ώς ένας δημιουργός μιας μεγάλης παράταξης της δεξιάς οραματίζεται τον εαυτό του ο Αντώνης Σαμαράς, αν και οι πρώτες αντιδράσεις δεν χαρακτηρίζονται θετικές.
Ήδη ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, προανήγγειλε πρωτοβουλίες της ΝΔ για την επανένωση της κεντροδεξιάς
«Αυτό δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακούς όρους, γιατί προέχει το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Θα γίνουν όλες οι κινήσεις που πρέπει. 'Αλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς και προεκλογικά είχε μιλήσει για πανστρατιά χωρίς όμως να είναι θετικό το αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοσταθμό real.
Πριν όμως ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τα κόμματα και τα κινήματα με αυτή την πολιτική ταυτότητα ήδη έχουν ξεκινήσει τα «όχι». Ο Π. Καμμένος μίλησε για πανστρατιά μνημονιακών κομμάτων στα οποία δεν ανήκουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενώ και ο Σ. Μάνος της Δράσης εξέφρασε εμμέσως την διαφορετική του άποψη αφού όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς ευθύνεται εν μέρει για την διάσπαση της κεντροδεξίας αφού έδιωξε μεγάλα τμήματα της Ν.Δ.
Στον χορό του μετεκλογικού παραλογισμού συγκαταλέγεται και η πληροφορία που θέλει τους κ.κ. Τσιμάρα και Γιάνναρη να εισηγούνται στον κ. σαμαρά την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε σε νέες εκλογές «αφού πιο κάτω δεν μπορούμε να πάμε».
Η εισήγηση αυτή δημιούργησε νέες εντάσεις μέσα στα γραφεία της Συγγρού. Μια άλλη πληροφορία θέλει τον ευγενή και ψύχραιμο κατά γενική ομολογία Δημ. Αβραμόπουλο να εξεμάνη με τον Χρύσνθο Λαζαρίδη, έναν εκ των πλέον στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά.
Τις τελευταίες ώρες μια άλλη εισήγηση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αφορά την πληροφορία ότι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ «σκέφτονται» τη διάλυση του κόμματος με την παρούσα μορφή του και την ίδρυση μιας... νέας Νέας Δημοκρατίας!
Όπως και νάχει το αν ακόμη δεν έχει βγει στο προσκήνιο το «γαλάζιο» καζάνι που κοχλάζει, οφείλεται στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για δημιουργία κυβέρνησης. Η εθνική αναγκαιότητα να κυβερνηθεί ο τόπος είναι ο μόνος λόγος που τα «γαλάζια» ξεκατινιάσματα δεν έχουν πάρει έκταση.

Εν τω μεταξυ συνεχιζονται οι σφοδρές επιθέσεις του Ευ.Αντώναρου στον τρίτο όροφο της Συγγρού. Ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, έκανε λόγο για αρχιτέκτονες του πολιτικού και εκλογικού φιάσκου που πρέπει να φύγουν!
Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου στις κυβερνήσεις Καραμανλή γράφει:
«Μάλλον έχουμε αποτρελλαθεί. Οι αρχιτέκτονες του πολιτικού και εκλογικού φιασκου παραμένουν ανενόχλητοι στον 3 όροφο της Συγγρού..

Και συνέχισε:
«Όπως δεν πήραν είδηση τι γινόταν προεκλογικά σ ολόκληρη την Ελλάδα αποφεύγοντας να εμφανισθούν στις τηλεοράσεις…»

Λίγο παρακάτω με ένα νέο tweet έκανε κριτική για το γεγονός πως η διερευνητική εντολή έμεινε στα χέρια του προέδρου της ΝΔ μόλις λίγες ώρες:
«Και φαντάζομαι ότι είναι οι ίδιοι που έκαναν την πολιτικά βλαπτική πρόταση να επιστραφεί η διερευνητική εντολή σε λίγες ώρες…»

Στο τέλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος καλεί ουσιαστικά την ομάδα στελεχών περί τον Αντώνη Σαμαρά να φύγουν από το κόμμα:
«Δεν είναι ώρα να μαζεψουν τα μπογαλακια τους και να πανε να παίξουν αλλού;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: