Πέμπτη

Εδω Πολυτεχνειο-Εδω Πολυτεχνειο--Στο Ασυλο Ανιάτων τρώνε μόνο σούπες!!!!Ουστ Αλητες Να χεσω την Μεταπολιτευση σας και την Δημοκρατια σας!!!

 

Ξέμεινε από κρέας, γάλα, τυρί και ζυμαρικά το Ψυχιατρείο της Λέρου τον τελευταίο μήνα, με συνέπεια οι 400 τρόφιμοι να τρώνε μόνο όσπρια, ρύζι και ελάχιστα λαχανικά. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι 260 ασθενείς με βάρια κινητικά προβλήματα που νοσηλεύονται στο Ασυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, καθώς από την περασμένη Παρασκευή οι προμηθευτές έχουν κόψει την πίστωση στο κρέας, ενώ με το δελτίο τους δίνουν φρούτα και γαλακτοκομικά.

Σήμερα ο διοικητής του Ψυχιατρικού Τμήματος του Κρατικού Θεραπευτηρίου της Λέρου Ιωάννης Αντάτης έχει ραντεβού με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα, για να βρεθεί έστω μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα, καθώς οι ασθενείς που προέρχονται από όλη τη χώρα είναι ήδη στα όριά τους. «Ενας υγιής άνθρωπος μπορεί να αντέξει χωρίς τα βασικά συστατικά στη διατροφή του, ο άρρωστος που υποφέρει από βαριά ψυχική πάθηση όμως είναι δύσκολο. Υποφέρει. Χρειάζεται κρέας. Χρειάζεται σωστό φαγητό» σημείωσε μιλώντας στη «δημοκρατία» ο κ. Αντάτης και εξήγησε: «Εδώ και περίπου έναν μήνα οι ασθενείς μας δεν έχουν φάει κρέας, γιατί χρωστάμε στους προμηθευτές 400.000 ευρώ. Ομως και εμάς, το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και τα άλλα Ταμεία που μπήκαν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μας χρωστάνε περίπου 5.000.000 ευρώ. Οπως καταλαβαίνεται, το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης το βιώνει ήδη η πιο ευάλωτη ομάδα της κοινωνίας μας. Ελπίζω μετά τη συνάντηση με τον υπουργό να βρεθεί λύση, γιατί ειλικρινά σας λέω ότι η κατάσταση είναι τραγική».

Τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι ασθενείς περιέγραψε στη «δημοκρατία» και η εκπρόσωπος των γιατρών του Ψυχιατρείου Λέρου Γεωργία Ορφανάκη, νεφρολόγος, κάνοντας μαύρο χιούμορ: «Το μενού των ασθενών μας περιλαμβάνει πάπια Πεκίνου και για φρούτο ανανά! Τι να πω πια; Δυστυχώς τρώνε μόνο όσπρια, ρύζι και δεν ξέρω για πόσες ημέρες ακόμα θα μπορούμε να τους δίνουμε κοτόπουλο!»

Την ίδια δύσκολη κατάσταση βιώνουν και οι 260 ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων, το 80% των οποίων είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί, όπως είπε στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη.

«Εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα, τώρα αντιμετωπίζουμε ελλείψεις και σε τρόφιμα, καθώς από την περασμένη Παρασκευή μάς έκοψαν το κρέας. Δεν έχω μοσχάρι να δώσω στους ασθενείς. Σήμερα (χθες) έφαγαν “ορφανή σούπα”, δηλαδή χωρίς κρέας. Επίσης δεν ξέρω εάν τις επόμενες ήμερες θα έχω γαλακτοκομικά και φρούτα. Είμαστε απελπισμένοι γιατί θα πεινάσουν 260 ψυχές με βαριά εγκεφαλική αναπηρία, σκλήρυνση κατά πλάκας, τετραπληγίες από τροχαία ατυχήματα». Επιπλέον, οι 170 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, αφού οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το άσυλο αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: