Πέμπτη

Τι Τρεχει εδω?



Aν κοιτάξει κανείς τα σχόλια τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα καφενεία - δρόμους για το επεισόδιο Κασιδιάρη - Κανέλλη, δε βλέπει την εικόνα της ''ομόθυμης οργής και καταδίκης της κοινωνίας'', όπως προπαγανδίζει απ' το πρωί το εγχώριο και το διεθνές κατεστημένο που καταδικάζει τους Έλληνες σε θάνατο είτε από την πείνα, είτε από την εγκληματικότητα των αλλοδαπών. Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων είναι θετικά και επαινετικά για την πράξη του κ. Κασιδιάρη, μιας και οι περισσότεροι τηλεθεατές πρόσεξαν αυτό που δεν ''πρόσεξαν'' τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ που τόσα χρόνια μας έλεγαν πάντα την ''αλήθεια'', δηλαδή ότι η κ. Δούρου προσέβαλε προσωπικά τον κ. Κασιδιάρη, χωρίς να του επιτραπεί να απαντήσει και ότι η κ. Κανέλλη επιτέθηκε σωματικά με έντυπα στον κ. Κασιδιάρη, φωνάζοντας ''φύγε από δω, ρε!''.

Ήταν δημοκρατική η συμπεριφορά της κ. Δούρου και της κ. Κανέλλη και γίνεται λόγος μόνο για τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη;

Πάντως, το όλο σκηνικό και η ομόθυμη αντίδραση του εγχώριου κραταιού συστήματος κάνει το συμβάν εξαιρετικά χρήσιμο για τις επιθυμίες όσων καθόριζαν και καθορίζουν τις τύχες αυτού του τόπου. Τον τελευταίο καιρό μετά από οδηγία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου τα καθεστωτικά ΜΜΕ ήταν υποχρεωμένα να σταματήσουν να αποκλείουν την Χρυσή Αυγή απ' τις πολιτικές συζητήσεις. Ακολούθησε το επεισόδιο του κ. Κασιδιάρη με τον Μανώλη Καψή, όπου ο δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ ''δημοκρατικότατα'' έκλεισε το μικρόφωνο του κ. Κασιδιάρη, επειδή τον ενόχλησαν αυτά που έλεγε. 

Έτσι, δύο μέρες μετά την αμφιλεγόμενη δίκη του κ. Κασιδιάρη, ποιος θα ήταν ο καλύτερος από ψυχολογικής άποψης υποψήφιος, για να πρωταγωνιστήσει σ' ένα τέτοιο επεισόδιο όπου από τη μια όλοι οι συστημικοί που επί 40 χρόνια συνέβαλαν στην καταστροφή της Ελλάδας να έχουν πάτημα να λένε ''Κοιτάξτε τι ψηφίσατε, μην τους ξαναψηφίσετε'' (όπως έσπευσε να κάνει η κ. Παπαρήγα) και από την άλλη να έχουν δικαιολογία πλέον να αποκλείσουν τη Χρυσή Αυγή από την τηλεοπτική εκπροσώπηση, ή ακόμη και να την κηρύξουν παράνομη - γιατί όχι; Και ακόμη καλύτερα, βρήκε το πολιτικό - δημοσιογραφικό κατεστημένο έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο, για να αποσπάσει την προσοχή από τα σοβαρότατα προβλήματα του κόσμου και τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνήσεων που μας έφεραν ως εδώ. Οι καρκινοπαθείς δεν έχουν φάρμακα και την ίδια ώρα καμιά ευθύνη δε βαραίνει τους υπουργούς Υγείας και τους πρωθυπουργούς που μας οδήγησαν ως εδώ, δίνοντας πρόσφατα 18 δις στις τράπεζες, ενώ ισχυρίζονται πως τώρα τα ταμεία είναι άδεια...

Βρήκαν μια σπουδαία ευκαιρία μέσω της καταδικαστέας πράξης του κ. Κασιδιάρη από τη μια να παρουσιάσουν ως θύμα και πολιτικά ορθό ένα σάπιο σύστημα που λυμαίνεται εδώ και δεκαετίες τη χώρα και καταδίκασε χιλιάδες Έλληνες στο θάνατο από αυτοκτονία, και από την άλλη να δημιουργήσουν τον ''μπαμπούλα'' της Χρυσής Αυγής και της ''ακροδεξιάς'', ώστε ο ελληνικός λαός να επιστρέψει τρομοκρατημένος στο μαντρί του συστήματος, ανακουφισμένος που ξέφυγε από τη ''νεο - ναζιστική'' απειλή, χαρούμενος που θα πεθάνει από την πολιτικά ορθή ''νεο - ταξίτικη απειλή''. Ο εκφοβισμός συνεχίζεται με κάθε τρόπο. 

Είπαμε εδώ και μέρες ότι ζούμε ένα πρωτοφανώς βρώμικο 2012, όπου το κραταιό σύστημα που λυμαίνεται την Ελλάδα θα τα δώσει όλα μέχρι τέλους, για να μη χάσει τα προνόμιά του..


http://endelehia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: