Πέμπτη

Πάτρα: Άγριο έγκλημα - Η κόρη βρήκε την 80χρονη μητέρα της μαχαιρωμένη. Μάλλον η ληστεία το κίνητρο

astynomia4
H 80χρονη Ρεγγίνα Παπανδρέου βρέθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στην οδό Καποδιστρίου 114 (και Ζαλόγγου) στην Πάτρα
από την κόρη της. Οι φωτογραφίες είναι από το σπίτι του θύματος. Κίνητρο του φόνου; Η ληστεία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τα στοιχεία των αξιωματικών της Ασφάλειας, που διαπίστωσαν οτι το σπίτι στο οποίο έμενε μόνη η άτυχη γυναίκα ήταν ανακατωμένο από την μία έως την άλλη άκρη.
Το θύμα φέρει τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και σε άλλα μέρη του σώματός του, ενώ το γεγονός οτι η πόρτα του σπιτιού δεν βρέθηκε παραβιασμένη οδηγεί τους αστυνομικούς στο πρώτο συμπέρασμα οτι μάλλον η Ρεγγίνα Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα στον ή στους δολοφόνους της. Δεν αποκλείεται ωστόσο ο δράστης ή οι δράστες να είχαν κάποιο αντικλείδι, αλλά μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης αυτό το σενάριο δεν κέρδιζε έδαφος.
Σύμφωνα πάλι με τις πρώτες εκτιμήσεις, η δολοφονία φαίνεται οτι έγινε τις πρωϊνές ώρες, αλλά την γυναίκα βρήκε νεκρή μέσα στο σπίτι η κόρη της που προφανώς την αναζητούσε και πήγε στο σπίτι για να ανακαλύψει τα ίχνη της.
Ράκοι ήσαν έξω από την διόροφη κατοικία (ισόγειο και πρώτος όροφος) τα στενά συγγενικά της πρόσωπα. Ένας μάλιστα από αυτούς ακούστηκε να λέει: "Θα τον σκοτώσω αν μου τον δώσουν" εννοώντας τον δολοφόνο και συνέχισε: "Με την γιαγά πήγαν να τα βάλουν οι άνανδροι;"
Σοκαρισμένοι και οι γείτονες. Όλοι γνώριζαν την Ρεγγίνα Παπανδρέου, που παρά την ηλικία της ήταν μία γυναίκα γεμάτη ζωή και ενέργεια. Μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα στο σπίτι γίνονταν εργασίες συντήρησης και για όλα είχε η ίδια την επιμέλεια.
Και φυσικά το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης στα πηγαδάκια που είχαν σχηματίσει οι περίοικοι, η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.
"Δεν αισθανόμαστε ασφαλείς μέσα στα σπίτια μας ακόμη και αν έχουμε διπλοκλειδώσει" έλεγαν χαμηλόφωνα οι κάτοικοι της περιοχής.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας "χτένισαν" στην κυριολεξία τους χώρους γύρω από το σπίτι προκειμένου να βρουν το μαχαίρι που χρησιμοποίησαν ο ή οι δράστες. Πάντως μέχρι τα μεσάνυχτα το φονικό όπλο δεν είχε βρεθεί, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι να το πήραν μαζί τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: